Tapahtumat 29.4.2017 saakka

 

Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian

-monologi pohjautuu Aino Kallaksen Sudenmorsian-teokseen.

Lauantaina 29.4. klo 14.00 Liput 18 €, sis. alv sekä kahvi/tee ja makea kahvileipä Kartanolla esityksen jälkeen.

Ilmoittaudu 050–5337223 tai kuokkalankartano@klubin.fi.

 

Kyyhkyläisen ja suden sielu - Sudenmorsian Kuvaaja jari Kankkunen

 

Sudennahka, sielunnahka:
”Niin tänä valkiana juhannusyönä Aalo, Priidik metsävahdin vihitty vaimo, ensimmäistä kertaa ihmissutena juoksi.”

Aino Kallaksen teos Sudenmorsian on ikivanhaan muodonmuutostarinaan nojautuva kertomus naisesta, joka verensä vetoa seuraten muuttautuu ihmissudeksi. Vuonna 1928 ilmestynyt balladinomainen mestariteos on säilyttänyt harvinaisen lumovoimansa. Sen taustaelämyksenä on Aino Kallaksen palava rakkaus Eino Leinoon.

Aino Kallaksen Sudenmorsian-teos puhuttelee paitsi salaperäisellä ja monimerkityksellisellä symboliikallaan, myös lumoavalla kielellään!

Sudenmorsian kutsuu meitä jokaista palaamaan oman sielunnahkansa luokse, sielunkotiin. Se kehottaa kuuntelemaan vaistonvaraista sielua ja sen iätöntä viisautta. Silloin me pysyttelemme lähellä suurinta aarretta, omaa villiä olemustamme. Meissä jokaisessa elää kesyttämätön villinainen ja villimies, jonka ruokkiminen ja hoivaaminen pitää meidät ehjinä, terveinä ja vahvoina.

Sielunnahka ei ole esine, vaan se on sielukas osa villiä ja aitoa naiseutta ja elinehto sille, että voimme lähteä ja palata sielunkotiin. Että voimme elää omannäköistämme elämää, luoda uutta ja rakastaa.

Paljasta nahkasi, pysy lähellä sielunnahkaasi!
Me paljastamme nahkamme nähdäksemme, mistä olemme peräisin, mistä meidät on tehty. Silloin ymmärrämme, miten meidän on syytä käyttää vaistojamme löytääksemme tien takaisin kotiin, sielunkotiin.

Helena Nuutinen on koonnut esityksessä mukana olevan tekstin Aino Kallaksen Sudenmorsian-teoksesta. Esityksessä hän käyttää soittimia, mm. kehärumpua, Udu-rumpua, chimesia, kelloja ja kristallikulhoa.

Esityksen kesto on vähän yli tunnin.
Liput 18 € sis. alv sekä kahvi/tee ja makea kahvileipä Kartanolla esityksen jälkeen.
Sitovat varaukset joko puh. 050-5337223 tai kuokkalankartano@klubin.fi

Paikka: Kuokkalan Kartanon Talliteatteri Julius
Hämeenpohjantie 50, 40520 Jyväskylä

Lausunto esityksestä:

Pyynnöstä esitän käsitykseni Helena Nuutisen Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian –esityksestä, jolla hän vieraili Jyväskylän Huoneteatterissa huhtikuussa 2015.

Esitys keräsi kahtena iltana varsin hyvän yleisön ja sai yleisöltä varauksetonta kiitosta. Esitys on intensiivinen ja kunnioittaa Kallaksen tekstiä erinomaisesti. Musiikki on kaunista ja ilmaisuvoimaista ja rytmittää hyvin kokonaisuutta. Nuutisen ilmaisussa etenkin tyylitellyt kohtaukset ovat fyysiseltä tarkkuudeltaan ihailtavia.

Voin lämpimästi suositella tätä ammattitaitoista esitystä.

Raili Kivelä
050 357 69 24

 

…………………………………………..

 

 

Myyttinen metsäretki

 

 

DSC_2188

 

Kalevan Nainen Helena Nuutinen on koonnut tekstit suomalaisista kansatarinoista ja Suomen Kansan Vanhoista Runoista ja itkuvirsistä.

Jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi hupullinen metsäkaapu ja sulkeudu omaan tarinoiden maailmaasi! Kalevan Nainen johdattaa ryhmäsi sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille. Nautimme rauhoittumisesta, kun ei tarvitse kommentoida eikä kuunnella muiden kommentteja.

Polun viereltä löytyy yllätyksiä: mättäästä kaivettu taikajuoma virkistää mieltä ja kehoa, ohranjyvät muuttuvat oman elämän kiitollisuuden aiheiksi, surukivi kantaa suruja ja löytää sammaleesta lohduttajan, lemmentaika  ja –juoma vahvistavat ystävyyttä ja rakkautta, toiveet muuttuvat kangassuikaleissa tuulikirjeiksi ja kuljettavat toiveet eteenpäin… Ikivanhoilla riimumerkeillä on muutama yhteinen viesti kaikille.

Myyttinen metsäretki tehdään ulkona ja Kalevan Nainen lainaa jokaiselle hupullisen metsäkaavun ohjelman ajaksi – myös kertakäyttösadetakit, jos on tarpeen. Sateenvarjoja ei käytetä ja myös reput jätetään Juliuksen tiloihin.

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen, kävelemme ohjelman aikana vain aivan pikkupikku matkan!

Paikka: Kuokkalan Kartano Talliteatteri Juliuksen vieressä oleva metsikkö.

Aika: lauantai 20.5. klo 14

Liput: 18 € sis. alv sekä  kahvi/tee ja makea kahvileipä Kartanolla esityksen jälkeen.

Ohjelma kestää n. 1½ h ja sen jälkeen siirrytään Kartanolle nauttimaan kahvia tai teetä ja makeaa kahvileipää.

Tervetuloa!

……………………………….

 

 

Nainen 50 +. Aika tehdä uusi sopimus oman elämän kanssa

 

 

Keskiviikkona 24.5. klo 18-20.30

Tuomiston Tila, Rannankyläntie 502 Muurame

Ikääntyminen tuo mukanaan monia muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Mikä auttaisi luopumisessa ja mitä voisin saada tilalle?

Metsässä me suomalaiset olemme tottuneet jo kauan sitten etsimään mielenrauhaa ja ratkaisuja ongelmiimme. Metsä lohduttaa ja hoitaa, eheyttää mieltä ja uudistaa.

Metsässä saa kokea hiljaisuuden, koska levoton mieli tyyntyy ja saa vastakaikua. Metsä pitää sylissä ja siinä sylissä saa levähtää ja nauttia olemalla osa luonnon ääretöntä kokonaisuutta.

Nyt mennään metsään! Luonnossa oleminen ja rauhallinen liikkuminen auttavat tunnistamaan omia tuntoja elämästä ja pääset helpommin kosketuksiin oman sisäisen luontosi kanssa. Kivet, puut, hiekka, ruoho, metsän äänet, tuuli ja aurinko hoitavat metsässä liikkujaa ja kannon päässä istujaa – lisäksi ne tarjoavat symboleja omille toiveille, peloille, unelmille ja mahdollisuuksille.

Jätetään arki taakse ja puetaan metsäkaapu, lähdetään Kalevan Naisen kanssa metsän tuoksuvaan syliin hoivattavaksi. Puhkeavan kesän runsaus ja kauneus, kukkivat tuomet ja huikea vihreys lohduttavat mieltä ja Kalevan Naisen lempeässä ohjauksessa alkaa näkyä polun pää eteenpäin.

Metsässä kaikki on hyvin, vaikka elämässä ei aina olisi.

Aika: Keskiviikko 24.5.2017 klo 18.00 – 20.30. Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla!

Sitova ilmoittautuminen: Tekstiviestillä Helenalle 050-3016400     17.5. mennessä. Merkitse tekstiviestiin oma nimesi, mihin tilaisuuteen ilmoittaudut ja montako lippua varaat.
Paikka: Tuomiston tila Rannankyläntie 502 A, 40950 Muurame
Hinta: 20 € (sis. metsäistä syötävää) Varaathan tasarahan!

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

 

 ………………………………….

 

Aikuisten satutunti ja teehetki Tuomiston Tilan mustassa riihessä

 

 


Tule nauttimaan Tuomiston riihen salaperäisestä hämärästä, ihmeellisten satujen ja tarinoiden kuuntelemisesta, sisäisestä matkasta sadun siivillä!

Kalevan Nainen Helena Nuutinen lainaa harteillesi kuuntelun ajaksi lämpimän taikaviitan, joka karkottaa pois ikävät ajatukset.

Saat asettua tuoliisi kaikessa rauhassa, sulkea silmäsi ja vajota ikiomaan sisäiseen maailmaasi. Voit katsella sisäisiä kuvia, mielikuvitella! Saat kuunnella ja nauttia Helenan rauhallisesta kerronnasta, satujen ja tarinoiden ikivanhasta viisaudesta sekä kristallikulhon, rummun ja chimesin ihmeellisestä soinnista. Nautittavaa!
Satutunnin jälkeen siirrymme vieressä olevaan tunnelmalliseen navettarakennukseen nauttimaan takkatulesta, teestä ja leivonnaisesta.

Aika: Keskiviikko 31.5.2017 klo 18.00 – 20.00 Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla!

Sitova ilmoittautuminen: 24.5. mennessä tekstiviestillä Helenalle 050-3016400. Merkitse tekstiviestiin oma nimesi, mihin tilaisuuteen ilmoittaudut ja montako ihmistä tulee mukaan.

Paikka: Tuomiston tila Rannankyläntie 502 A, 40950 Muurame

Huomioitavaa: Kännykät ja muut tekniset vempeleet laitetaan sivuun ja luovutaan  tavoitettavana olemisesta.
Varaa mukaasi lämmin asu, ehkä saalikin istumiseen ja tietysti villasukat! Tärkein varuste on avoin mieli!

Ilta on tarkoitettu vain aikuisille.

Paikka: Tuomiston tila Rannankyläntie 502 A, 40950 Muurame
Hinta: 15 € (sis. metsäistä syötävää) Varaathan tasarahan!

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

 

 

………………………………………………………………..

 

Myyttinen metsäretki

Muurame-päivien ohjelmana

 

 

 

Jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi hupullinen metsäkaapu ja sulkeudu omaan tarinoiden maailmaasi! Kalevan Nainen johdattaa ryhmäsi sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille. Nautimme rauhoittumisesta, kun ei tarvitse kommentoida eikä kuunnella muiden kommentteja.

Polun viereltä löytyy yllätyksiä: mättäästä kaivettu taikajuoma virkistää mieltä ja kehoa, ohranjyvät muuttuvat oman elämän kiitollisuuden aiheiksi, surukivi kantaa suruja ja löytää sammaleesta lohduttajan, lemmentaika  ja –juoma vahvistavat ystävyyttä ja rakkautta, toiveet muuttuvat kangassuikaleissa tuulikirjeiksi ja kuljettavat toiveet eteenpäin… Ikivanhoilla riimumerkeillä on muutama yhteinen viesti kaikille.

Jos polulla liikkujilla on onnea, voi Metsän isäntä Tapio näyttäytyä yhdessä Metsän emäntä Mielikin kanssa – kenties metsänneidotkin haluavat ilahduttaa meitä omalla tavallaan!

Myyttinen metsäretki tehdään ulkona ja Kalevan Nainen lainaa jokaiselle hupullisen metsäkaavun ohjelman ajaksi – myös kertakäyttösadetakit, jos on tarpeen. Sateenvarjoja ei käytetä ja myös reput jätetään autoon tai  sisätiloihin.

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen, kävelemme ohjelman aikana vain aivan pienen matkan. Muista metsäpolulle sopivat kengät!

Kalevan Nainen Helena Nuutinen on koonnut tekstit suomalaisista kansantarinoista ja Suomen Kansan Vanhoista Runoista ja itkuvirsistä.

Aika: keskiviikko 7.6.2017 klo 18.00-20.00

Sitova ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tekstiviestillä 31.5. mennessä Helenalle puh. 050-3016400. Merkitse tekstiviestiin nimesi, mihin tilaisuuteen ilmoittaudut ja montako ihmistä on tulossa.

Paikka: Tuomiston Tila Rannankyläntie 502, Muurame

Hinta: 15 € (sis. metsäistä syötävää). Varaathan tasarahan!

HUOM! Myyttinen metsäretki on tarkoitettu vain aikuisille.

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

……………………………………………………………………

 

Menneet ohjelmat:

Kuokkalan Kartanon Talliteatteri Julius

Lauantaina 11.3. klo 14.00

Hämeenpohjantie 50, 401520 Jyväskylä

NAISEN ELÄMÄÄ KANSANRUNOISSA    -Monologi

 

Naisen elämää3

 

Tule mukaan nauttimaan Kalevan Naisen toteuttamana ikivanhoista kansanrunoista! Helena Nuutinen on koonnut ne Suomen Kansan Vanhoja Runoja –kokoomateoksista ja kuulija voi pian huomata, että oikeastaan mikään ei ole muuttunut naisen elämässä! Ilot ja surut, toiveet ja pettymykset ovat samanlaisia ajasta riippumatta ja koskettavat meitä jokaista – myös miehiä. Kalevalanpäivän, naistenpäivän ja maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi voi ylpeänä esitellä kansanrunojen aarteita!

Mukana on lemmen kohottamista, sulhasen ikävää, sulhon ylistystä, synnyttäjän huutoa, tuutulauluja, itkuvirsiä, miehen haukkumista, yksinäisyyttä ja murhetta ja lopulta omaa rohkeutta kuvaavia säkeitä. Kansanrunojen väkevä voima tarttuu myös kuulijaan!

”Missä lie minun omani,
liekö soilla vai lie mailla
vai lie pitkillä vesillä?”

Liput 18 €, sis. alv sekä kahvi/tee ja makea kahvileipä Kartanolla esityksen jälkeen. Ilmoittautumiset puh. 050-533 7223 tai kuokkalankartano@klubin.fi

Tervetuloa!

 

Naisen elämää kansanrunoissa

Kuva: Janne Nykänen

 

 

………………………………………………..

 

Keskisuomalaisessa  4.2.2017

 

 
 
 
 
KSML 2 4.2.2017
 
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
 
KSML 1 4.2.2017
 
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
 
 
 
 
 

 

 

 

———————-

 

 

 

Mandalatalo

Kansakoulukatu 7-9, 40100 Jyväskylä

Riimutulkinta Kalevan Naisen tapaan

Riimuja

Löydä luonnon neuvoja riimuista!

Kysy mieltäsi askarruttavia asioita Kalevan Naisen avulla ikivanhoilta riimumerkeiltä, jotka on kaiverrettu 5000 vuotta vanhaan suopuuhun!

Riimut ovat luonnon ja luonnonvoimien symboleja ja edustavat asioiden ja tapahtumien luonnollista järjestystä. Ne auttavat Sinua järjestämään ajatuksiasi ja ymmärtämään, mitä on tekojesi ja ajatustesi taustalla.

Heittäydy rohkeasti kuuntelemaan ikiaikaisten riimumerkkien viestejä Sinulle ja anna vastausten vaikuttaa omalla tavallaan – kaikkea ei tarvitse selittää järjellä vaan sydämellä.

Tärkeää on myös tämä: minun Riimutulkinnassani ei koskaan tule esille pelottavia tai uhkaavia asioita; siitä pitävät minua ja meitä ohjaavat valon oppaat huolen. Sinun ei siis tarvitse jännittää, vaan voit rentoutua vastaanottamaan lempeää ohjausta.

Tervetuloa!
Kesto n. 45 min
Hinta 50 € (sis. alv)

Varaa aikasi: ke 15.2. klo 13-15 välillä tai la 25.2. klo 14-16 välillä
Sitovat ilmoittautumiset edelliseen 7.2. ja jälkimmäiseen 17.2. mennessä              puh. 050-3016400.

 

kalevan-nainen-ja-taikaviitat

AIKUISTEN SATUTUNTI JA TEEHETKI

Aika: 9.1.2017 klo 14.00-15.30
Paikka: Teeleidi Schaumanin puistotie 2 A 2, 40100 Jyväskylä, puh. 044-5555900

Tule nauttimaan kuuntelemisesta, maukkaasta teestä hyvän leivonnaisen kera ja Teeleidin ainutlaatuisesta tunnelmasta!
Kalevan Nainen Helena Nuutinen lahjoittaa tällä ensimmäisellä kerralla harteillesi ikiomaksi fleece-kankaisen taikaviitan, joka karkottaa pois ikävät ajatukset. Voit asettua tuoliisi kaikessa rauhassa, sulkea silmäsi ja vajota ikiomaan sisäiseen maailmaasi. Saat kuunnella ja nauttia Helenan rauhallisesta kerronnasta, vanhojen intiaanisatujen ikivanhasta viisaudesta sekä kristallikulhon ja chaimsin ihmeellisestä soinnista. Nautittavaa!
Maksu: 10 € sis. Aikuisten satutunti, tee ja leivonnainen
Tilaisuus on tarkoitettu vain aikuisille.
Tervetuloa!
Helena Nuutinen
FM, Kalevan Nainen
050-3016400
www.mielenkieli.com

 

 

 Sudenmorsian-Kuvaaja-Janne-Nykanen

 

RANTASALMELLA  Yleisön pyynnöstä uusintana:

KYYHKYLÄISEN JA SUDEN SIELU – SUDENMORSIAN
Monologinäytelmä Aino Kallaksen Sudenmorsian-teoksen mukaan

Sunnuntaina 13.3. klo 15.00

Jumikkalassa, Kylätie 60 Rantasalmi
Helena Nuutinen, teksti ja Ann-Helena Koivunoro, musiikki
Henkilöohjauksessa on avustanut näyttelijä Minna Aro
Liput 15 euroa, Lippuvaraukset Helenalle 050-3016400

Sudennahka, sielunnahka:
”Niin tänä valkiana juhannusyönä Aalo, Priidik metsävahdin vihitty vaimo, ensimmäistä kertaa ihmissutena juoksi.”
Aino Kallaksen teos Sudenmorsian on ikivanhaan muodonmuutostarinaan nojautuva kertomus naisesta, joka verensä vetoa seuraten muuttautuu ihmissudeksi. Vuonna 1928 ilmestynyt balladinomainen mestariteos on säilyttänyt harvinaisen lumovoimansa. Sen taustaelämyksenä on Aino Kallaksen palava rakkaus Eino Leinoon.
Aino Kallaksen Sudenmorsian-teos puhuttelee salaperäisellä ja monimerkityksellisellä symboliikallaan, vahvalla luontoyhteydellään ja myös lumoavalla kielellään.

Sudenmorsian kutsuu:
Sudenmorsian kutsuu meitä jokaista palaamaan oman sielunnahkansa luokse, sielunkotiin. Se kehottaa kuuntelemaan vaistonvaraista sielua ja sen iätöntä viisautta. Silloin me pysyttelemme lähellä suurinta aarretta, omaa villiä olemustamme. Meissä jokaisessa elää kesyttämätön villinainen ja villimies, jonka ruokkiminen ja hoivaaminen pitää meidät ehjinä, terveinä ja vahvoina. Silloin voimme elää omannäköistämme elämää, luoda uutta ja rakastaa.

Paljasta nahkasi, pysy lähellä sielunnahkaasi!
Me paljastamme nahkamme nähdäksemme, mistä olemme peräisin, mistä meidät on tehty. Silloin ymmärrämme, miten meidän on syytä käyttää vaistojamme löytääksemme tien takaisin kotiin, sielunkotiin.
Kesto n. 1h
Kuva: Janne Nykänen, Tarinakeidas

Voit katsoa tarkemmin: http://www.mielenkieli.com/palvelut/ohjelmaa-kalevan-akalta/kyyhkylaisen-ja-suden-sielu-sudenmorsian/

 

…………………………

 

 

Kyyhkyläisen ja suden sielu - Sudenmorsian Kuvaaja jari Kankkunen

 

 

 

 

ÄHTÄRISSÄ:

KYYHKYLÄISEN JA SUDEN SIELU – SUDENMORSIAN

VANHASSA NYYSSÖLÄSSÄ TIISTAINA 15.3.2016 KLO 19:00
Liput 22 € (sis. pullakahvit)
Monologinäytelmä Aino Kallaksen Sudenmorsian-teoksen mukaan
Helena Nuutinen, teksti
Henkilöohjauksessa on avustanut näyttelijä Minna Aro

Sudennahka, sielunnahka:
”Niin tänä valkiana juhannusyönä Aalo, Priidik metsävahdin vihitty vaimo, ensimmäistä kertaa ihmissutena juoksi.”
Aino Kallaksen teos Sudenmorsian on ikivanhaan muodonmuutostarinaan nojautuva kertomus naisesta, joka verensä vetoa seuraten muuttautuu ihmissudeksi. Vuonna 1928 ilmestynyt balladinomainen mestariteos on säilyttänyt harvinaisen lumovoimansa. Sen taustaelämyksenä on Aino Kallaksen palava rakkaus Eino Leinoon.
Aino Kallaksen Sudenmorsian-teos puhuttelee salaperäisellä ja monimerkityksellisellä symboliikallaan, vahvalla luontoyhteydellään ja myös lumoavalla kielellään.

 

 

…………………………………………………….

 

 

Sudenmorsian piirros Nana Kainulainen

 

HELSINGISSÄ:

Villinaiset tapaavat:
VILLINAINEN ILOSSA JA SURUSSA
Päivä Sudenmorsiamen, Villinaisten, Arja Sihvolan ja Helena Nuutisen seurassa
su 10.4.2016 klo 11-18 Era Nova Bookshop –Salissa Kasarmik. 2, Helsinki

Klo 11.00-12.15
Aluksi näemme Helena Nuutisen toteuttamana Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian –monologinäytelmän. Teksti pohjautuu Aino Kallaksen Sudenmorsian-teokseen. Sudenmorsian saattelee pohtimaan suhtautumista omaan sudennahkaan – sielunnahkaan: on tärkeää kuunnella omaa vaistonvaraista sielua ja sen iätöntä viisautta.
Klo 12.15-13.00
Arja Sihvola perehdyttää meidät aarteeseemme, sisäisen villeyden ja naiseuden teemaan, kun hän liittää naisen elämän perimmäisiä kysymyksiä Clarissa Pinkola Estésin teokseen ”Naiset jotka kulkevat susien kanssa. Villinaisen arkkityyppi myyteissä ja kertomuksissa”.( Basam Books 2014)
Klo 13.00-14.15 Lounastauko, jolloin voi syödä omia eväitä tai käydä lähiravintolassa syömässä.
Klo 14.15-18.00
Työstämme villinaisen kutsua pienimuotoisten luonnonmateriaali- ja kirjoitustehtävien avulla. Jos on oikein hyvä ilma, voimme myös käydä läheisessä puistossa voimakävelyllä. Lopuksi teemme hiljaisen mielikuvamatkan, meditaation kristallikulhon ja chaimsin värähtelyissä.
Ota mukaan: rennot, mukavat vaatteet, villasukat – tai kahdet!, patja, peite ja tyyny, vesipullo sekä tietysti avoin mieli ja villinaisen terve uteliaisuus!
Hinta 60 euroa sis. ohjelman, teen ja pientä purtavaa.
Sitova ilmoittautuminen sähköpostiin helena.nuutinen@mielenkieli.com 1.4.2016 mennessä ja maksamalla osallistumismaksu 60 euroa ilmoittautumisen yhteydessä tiedotettavalle tilille.
Tervetuloa!

Arja Sihvola
Toimittaja
Kirjailija
050-5399341
sihvola.arja@gmail.com

Helena Nuutinen
Kalevan Nainen
FM, Logonomi, Lehtori evp.
Luontoyhteysohjaaja, Hiljaisuuden retriitin ohjaaja
www.mielenkieli.com
050-3016400
helena.nuutinen@mielenkieli.com
www.facebook.com / Mielenkieli

Era Nova Bookshop -Sali
Kasarmikatu 2
00140 Helsinki
09-632500

Piirros: Nana Kainulainen

 

………………………..

 

 

 

 …………………………………………………
 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

Ultrapäivillä Kuortaneella 7.-10.7.2016

Myyttinen metsäretki

Kalevan Naisen seurassa

Katso tarkemmin Ultra-päivien ohjelmasta myöhemmin tämän kevään aikana     http://www.ultra-lehti.com/ultrapvt/ultrapvt.html

 

 

Metsän portilla

 

 

…………………………..

 

Mielenkieli ja Kalevan Nainen

Järvenpään Viisas Elämä -messuilla omalla osastolla keskustelemassa,  toteuttamassa Lohtupesän sekä tekemässä Riimutulkintaa ja -ennustusta!

Tervetuloa 30.31.1.2016!

 

Itkupatsas

 

LOHTUPESÄ

VIISAS ELÄMÄ -messuilla Järvenpää-talossa 31.1.2016 klo 15.00-17.00
Helena Nuutinen

Mari Pulkkisen ja Arja Sihvolan surua käsittelevän luennon jälkeen luennolle osallistuneet voivat siirtyä Lohtupesä-tilaan.

Lohtupesässä on pehmeä tila, pehmeä valo ja pehmeät äänet. Siellä jokainen voi kuunnella omaa suruaan ja etsiä siihen lohdutusta rituaalista, surulaulusta ja hiljaisuudesta. Tervetuloa!

http://www.viisaselamamessut.fi/esiintyjat/

…………………………………………

Riimutulkinta ja -ennustus Kalevan Naisen tapaan

 

Kalevan Nainen Riimuja kämmenellään 1

 

Hei Te viisaat naiset!

Tapaammeko lempeässä Riimutulkinnassa Teidän kanssanne?

Liitän tähän vielä nettilinkkini riimuihin: http://www.mielenkieli.com/palvelut/ikiaikaista-viisautta/riimutulkinta-ja-ennustus/

Tulkinnan kesto on n. 45 min ja hinta 45 euroa.

Tärkeää on myös tämä: minun Riimutulkinnassani ei koskaan tule esille pelottavia tai uhkaavia asioita; siitä pitävät minua ja meitä ohjaavat valon oppaat huolen. Sinun ei siis tarvitse jännittää, vaan voit rentoutua vastaanottamaan lempeää ohjausta. Tervetuloa!

………………………………………..

 

RAJALTA – Suomen Kansan Vanhoja Runoja ja Itkuvirsiä

 

 
Rajalta 6

 

 

Keskiviikkona 2.12.2015 klo 13 Varkauden ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalissa Relanderinkatu 5, 78200 Varkaus

Kalevan Nainen Helena Nuutinen toteuttaa RAJALTA – Suomen Kansan Vanhoja Runoja ja Itkuvirsiä -ohjelman, jonka sisältönä on surun kohtaaminen ja käsitteleminen kansanrunojen ja itkuvirren keinoin. Osallistujat voivat tuoda mukanaan surukiven, joka symboloi jotain omaa surua, kipua tai menetystä. Osallistujien ei tarvitse puhua eikä kertoa surustaan. Ohjelma kestää noin tunnin. TERVETULOA!

 

……………………………………………….

 

 LUONTORETRIITTIPÄIVÄ

 

Sofiassa jäätä ikoneita kalliota 001

 

Luontoretriittipäivä Kalevan Nainen Helena Nuutisen seurassa
Konsan Kartanossa sunnuntaina 10.1.2016 klo 11.00-17.00
Olet tervetullut Luontoretriittiin nauttimaan hiljaisuudesta ja keskitalven hämyisestä rauhasta! Meitä ympäröivät nykyisen elämänmuodon monenlaiset paineet ja niiden keskellä on vaikea rauhoittua: mielen hälinä ei helpolla hiljene. Ja kuitenkin me kaipaamme elämäämme eheyttä ja rauhaa. Nyt vetäydymme päiväksi sivuun, pois arjesta saadaksemme olla itsemme kanssa ja myös olla ajattelematta yhtään mitään.
Päivän aiheena on hiljaisuus, mutta paneudumme mielen hälinän hiljentämiseen lempeästi myös keskustellen, rentoutuen ja erilaisten pienten tehtävien avulla. Kunnioitamme omaa ja toistemme hiljaisuutta:
– Retriitti on kännykkävapaata aluetta: voit antaa puhelinnumeroni (050-3016400) kotijoukoille ja sulkea oman puhelimesi.
– Jos tulet ystäväsi kanssa, anna kuitenkin rauha itsellesi ja ystävällesi.
– Jos olet kokenut äskettäin elämässäsi pahan kriisin, retriitti ei ehkä ole ajankohtainen aivan vielä.
Tärkeää:
– Varaa mukaasi oikein lämpimät ja mukavat vaatteet sekä ulkona että sisällä työskentelyä varten. Jos keskitalven sää sallii, olemme hetken myös ulkona ja silloin liikumme vain vähän, joten huomioi sopivat kengät! Sisällä olemme paikallaan, joten varaa riittävästi lämmintä vaatetta. Muista villasukat! Jos on mahdollista, ota mukaasi makuualusta, peite ja vaikkapa pieni tyyny, niin saat tehtyä olosi oikein oikein mukavaksi!
– Jos on mahdollista, ota mukaasi jokin luonnosta löytämäsi esine: kivi, oksa, hiekkaa, vettä – mitä tahansa, millä on Sinulle merkitystä.
Helena Nuutinen on toteuttanut lukuisia Luontoretriittejä eri puolilla maata. Hän on rakastunut vanhaan suomalaiseen kansanviisauteen ja kansanperinteeseen jo nuorena tyttönä – myös verenperintönsä ansiosta – ja haluaa siksi vahvistaa hiljaisuuden, suomalaisen luonnon ja henkisen etsinnän merkitystä elämässä. Tämä Luontoretriitti sopii kaikille, elämänkatsomuksesta riippumatta.
Konsan Kartano sijaitsee Turun Raunistulassa keskellä idyllistä maalaisympäristöä — aivan kivenheiton päässä Turun keskustasta! Kartano ja sen toiminta sisältää perinteitä, kulttuuria ja paikka toimii myös luontaishoitolana, kurssikeskuksena ja henkisenä keskuksena. Kartanossa on viihtyisä ja kodikas pihapiiri, jossa on yhdistetty vanhaa perinnettä hyvän olon palveluihin ja yhteisöllisyyteen. Konsan Kartano on vanha tila, jonka nykyinen päärakennus on vuodelta 1880. Luontoretriittipäivää vietämme piharakennuksen yläkerrassa.
Luontoretriittipäivä maksaa 58 euroa ja sisältää keittolounaan ja kahvin/teen. Sitovat ilmoittautumiset ma 14.12.2015 mennessä sähköpostilla helena.nuutinen@mielenkieli.com sekä maksamalla osallistumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä annettavalle tilille. TERVETULOA!
Helena Nuutinen, Kalevan Nainen, FM, Logonomi, Lehtori evp., Hiljaisuuden retriitin ohjaaja, Luontoyhteysohjaaja, 050-3016400, helena.nuutinen@mielenkieli.com, www.mielenkieli.com
Konsan Kartano, Virusmäentie 9, 20300 Turku
Puh. 044 59 29 324, www.konsankartano.fi, konsankartano[at]gmail.com

………………………………………………..

Kalevan Nainen esittää huomenna näyttelyn avajaisissa klo 12:

NAISEN ELÄMÄÄ KANSANRUNOISSA

• ” Kolmen NAISEN vuosi / Mielen vuodenajat… ” kuvanäyttely
25.10.2015 – 25.01.2016, Puun Sielun tiloissa.

Vehkavaarantie 250, 82360 Onkamo
http://www.puunsielu.fi/ajankohtaista/

” Eletty elämä, kuin päällekkäisiä kuvia, jotka heijastuvat toinen toisinsa, päätyen tähän päivän, siihen mitä olemme ”

 

http://www.mielenkieli.com/…/ohjelma…/naisen-elaman-vaiheet/

 

Naisen elämää kansanrunoissa

Kuva: Janne Nykänen, Tarinakeidas

 

……………………………………………………

Sudenmorsian Rantasalmella ja Lappeenrannassa Helenan ja Ann-Helenan toteuttamana!

 

Sudenmorsian Järvisydämessä Kuvaaja Janne Nykänen

Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian

Aino Kallaksen Sudenmorsian-teoksen mukaan

Helena Nuutinen, teksti

Ann-Helena Koivunoro, musiikki

Henkilöohjauksessa on avustanut näyttelijä Minna Aro

 

1) Rantasalmella sunnuntaina 18.10.2015 klo 16.00

Järvisydän, Wiiniluola, Porosalmentie 313, Rantasalmi

Liput 22 euroa sis. tarjoilua esityksen jälkeen.

Lippuvaraukset tekstiviestillä Helenalle 050-3016400.

2) Lappeenrannassa su 22.11.2015 klo 15.00

Liput 15 euroa, lippuvaraukset tekstiviestillä Helenalle 050-3016400.

……………………………….

 

Sudenmorsian Helenan toteuttamana!

 

Sudenmorsian ja rumpu Helena Nuutinen, Kuvaaja Jari Kankkunen (val.)

 

Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian

Aino Kallaksen Sudenmorsian-teoksen mukaan

Helena Nuutinen, teksti ja soittimin tehty äänimaailma

1) Turussa Manillan Köysisalissa Östra strandgatan, 20810 Åbo, torstaina 19.11. klo 19.00

Liput 20 euroa, V-S Viro-yhdistyksen jäsenilla 15 euroa. Lippuvaraukset: toimisto@viro-keskus.fi

2) Joensuussa Pakkahuoneella Rantakatu 2 Joensuu, sunnuntaina 7.2.2016 klo 16.00

Liput 20 euroa. Lippuvaraukset tekstiviestillä Helenalle 050-3016400.

 

 

………………………………………..

Kalevan_Nainen_ja_pihjala

Tervetuloa:

Myyttinen metsäretki Kalevan Naisen seurassa

perjantaina 4.9.2015 Jumikkalan metsässä  Kylätie 56, Rantasalmi

Tapahtuma on osa Rantasalmen kunnan kulttuuritoimen järjestämää Taiteiden iltaa

 

Katso: http://www.mielenkieli.com/palvelut/myyttisen-metsan-vaelta/myyttinen-metsaretki/

Pukeudu säänmukaiseen ulkoiluvarustukseen. Lainaan osallistujille metsäkaavut ja tarvittaessa kertakäyttösadetakit. Retki on tarkoitettu aikuisille. Hinta 10 euroa. Tervetuloa!

 

………………………………………………………….

 

 

Sudenmorsian Järvisydämessä Kuvaaja Janne Nykänen

 

 

KYYHKYLÄISEN JA SUDEN SIELU – SUDENMORSIAN

Sunnuntaina 18.10.2015 klo 16.00
Monologinäytelmä Aino Kallaksen Sudenmorsian-teoksen mukaan
Järvisydän, Wiiniluola, Porosalmentie 313, Rantasalmi

Helena Nuutinen, teksti, Ann-Helena Koivunoro, musiikki
Henkilöohjauksessa on avustanut näyttelijä Minna Aro
Liput 22 euroa sis. tarjoilua esityksen jälkeen. Lippuvaraukset tekstiviestillä Helenalle 050-3016400.
Kiitokset: Rantasalmen kunta, Kulttuuritoimi
Pekka Koivunoro, Nana Kainulainen, Johanna Vartiainen
Voimme yhteistyössä järjestää esityksen mihin tahansa sopivaan paikkaan. Ota rohkeasti yhteyttä Helena Nuutinen, www.mielenkieli.com 050-3016400, Ann-Helena Koivunoro 040-5144494

Sudennahka, sielunnahka

”Niin tänä valkiana juhannusyönä Aalo, Priidik metsävahdin vihitty vaimo, ensimmäistä kertaa ihmissutena juoksi.”
Aino Kallaksen teos Sudenmorsian on ikivanhaan muodonmuutostarinaan nojautuva kertomus naisesta, joka verensä vetoa seuraten muuttautuu ihmissudeksi. Vuonna 1928 ilmestynyt balladinomainen mestariteos on säilyttänyt harvinaisen lumovoimansa. Sen taustaelämyksenä on Aino Kallaksen palava rakkaus Eino Leinoon.

Aino Kallaksen Sudenmorsian-teos puhuttelee paitsi salaperäisellä ja monimerkityksellisellä symboliikallaan, myös lumoavalla kielellään!

Sudenmorsian kutsuu

Sudenmorsian kutsuu meitä jokaista palaamaan oman sielunnahkansa luokse, sielunkotiin. Se kehottaa kuuntelemaan vaistonvaraista sielua ja sen iätöntä viisautta. Silloin me pysyttelemme lähellä suurinta aarretta, omaa villiä olemustamme.

Meissä jokaisessa elää kesyttämätön villinainen ja villimies, jonka ruokkiminen ja hoivaaminen pitää meidät ehjinä, terveinä ja vahvoina.

Sielunnahka ei ole esine, vaan se on sielukas osa villiä ja aitoa naiseutta ja elinehto sille, että voimme lähteä ja palata sielunkotiin. Että voimme elää omannäköistämme elämää, luoda uutta ja rakastaa.

Paljasta nahkasi, pysy lähellä sielunnahkaasi!

Me paljastamme nahkamme nähdäksemme, mistä olemme peräisin, mistä meidät on tehty. Silloin ymmärrämme, miten meidän on syytä käyttää vaistojamme löytääksemme tien takaisin kotiin, sielunkotiin.

 

Kuva: Janne Nykänen, Tarinakeidas

 

………………………………………………………………………
Tänään Myyttiselle metsäretkelle –  tässä Radio Jyväskylä ja Pertti Perämäen tekemä haastattelu:
http://www.radiojyvaskyla.fi/uutiset-ja-haastattelut/helena-nuutinen-vie-myyttiselle-metsaretkelle/41/4803

 

Kalevan Nainen rummuttaa

 

MYYTTINEN METSÄRETKI
Jyväskylässä Laajavuoressa ma 17.8. ja ke 19.8. 2015 klo 15.00 alkaen.
Lähtö Laajarin edestä Laajavuorentie 15, Jyväskylä

Jätä kiire ja arki taakse ja pue yllesi metsäkaapu!

Kalevan Naisen rummun kumina johdattaa ryhmän sisään metsän portista. Puiden alla hiljaa kulkiessamme astumme mukaan ikivanhoihin myyttisiin tarinoihin ja samalla omaan sisimpäämme.

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen ja valitse metsäpolulle sopivat kengät! Kävelemme vain aivan vähän, mitään hikijumppaa ei siis ole tulossa. Lainaan osallistujille metsäkaavut ja tarvittaessa kertakäyttösadetakit. Ota oma hyttyskarkote!

Liput 12 euroa. Retki on tarkoitettu aikuisille.

TERVETULOA!

Tiedustelut ja lippuvaraukset
Helena Nuutinen
helena.nuutinen@mielenkieli.com
050-3016400
www.mielenkieli.com

 

…………………………………

 

NAISEN ELÄMÄÄ KANSANRUNOISSA

Vanhassa Nyyssölässä Nyyssöläntie 235, Ähtäri, puh. 040-0510274

 

Naisen elämää kansanrunoissa

 

Teatteriesitys Vanhassa Nyyssölässä pe 21.8 klo 19.00 Monologi Naisen elämän vaiheet. Esittää Kalevan Nainen Helena Nuutinen.

http://www.mielenkieli.com/videot/  Naisen elämää

Naisen elämän vaiheet käy läpi iloa ja surua, toiveita ja pettymyksiä, jotka kuuluvat meille jokaiselle – myös miehelle.

Mukana on lemmen kohottamista, sulhasen ikävää, sulhon ylistystä, synnyttäjän huutoa, tuutulauluja, miehen haukkumista, yksinäisyyttä ja murhetta ja lopulta omaa rohkeutta. Kansanrunojen väkevä voima tarttuu myös kuulijaan.

Liput Nyyssölän ovelta 20 €, sis. leivoskahvit. Tervetuloa nauttimaan upeasta kulttuurielämyksestä!

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KOLIN MUINAISMARKKINOILLA
Ylä-Kolintie 5, Lieksa 3.-5-7.2015 mukana:
Mielenkieli,
Kalevan Nainen Helena Nuutinen
TERVETULOA!

………………………………………

Metsän portilla

Kolin muinaismarkkinoilla:
MYYTTINEN METSÄRETKI Kalevan Naisen seurassa perjantaina 3.7. ja lauantaina 4.7. klo 18.00 Lähtö Ryynäsen pihasta ja retki on tarkoitettu aikuisille. Osallistuminen 10 euroa.
Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen ja valitse metsäpolulle sopivat kengät! Kävelemme vain aivan vähän, mitään hikijumppaa ei siis ole tulossa. Lainaan osallistujille metsäkaavut ja tarvittaessa kertakäyttösadetakit. Ota oma hyttyskarkote!

Myyttisellä metsäretkellä vahvistamme yhteyttämme luontoon ja esivanhempiimme. Puemme yllemme metsäkaavut ja Kalevan Nainen johdattaa ryhmän sisään metsän portista. Puiden alla hiljaa kulkiessamme astumme mukaan myyttisiin tarinoihin ja samalla omaan sisimpäämme: olemiseen tyynessä rauhassa, hiljaisuudessa ja läsnäolossa.

Vahvistamme lempeillä tavoilla elämän kauneutta, arvokkuutta ja pyhyyttä ja herätämme eloon puiden, veden, ilman ja tulen henkistä merkitystä.
Nautimme taikajuomaa ja nostamme yhteisesti muutaman riimun, sillä ikivanhaan puuhun kaiverretuilla riimumerkeillä on viesti meille jokaiselle.
TERVETULOA!

……………………………………………..

 
Kalevan Nainen Riimuja kämmenellään 1

Kolin muinaismarkkinoilla
Ylä-Kolintie 5, Lieksa 3.-5.7.2015:
Kalevan Nainen Helena Nuutinen tekee RIIMUTULKINTAA JA -ENNUSTUSTA ! Tervetuloa!

Löydä luonnon neuvoja riimuista:
Riimut ovat luonnon ja luonnonvoimien symboleja ja edustavat asioiden ja tapahtumien luonnollista järjestystä. Ne auttavat Sinua järjestämään ajatuksiasi ja ymmärtämään, mitä on tekojesi ja ajatustesi taustalla.

Kysy mieltäsi askarruttavia asioita Kalevan Naisen avulla ikivanhoilta riimuilta. Viisi tuhatta vuotta vanhaan liekopuuhun kaiverretuissa riimuissa on ihmiskunnan yhteistä viisautta, joka viitoittaa Sinulle tietä. Heittäydy rohkeasti kuuntelemaan ikiaikaisten riimumerkkien viestejä Sinulle ja anna vastausten vaikuttaa omalla tavallaan – kaikkea ei tarvitse selittää järjellä vaan sydämellä.

Riimutulkinta n. 40 min Hinta 30 euroa

………………………………………………………………

 

 

 

 

Sudenmorsian_lr 1

 

KYYHKYLÄISEN JA SUDEN SIELU
Monologinäytelmä Aino Kallaksen SUDENMORSIAN -teoksen mukaan
Helena Nuutinen, teksti
Ann-Helena Koivunoro, musiikki
Henkilöohjauksessa on avustanut näyttelijä Minna Aro
Kuva: Sampo Luukkainen ja Pekka Koivunoro

Valot: Pekka Koivunoro

ESITYKSET:

ENSI-ILTA su 22.3.2015 klo 16.00

Lomakeskus Järvisydämen Wiiniluolassa

Huom! Vain yksi esitys Rantasalmella!

Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi

Liput 22 euroa sis. metsäistä tarjoilua esityksen jälkeen

Lippuvaraukset tekstiviestillä 050-3016400

 

To 26.3. ja pe 27.3.2015 klo 19.00

Jyväskylän HUONETEATTERISSA Sammonkatu 4, 40100 Jyväskylä

Liput 15 euroa

Lippuvaraukset tekstiviestillä 050-3016400

…………………………………………………………….

Sudenmorsian Järvisydämessä Kuvaaja Janne Nykänen

Yleisöltä saatua palautetta:

Helena Nuutinen: Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian: Lausunto esityksestä:

Pyynnöstä esitän käsitykseni Helena Nuutisen Kyyhkyläinen ja sudensielu – Sudenmorsian –esityksestä, jolla hän vieraili Jyväskylän Huoneteatterissa huhtikuussa 2015.

Esitys keräsi kahtena iltana varsin hyvän yleisön ja sai yleisöltä varauksetonta kiitosta. Esitys on intensiivinen ja kunnioittaa Kallaksen tekstiä erinomaisesti. Musiikki on kaunista ja ilmaisuvoimaista ja rytmittää hyvin kokonaisuutta. Nuutisen ilmaisussa etenkin tyylitellyt kohtaukset ovat fyysiseltä tarkkuudeltaan ihailtavia.

Voin lämpimästi suositella tätä ammattitaitoista esitystä.
Raili Kivelä
050 357 69 24
raili.kivela@gmail.com
Jyväskylän Huoneteatteri
…….
”Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian –esitys on vahva tulkinta ihmisenä olemisen ikiaikaisesta vaikeudesta ja sielun vapauden kaipuusta yhteisön sääntöjen kahleista. Rikas kieli ja äänimaailma lumoavat katsojan paikoilleen.”
Johanna, Rantasalmi
……..
”Helena Nuutinen on valloittava ja koskettava, puhumisen taitaja. Nautin esityksestä niin, että vieläkin sudennahka lämmittää sielua. Teksti on kaunis ja mystinen, Helena sen oikea tulkitsija. Hänen äänensä ja katseensa lumosi, nautin katsella ja kuunnella häntä läheltä. Toivon, että hän saa hurmata tällä esityksellä useaan kertaan ihmisiä.”
Teija, Jyväskylä
……..
Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian –esityksessä arvostin sitä, että Aino Kallas oli myös esityksessä pääroolissa – mikä on harvinaista monologitoteutuksissa. Helena Nuutinen oli onnistunut siinä. Sudenmorsian-teoksen kieli on hyvin omaperäistä ja Helena Nuutinen oli onnistunut käyttämään tätä kielen rikkautta myös esityksessään ja tuomaan sen taitavasti ja hyvin kiinnostavasti esille.
Minna, Jyväskylä
…….
”Kaunis, koskettava ja samaan aikaan vahva, kerronnan ja liikkeen voima suoraan iholla.”
Kati, Jyväskylä
…….
”Sudenmorsiamen toteutuksesta:
– surullinen kohtalo dramatisoitu kauniisti, ei nykyajalle tyypillistä konkreettista eroottista mässäilyä
– hidas esitystempo mahdollisti kielellisestä ilmaisusta nauttimisen ja mahdollisti myös reflektion omiin tunteisiin/samastumiskohteisiin
– vahva /intensiivinen jännite kantoi loppuun asti
– kielen voima imaisi niin elävästi aikaan ja paikkoihin, että suopursu ja pihka tuoksuivat selvästi
– lavastus oli yksinkertainen, tyylikäs ja tosi tehokas
– musiikki/äänitehosteet/valaistus kruunasivat kokonaisuuden, herättivät kieleen ja kerronnan tyyliin sopivia arkaaisia mielikuvia”
Ritva, Tampere
…….
”Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian on vahva kertomus kauniilla suomen sanastolla, johon yhdistyy saumaton taustaäänien maailma. Helena Nuutisen esittämä monologi ja sen näyttämötapahtumat yhdistyvät Ann-Helena Koivunoron luomaan vahvaan ja kuvailevaan äänimaisemaan. Äänimaiseman tuottamisessa on käytössä monenlaisia soittimia, kuten udu ja kristallikulho ja myös Ann-Helena Koivuonoron taidokkaasti luomaa sanatonta laulua.”
Pekka, Rantasalmi
…….
”Helena, veit mukanasi tarinaan. Jätit ajatuksille tilaa; aikakausi ja ajattomuus olivat läsnä.”
Riitta, Rantasalmi
…….

Helena Nuutisen ilmaisu Kyyhkyläisen ja suden sielu – Sudenmorsian –esityksessä oli kypsää ja voimakasta ja vaikutti minuun katsojana erityisen koskettavalla tavalla. Soittimet loivat intensiivisen äänimaiseman, erityisesti kristallikulho ja udu-rumpu. Lavastuksessa ja rekvisiittana käytetyt eläimen taljat loivat vahvaa luontoyhteyttä. Myös niiden tuoksu vei ajatukset niityille ja karjamaille. Esitys oli kokonaisuutena samalla sekä todentuntuinen että mystinen, ehjä ja huikea tarina.

Minna, Jyväskylä

Meille esitys oli suorastaan mykistävä. Miten onkin voinut jäädä noin väkevä teos / tarina / legenda kuulematta tai lukematta! Teksti on uskomattoman kaunis ja Helena Nuutinen esitti sen niin sisäistyneenä, että siihen oli helppo sujahtaa mukaan. Helena Nuutinen ei ollut esittäjänä teatraalinen, hän oli tulkitsijana niukka, jopa padotun niukka, ja se teki tarinasta vieläkin vahvemman. Tulkinnassa oli eroottisuutta, alkuvoimaisuutta, mutta myös hämmennystä ja kaikessa saattoi tuntea Helenan intensiivisen otteen kertomuksen sisältöön.

Myös Ann-Helena Koivunoron toteuttama musiikki tuli mukaan loistavasti.

Me olimme vähän pyörryksissä siitä illasta. Siis vielä kerran kiitos ja halaus!

Maritta, Jyväskylä

…………………………………

 

 

Naisen elämää Kalevan Nainen

NAISTENPÄIVÄN TILAISUUS:

Naisen elämää kansanrunoissa

5.3.2015 klo 19.00

Helena Nuutinen

Rautjärven pääkirjasto, Simpeleen kirjasto

Roihank. 6, 56800 Simpele

………………………………………………….

 

 

Itkuvirsi Helena Nuutinen

 

RAJALTA – Suomen Kansan Vanhoja Runoja ja Itkuvirsiä

Savonlinnan ortodoksisessa Tiistaiseurassa

Pyhien Sakariaan ja Elisabetin kirkon srk-salissa Erkonk. 11

ti 14.4.2015 klo 17.00

Vapaa pääsy

………………………………………..

Menneet tapahtumat:

 

Auringonkukkia ja voimakoruja 015

 

UNELMAILTA

Sunnuntaina
12.10., 16.11., 7.12. 2014 klo 18.00 – n.20.00
Kotonani Päivärinteellä
Tervetuloa!

 

Miksi unelmailta?

Minulla on unelmia, siis elän! Unelmat ylittävät arjen ajatukset ja mahdollistavat pyrkimisen kohti oman elämän korkeampaa, tärkeää tavoitetta. Joskus se tavoite voi hämärtyä jokapäiväisten huolten ja paineiden keskellä, kunnes ihmiselämän henkinen merkitys taas muistuttaa itsestään jollakin tavalla. Herää kaipaus, joka pakottaa liikkeelle, pakottaa etsimään. Silloin on hyvä kokoontua yhteen ja vahvistaa omia ja toistemme unelmia!

Unelma on myös vakava asia: se tulee ottaa tosissaan ja pyrkiä kaikin tavoin sitä kohti. Unelmistaan luopuminen tekee helposti katkeraksi ja sitä me emme varmasti toivo!

Illan tavoitteena on rauhoittua kuuntelemaan meissä jokaisessa olevaa sisäistä ohjausta, sitä hiljaista ääntä, joka auttaa meitä kulkemaan rohkeasti omassa elämässämme oikeaan suuntaan ja tekemään hyviä ratkaisuja. Me voimme kirkastaa meissä jokaisessa ja toisissamme olevaa jumalkipinää, sisäistä valoa.
Mitä siellä tapahtuu?

Eri iltoina teemme hiukan erilaisia tehtäviä, mutta jotkin osat toistuvat joka kerta – ehkä menetelmät vaihtelevat.

Aivan aluksi hiljennymme ja päästämme irti siitä, mitä oli äsken, ennen tähän hetkeen tulemista.

Teemme meditaation, joka tarkoittaa rentoutumista ja mielikuvamatkaa, oman sisimmän kuuntelemista – käytän rauhallisen puheen lisäksi erilaisia soittimia, mm. kristallikulhoa ja chaimsia. Sinä saat istua rauhassa silmät kiinni – tai asettua pitkälleen lattialle.

Luonto vahvistaa yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme ja illan aikana luonto on läsnä monella tavalla: minulla on 5000 vuotta suossa olleeseen puuhun, liekopuuhun piirretyt riimumerkit. Jokainen voi nostaa omaan unelmaansa liittyvään kysymykseen riimumerkin, jotka tulkitsen ohjeiksi seuraavia askeleita varten.

Asetumme pöydän ympärille ja pysähdymme kertomaan ja kuuntelemaan luonnosta kerätyn materiaalin välityksellä asioita, jotka kuvaavat elämäämme. Joinakin iltoina ehkä piirrämme tai kirjoitamme – mitään ei tarvitse jännittää, koska kaikki ratkaisut ovat hyviä.

Kirjoita ennen tuloasi paperiin oman elämäsi unelma tai unelmia ja ota paperi mukaasi – sitä ei tarvitse näyttää kenellekään. Omia unelmia ei illan aikana tarvitse kertoa, jos ei halua. Uskon, että ne vahvistuvat kyseisen ihmisen elämässä joka tapauksessa. Jos ja kun illan aikana tulee esille mukanaolevien sisimpiä ajatuksia, me säilytämme yhteisen luottamuksen.

Toivon, että olemme kaikki paikalla kello 18.00 ja vältämme raskasta ateriaa ennen saapumista. Kokoontumisen aikana nautimme vain raikasta vettä.

Myös toivon, että vältämme keskustelua ja keskitymme mahdollisiin kuulumisiin vasta illan päätteeksi. Nautimme hoitavasta hiljaisuudesta ja näin annamme itsellemme ja toisillemme mahdollisuuden kuunnella sisäistä puhetta kukin erikseen ja kaikki yhdessä.

Osallistuminen maksaa 10 euroa ja pyydän varaamaan tasarahan valmiiksi.

Pyydän ilmoittautumaan etukäteen saman viikon torstai-iltaan mennessä joko sähköpostilla tai puhelimella.

MITEN PÄÄSEN PÄIVÄRINTEELLE?

Päivärinne on minun kotini, johon olen muuttanut viime talvena. Sen osoite on Hämäläntie 35, 58830 Parkumäki. Tämä on Rantasalmen kunnan aluetta ja kotoani on n. 14 km Rantasalmen keskustaan ja n. 27 km Savonlinnaan. Rantasalmelta tullaan Parkumäentietä kohti Savonlinnaa ja n. 14 km:n kohdalla kääntyy oikealle Hämäläntie. Savonlinnasta päin tullessa ajetaan tietä 14 kohti Mikkeliä parikymmentä kilometriä ja sitten käännytään oikealle, Parkumäentielle kohti Rantasalmea. Sitä ajetaan n. 5 km ja silloin Hämäläntie siis kääntyy vasemmalle.

Kun käännytte Hämäläntielle, ajatte ensin parisataa metriä, jolloin kääntyy vasemmalle tie kohti mäen päällä olevaa, rakenteilla olevaa isoa omakotitaloa – EI SINNE! Jatkatte suoraan ja sitten heti on edessä maalaistalon pihapiiri. Ette aja sen pihaan, vaan ajatte tavallaan pihan oikeasta sivusta, piharakennuksen edestä suoraan tulosuunnassa mäen yli, jolloin kotini, punainen omakotitalo jo näkyykin oikealla edessä. Päivärinne nimensä mukaisesti kylpee päivällä kauniissa talviauringon valossa. Parkumäentieltä on n. 300 m pihaani. Tervetuloa!

Ota mukaasi avoin mieli ja jo etukäteen kiitollisuus kaikesta siitä avusta, jota saamme omalla elämänpolullamme – kunhan pyydämme sitä apua.

Lämpimin tervetulotoivotuksin
Helena Nuutinen
050-3016400

helena.nuutinen@mielenkieli.com
www.mielenkieli.com

———————————

 

 

 

 

MYYTTINEN METSÄRETKI
Kalevan Naisen seurassa
perjantaina 5.9. kello 15.00 – n. 16.30
Rantasalmella Taiteiden illassa
Lähtö Jumikkalan pihasta, osallistuminen 10 euroa
Ilmoittaudu Helenalle puh. 050-3016400
Retki on tarkoitettu aikuisille.

Metsän portilla

 

Tervetuloa!

_____________________________________________

UNELMAILTA
14.9. ja 12.10.2014 klo 18.00 – n.20.00
Kotonani Päivärinteellä
Tervetuloa!

 

Unelma

Miksi unelmailta?

Minulla on unelmia, siis elän! Unelmat ylittävät arjen ajatukset ja mahdollistavat pyrkimisen kohti oman elämän korkeampaa, tärkeää tavoitetta. Joskus se tavoite voi hämärtyä jokapäiväisten huolten ja paineiden keskellä, kunnes ihmiselämän henkinen merkitys taas muistuttaa itsestään jollakin tavalla. Herää kaipaus, joka pakottaa liikkeelle, pakottaa etsimään. Silloin on hyvä kokoontua yhteen ja vahvistaa omia ja toistemme unelmia!

Unelma on myös vakava asia: se tulee ottaa tosissaan ja pyrkiä kaikin tavoin sitä kohti. Unelmistaan luopuminen tekee helposti katkeraksi ja sitä me emme varmasti toivo!

Illan tavoitteena on rauhoittua kuuntelemaan meissä jokaisessa olevaa sisäistä ohjausta, sitä hiljaista ääntä, joka auttaa meitä kulkemaan rohkeasti omassa elämässämme oikeaan suuntaan ja tekemään hyviä ratkaisuja. Me voimme kirkastaa meissä jokaisessa ja toisissamme olevaa jumalkipinää, sisäistä valoa.
Mitä siellä tapahtuu?

Eri iltoina teemme hiukan erilaisia tehtäviä, mutta jotkin osat toistuvat joka kerta – ehkä menetelmät vaihtelevat.

Aivan aluksi hiljennymme ja päästämme irti siitä, mitä oli äsken, ennen tähän hetkeen tulemista.

Teemme meditaation, joka tarkoittaa rentoutumista ja mielikuvamatkaa, oman sisimmän kuuntelemista – käytän rauhallisen puheen lisäksi erilaisia soittimia, mm. kristallikulhoa ja chaimsia. Sinä saat istua rauhassa silmät kiinni – tai asettua pitkälleen lattialle.

Luonto vahvistaa yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme ja illan aikana luonto on läsnä monella tavalla: minulla on 5000 vuotta suossa olleeseen puuhun, liekopuuhun piirretyt riimumerkit. Jokainen voi nostaa omaan unelmaansa liittyvään kysymykseen riimumerkin, jotka tulkitsen ohjeiksi seuraavia askeleita varten.

Asetumme pöydän ympärille ja pysähdymme kertomaan ja kuuntelemaan luonnosta kerätyn materiaalin välityksellä asioita, jotka kuvaavat elämäämme. Joinakin iltoina ehkä piirrämme tai kirjoitamme – mitään ei tarvitse jännittää, koska kaikki ratkaisut ovat hyviä.

Kirjoita ennen tuloasi paperiin oman elämäsi unelma tai unelmia ja ota paperi mukaasi – sitä ei tarvitse näyttää kenellekään. Omia unelmia ei illan aikana tarvitse kertoa, jos ei halua. Uskon, että ne vahvistuvat kyseisen ihmisen elämässä joka tapauksessa. Jos ja kun illan aikana tulee esille mukanaolevien sisimpiä ajatuksia, me säilytämme yhteisen luottamuksen.

Toivon, että olemme kaikki paikalla kello 18.00 ja vältämme raskasta ateriaa ennen saapumista. Kokoontumisen aikana nautimme vain raikasta vettä.

Myös toivon, että vältämme keskustelua ja keskitymme mahdollisiin kuulumisiin vasta illan päätteeksi. Nautimme hoitavasta hiljaisuudesta ja näin annamme itsellemme ja toisillemme mahdollisuuden kuunnella sisäistä puhetta kukin erikseen ja kaikki yhdessä.

Osallistuminen maksaa 10 euroa ja pyydän varaamaan tasarahan valmiiksi.

Pyydän ilmoittautumaan etukäteen saman viikon torstai-iltaan mennessä joko sähköpostilla tai puhelimella.

MITEN PÄÄSEN PÄIVÄRINTEELLE?

Päivärinne on minun kotini, johon olen muuttanut viime talvena. Sen osoite on Hämäläntie 35, 58830 Parkumäki. Tämä on Rantasalmen kunnan aluetta ja kotoani on n. 14 km Rantasalmen keskustaan ja n. 27 km Savonlinnaan. Rantasalmelta tullaan Parkumäentietä kohti Savonlinnaa ja n. 14 km:n kohdalla kääntyy oikealle Hämäläntie. Savonlinnasta päin tullessa ajetaan tietä 14 kohti Mikkeliä parikymmentä kilometriä ja sitten käännytään oikealle, Parkumäentielle kohti Rantasalmea. Sitä ajetaan n. 5 km ja silloin Hämäläntie siis kääntyy vasemmalle.

Kun käännytte Hämäläntielle, ajatte ensin parisataa metriä, jolloin kääntyy vasemmalle tie kohti mäen päällä olevaa, rakenteilla olevaa isoa omakotitaloa – EI SINNE! Jatkatte suoraan ja sitten heti on edessä maalaistalon pihapiiri. Ette aja sen pihaan, vaan ajatte tavallaan pihan oikeasta sivusta, piharakennuksen edestä suoraan tulosuunnassa mäen yli, jolloin kotini, punainen omakotitalo jo näkyykin oikealla edessä. Päivärinne nimensä mukaisesti kylpee päivällä kauniissa talviauringon valossa. Parkumäentieltä on n. 300 m pihaani. Tervetuloa!

Ota mukaasi avoin mieli ja jo etukäteen kiitollisuus kaikesta siitä avusta, jota saamme omalla elämänpolullamme – kunhan pyydämme sitä apua.

Lämpimin tervetulotoivotuksin
Helena Nuutinen
050-3016400

helena.nuutinen@mielenkieli.com
www.mielenkieli.com

 

_____________________________________________

 

 

LUONTORETRIITTI

Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa 3 -5.10.2014

Helena Nuutinen

Tervetuloa!

 

Luontoretriitti

 

Katso lähemmin:

http://www.sofia.fi/kulttuurikeskus/tuotteet/kurssit-ja-tapahtumat/luontoretriitti-3%E2%80%935102014

 

_____________________________________

 

ITKUVIRSIKURSSI

Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa

21.-23.11.2014

Liisa Matveinen ja Helena Nuutinen

 

Itkupatsas                                                                   Kuvaaja Milka Mustonen

Katso tarkemmin:

http://www.sofia.fi/kulttuurikeskus/tuotteet/kurssit-ja-tapahtumat/itkuvirsikurssi-21%E2%80%9323112014

 

 

_________________________________

 

Tervetuloa Unelmailtaan Joensuussa!

Keskiviikkona 23.4.2014 klo 18.00 –  20.00

Hyvän olon virta, Taitokortteli, Koskik.1,  (toinen kerros) Joensuu

Miksi unelmailta?

Minulla on unelmia, siis elän! Unelmat ylittävät arjen ajatukset ja mahdollistavat pyrkimisen kohti oman elämän korkeampaa, tärkeää tavoitetta. Joskus se tavoite voi hämärtyä jokapäiväisten huolten ja paineiden keskellä, kunnes ihmiselämän henkinen merkitys taas muistuttaa itsestään jollakin tavalla. Herää kaipaus, joka pakottaa liikkeelle, pakottaa etsimään. Silloin on hyvä kokoontua yhteen ja vahvistaa omia ja toistemme unelmia!

Unelma on myös vakava asia: se tulee ottaa tosissaan ja pyrkiä kaikin tavoin sitä kohti. Unelmistaan luopuminen tekee helposti katkeraksi ja sitä me emme varmasti toivo!

Illan tavoitteena on rauhoittua kuuntelemaan meissä jokaisessa olevaa sisäistä ohjausta, sitä hiljaista ääntä, joka auttaa meitä kulkemaan rohkeasti omassa elämässämme oikeaan suuntaan ja tekemään hyviä ratkaisuja. Me voimme kirkastaa meissä jokaisessa ja toisissamme olevaa jumalkipinää, sisäistä valoa.
Mitä siellä tapahtuu? Aivan aluksi hiljennymme ja päästämme irti siitä, mitä oli äsken, ennen tähän hetkeen tulemista.

Teemme meditaation, joka tarkoittaa rentoutumista ja mielikuvamatkaa, oman sisimmän kuuntelemista – käytän rauhallisen puheen lisäksi erilaisia soittimia, mm. kristallikulhoa ja chaimsia. Sinä saat istua rauhassa silmät kiinni – tai asettua pitkälleen lattialle.

Luonto vahvistaa yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme ja illan aikana luonto on läsnä monella tavalla: minulla on 5000 vuotta suossa olleeseen puuhun, liekopuuhun piirretyt riimumerkit. Jokainen voi nostaa omaan unelmaansa liittyvään kysymykseen riimumerkin, jotka tulkitsen ohjeiksi seuraavia askeleita varten.

Jos on vielä aikaa, asetumme pöydän ympärille ja pysähdymme kertomaan ja kuuntelemaan luonnosta kerätyn materiaalin välityksellä asioita, jotka kuvaavat unelmaamme ja elämäämme.

Kirjoita ennen tuloasi paperiin oman elämäsi unelma tai unelmia ja ota paperi mukaasi – sitä ei tarvitse näyttää kenellekään. Omia unelmia ei illan aikana tarvitse kertoa, jos ei halua. Uskon, että ne vahvistuvat kyseisen ihmisen elämässä joka tapauksessa. Jos ja kun illan aikana tulee esille mukanaolevien sisimpiä ajatuksia, me säilytämme yhteisen luottamuksen.

Toivon, että olemme kaikki paikalla kello 18.00 ja vältämme raskasta ateriaa ennen saapumista. Kokoontumisen aikana nautimme vain raikasta vettä.

Myös toivon, että tullessamme ja muutenkin illan aikana vältämme keskustelua ja keskitymme mahdollisiin kuulumisiin vasta illan päätteeksi. Nautimme hoitavasta hiljaisuudesta ja näin annamme itsellemme ja toisillemme mahdollisuuden kuunnella sisäistä puhetta kukin erikseen ja kaikki yhdessä.

Osallistuminen maksaa 10 euroa ja pyydän varaamaan tasarahan valmiiksi.

Ilmoittaudu tekstiviestillä keskiviikkona 23.4. klo 12:een mennessä: Helena Nuutinen

050-3016400

HUOM! Samana päivänä on mahdollisuus myös: Riimutulkinta ja -ennustus! Sitä voit tiedustella minulta tekstiviestillä. 

 

Kutsu aarre itsellesi, tule tekemään AARREKARTTA!

 

Kokoonnumme Korpihovin kauniissa tuvassa lauantaina 26.4. kello 14.00. Aarrekartan voi jokainen tehdä omalla tavallaan. Siihen tarvitset ison paperin, sakset, kuvia ja tekstejä lehdistä, liimaa ja ennen kaikkea rohkeaa mielikuvitusta niistä asioista, joita haluat kutsua elämääsi.

Tule ajoissa paikalle!  Aloitamme kello 14.00 miettien aarrekartan tarkoitusta ja työstämistä, jonka jälkeen etsimme jokainen itsellemme sopivan pöydännurkan ja ryhdymme töihin! Yhteisen aloitushetken jälkeen jokainen työskentelee omassa rauhassaan eikä kommentoi toisten tekemisiä,  annamme työskentelyrauhan myös muille. Vältetään turhaa puhumista ja kokonaan ikävien asioiden esilleottamista, jotta jokainen voi keskittyä oman elämänsä ja tulevaisuutensa hahmottelemiseen ja omien voimavarojensa vahvistamiseen.

Muutaman tunnin kuluttua kartat ovat toivottavasti siinä vaiheessa, että voimme asettua piiriin ja asettaa aarrekarttamme piirin keskelle. Siunaamme kartat yhdessä vahvistaen omia ja toistemme tavoitteita elämässä.

Lopuksi kokoamme pöytään nyyttikestiperiaatteella koottua pientä syötävää ja nautimme herkuista – työskentelyn aikana nautimme vain raikasta vettä.

 

 

Ota siis mukaan:

–         Valkoinen iso paperi

–         Aikakauslehtiä

–         Kuvia ja tekstejä itsellesi tärkeistä asioista – voit myös katsella niitä jo hiukan valmiiksi!

–         Liimaputkilo

–         Sakset

–         Kyniä, tusseja, värejä

–         Nyyttikesteillä pöydässä jaettavia herkkuja

–         Omat aarretavoitteesi

–         Rohkea ja luottavainen mieli

 

Mukaan pääsee 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Osallistuminen on ilmaista.

Ilmoittautumiset voi tehdä Helena Nuutiselle joko puhelimeen tai sähköpostiin keskiviikkoon 23.4. mennessä.

Lisätietoja antaa:

Eija Guttormsen Korpihovintie 65, 58910 Rantasalmi

puh. 040-8655596

ja

Helena Nuutinen www.mielenkieli.com

060-3016400      helena.nuutinen@mielenkieli.com

……………………………………………………………………………………………….

 

 

 

Patsas Pietarissa lasten hautausmaalla, kuvaaja Milka Mustonen
Patsas Pietarissa lasten hautausmaalla, kuvaaja Milka Mustonen

Itkuvirsikurssi, 28.–30.3.2014 Kulttuurikeskus Sofiassa

 
 

Pe–su 28.–30.3.2014

Kurssin tavoitteena on karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen eli äänellä itkemiseen perehtymällä muodostaa uutta suomenkieliestä itkuvirsirunoutta, kokeilla itkemistä käytännössä ja tehdä oma itkuvirsi. Opettajina MuM Liisa Matveinen ja FM Helena Nuutinen.

Kurssimaksu 180 €, sis. opetuksen ja ateriat.

Kurssimajoitus aamiaisella 30€/hlö/2hh/vrk ja 50€/1hh/vrk.

Ilmoittautuminen 21.3. mennessä: reception@sofia.fi  tai puh. 010-277900

Ohjelma

Pe 28.3.

17.00 Ehtoopalvelus Pyhän Viisauden kappelissa
17.30 Kurssin aloitus. Perehdymme perinteiseen karjalaiseen itkuvirteen Liisa Matveisen luennon sekä äänitteiden avulla. Osallistujien kysymykset ja pohdiskelut ovat toivottavia.
19.30 Iltapala, keskustelua.
20.00–21.00 sauna ja uinti

La 29.3.

08.00–10.00 Aamiainen majoittujille
10.00–11.30 Liturgia Pyhän Viisauden kappelissa
11.30 Lounas
12.30 Kurssi jatkuu. Teemme ryhmätöitä.
14.00 Päiväkahvi
14.30 Ryhmätöiden purkua.
16.30 RAJALTA – Suomen Kansan Vanhoja Runoja ja itkuvirsiä, Helena Nuutinen
17.30 Päivällinen
18.30 Etsimme oman itkun aihetta, kehittelemme uusia metaforia, teemme itkuharjoituksia.
20.00–21.00 Sauna ja uinti.
Iltapalaa voi ostaa vastaanoton aulakahvilasta omalla kustannuksella

Su 30.3.

08.00–10.00 Aamiainen majoittujille
10.00 Omien itkujen työstämistä.
12.00 Lounas
13.00-14.30 Kurssin päätös, mahdolliset itkuesitykset, palaute.

 

Katso :

http://www.sofia.fi/kulttuurikeskus/tuotteet/kurssit-ja-tapahtumat/itkuvirsikurssi-28%E2%80%933032014

 

…………………………………………

 

UUTTA UNELMAILLASTA:

 

Unelmaillan raikas vesi

 

On ilo tarjota uusia kokoontumisaikoja:

Unelmailta
Kalevan Naisen seurassa

Olet tervetullut vahvistamaan omia ja yhteisiä unelmia kotiini Päivärinteellä Parkumäessä!

Kokoontumisajat ovat tämän kevään aikana: perjantai 21.3. klo 18.00-20, sunnuntai   6.4. klo 14.00-16 ja 18.00-20 ja sunnuntai 4.5. klo 14.00-16 ja 18.00-20. Voit osallistua vain yhteen tai kaikkiin. Ota aina mukaasi Voimavihko, jonka olen jo joillekin antanut. Jos et ole sitä vielä saanut, annan sen seuraavalla kerralla.

Sunnuntain 6.4. Unelmailtoihin tulevia pyydän pukeutumaan niin lämpimästi, että voimme olla hetken ulkona. Myös pyydän, että autoja ei tuoda pihaan asti, vaan ne jätetään kotini kohdalle tien viereen.

Sunnuntain 4.5. Unelmailtoihin tulevia pyydän valitsemaan mukaansa itselle tärkeän kirjan, joka on sytyttänyt unelmia ja vahvistanut niitä. Näin voisimme jakaa voimanlähteitä yhdessä. Toivon, että kerrot myös:
– Kuka on kirjoittanut kirjan? Mikä sen perusidea on? Mikä siinä puhutteli Sinua? Miksi? Miten se on vaikuttanut elämääsi? Haluaisitko muidenkin lukevan tämän kirjan? Miksi? Minkä katkelman voisit lukea siitä meille?
Tämä kokonaisuus kestäisi n. 5 min.

Miksi unelmailta?

Minulla on unelmia, siis elän! Unelmat ylittävät arjen ajatukset ja mahdollistavat pyrkimisen kohti oman elämän korkeampaa, tärkeää tavoitetta. Joskus se tavoite voi hämärtyä jokapäiväisten huolten ja paineiden keskellä, kunnes ihmiselämän henkinen merkitys taas muistuttaa itsestään jollakin tavalla. Herää kaipaus, joka pakottaa liikkeelle, pakottaa etsimään. Silloin on hyvä kokoontua yhteen ja vahvistaa omia ja toistemme unelmia!

Unelma on myös vakava asia: se tulee ottaa tosissaan ja pyrkiä kaikin tavoin sitä kohti. Unelmistaan luopuminen tekee helposti katkeraksi ja sitä me emme varmasti toivo!

Illan tavoitteena on rauhoittua kuuntelemaan meissä jokaisessa olevaa sisäistä ohjausta, sitä hiljaista ääntä, joka auttaa meitä kulkemaan rohkeasti omassa elämässämme oikeaan suuntaan ja tekemään hyviä ratkaisuja. Me voimme kirkastaa meissä jokaisessa ja toisissamme olevaa jumalkipinää, sisäistä valoa.
Mitä siellä tapahtuu?

Eri iltoina teemme hiukan erilaisia tehtäviä, mutta jotkin osat toistuvat joka kerta – ehkä menetelmät vaihtelevat.

Aivan aluksi hiljennymme ja päästämme irti siitä, mitä oli äsken, ennen tähän hetkeen tulemista.

Kaivamme esiin mukanamme tuomamme paperin tai Voimavihkon, johon olemme kirjoittaneet oman, senhetkisen unelmamme. Sen seuraksi kirjoitamme toisen paperin, jonka sisältö selviää sitten kun on sen aika. Nämä talletamme illan ajaksi kauniiseen rasiaan, jonka olen siunannut pyhitetyllä vedellä.

Teemme meditaation, joka tarkoittaa rentoutumista ja mielikuvamatkaa, oman sisimmän kuuntelemista – käytän rauhallisen puheen lisäksi erilaisia soittimia, mm. kristallikulhoa ja chaimsia. Sinä saat istua rauhassa silmät kiinni – tai asettua pitkälleen lattialle.

Luonto vahvistaa yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme ja illan aikana luonto on läsnä monella tavalla: minulla on 5000 vuotta suossa olleeseen puuhun, liekopuuhun piirretyt riimumerkit. Jokainen voi nostaa omaan unelmaansa liittyvään kysymykseen riimumerkin, jotka tulkitsen ohjeiksi seuraavia askeleita varten.

Asetumme pöydän ympärille ja pysähdymme kertomaan ja kuuntelemaan luonnosta kerätyn materiaalin välityksellä asioita, jotka kuvaavat elämäämme. Joinakin iltoina piirrämme, kirjoitamme, —

Heitämme tuleen rasiassa odottaneet lappuset ja katselemme yhdessä niiden palamista.
Mitä on hyvä ottaa huomioon?

Kirjoita ennen tuloasi paperiin oman elämäsi unelma tai unelmia ja ota paperi mukaasi – sitä ei tarvitse näyttää kenellekään. Omia unelmia ei illan aikana tarvitse kertoa, jos ei halua. Uskon, että ne vahvistuvat kyseisen ihmisen elämässä joka tapauksessa. Jos ja kun illan aikana tulee esille mukanaolevien sisimpiä ajatuksia, me säilytämme yhteisen luottamuksen.

Toivon, että olemme kaikki paikalla kello 18.00 ja vältämme raskasta ateriaa
ennen saapumista. Kokoontumisen aikana nautimme vain raikasta vettä.

Myös toivon, että vältämme keskustelua ja keskitymme mahdollisiin kuulumisiin vasta illan päätteeksi. Nautimme hoitavasta hiljaisuudesta ja näin annamme itsellemme ja toisillemme  mahdollisuuden kuunnella sisäistä puhetta kukin erikseen ja kaikki yhdessä.

Osallistuminen maksaa 10 euroa ja pyydän varaamaan tasarahan valmiiksi.

Pyydän ilmoittautumaan etukäteen saman viikon torstai-iltaan mennessä joko sähköpostilla tai puhelimella.

Miten pääsen Päivärinteelle?

Päivärinne on minun kotini, johon olen muuttanut joulunalusperjantaina. Sen osoite on Hämäläntie 35, 58830 Parkumäki. Tämä on Rantasalmen kunnan aluetta ja kotoani on n. 14 km Rantasalmen keskustaan ja n. 25 km Savonlinnaan. Rantasalmelta tullaan Parkumäentietä kohti Savonlinnaa ja n. 14 km:n kohdalla kääntyy oikealle Hämäläntie. Savonlinnasta päin tullessa ajetaan tietä 14 kohti Mikkeliä parikymmentä kilometriä ja sitten käännytään oikealle, Parkumäentielle kohti Rantasalmea. Sitä ajetaan n. 5 km ja silloin Hämäläntie siis kääntyy vasemmalle.

Kun käännytte Hämäläntielle, ajatte ensin parisataa metriä, jolloin kääntyy vasemmalle tie kohti mäen päällä olevaa, rakenteilla olevaa isoa omakotitaloa – EI SINNE! Jatkatte suoraan ja sitten heti on edessä maalaistalon pihapiiri. Ette aja sen pihaan, vaan ajatte tavallaan pihan oikeasta sivusta, piharakennuksen edestä suoraan tulosuunnassa mäen yli, jolloin kotini, punainen omakotitalo jo näkyykin oikealla edessä. Päivärinne nimensä mukaisesti kylpee päivällä kauniissa talviauringon valossa. Parkumäentieltä on n. 300 m pihaani. Tervetuloa!

Ota mukaasi avoin mieli ja jo etukäteen kiitollisuus kaikesta siitä avusta, jota saamme omalla elämänpolullamme – kunhan pyydämme sitä apua.

Lämpimin tervetulotoivotuksin
Helena Nuutinen

FM, Logonomi, Kalevan Nainen
050-3016400

helena.nuutinen@mielenkieli.com

www.mielenkieli.com

 

 

 

Naisen elämää Kalevan Nainen

 

NAISEN ELÄMÄÄ KANSANRUNOISSA
Kalevan Nainen Helena Nuutinen esittää
Kalevalanpäivänä 28.2. klo 18.00
Jumikkalan kartanossa Kylätie 58, Rantasalmi

Suomen Kansan Vanhoista Runoista koottu kokonaisuus sekä Kalevalarentoutus ja mielikuvamatka. Tapahtuma on suunnattu aikuisille. Illan päätteeksi kahvi- ja teetarjoilu.

Tervetuloa!

Helena Nuutinen ja Rantasalmen kulttuuritoimi

 

 

 

 

Kouvolassa Tuulensuojassa Marian ilmestyspäivänä 23.3.2014 Rakkautta ilmassa -messut. Tervetuloa!

12-13.30 Helena Nuutinen: Äiti Maria –luento-meditaatio (ilmainen)

Pyhää Rakkautta on ilmassa Marian ilmestyspäivänä, joka on suuri valon ja kirkkauden päivä: talvi on takana ja edellisellä viikolla on ollut talvipäiväntasaus. Valo voittaa ympärillämme ja myös meissä itsessämme, kunhan annamme sille tilaa.

Asetut mukavasti tuoliisi, suljet silmäsi – ja rauhoitut kuuntelemaan rauhallista puhetta, soivaa kristallikulhoa ja chaimsia, joiden rentouttavat värähtelyt eheyttävät ja rauhoittavat mieltä. Pääset mielikuvamatkalle saamaan Pyhän Äidin ja omien henkisten oppaidesi rakastavaa ohjausta. Äiti Mariassa yhdistyy lämmin äidillisyys ja turva, kirkas koskemattomuus ja toisaalta vahva naisellinen voima. Hän toi meille valon ja hänen valoaan seuratessamme me voimme tavoitella pyhyyttä ja yksinkertaisuutta omaan elämäämme.

Pukeudu lämpimästi, muista villasukat! Ole paikalla ehdottomasti hyvissä ajoin, ovi suljetaan tasan kello 12.00 ja sisään ei voi päästä sen jälkeen. Tervetuloa! ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

Valoa!

Unelmailta

Kalevan Naisen seurassa

 

Olet tervetullut vahvistamaan omia ja yhteisiä unelmia kotiini Päivärinteellä Parkumäessä!

Kokoontumisajat ovat tämän kevään aikana jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina kello 18.00-20.00: 2.2., 23.2., 2.3.,   6.4. ja 4.5. Voit osallistua vain yhteen tai kaikkiin.

 

Miksi unelmailta?

Minulla on unelmia, siis elän! Unelmat ylittävät arjen ajatukset ja mahdollistavat pyrkimisen kohti oman elämän korkeampaa, tärkeää tavoitetta. Joskus se tavoite voi hämärtyä jokapäiväisten huolten ja paineiden keskellä, kunnes ihmiselämän henkinen merkitys taas muistuttaa itsestään jollakin tavalla. Herää kaipaus, joka pakottaa liikkeelle, pakottaa etsimään. Silloin on hyvä kokoontua yhteen ja vahvistaa omia ja toistemme unelmia!

Unelma on myös vakava asia: se tulee ottaa tosissaan ja pyrkiä kaikin tavoin sitä kohti. Unelmistaan luopuminen tekee helposti katkeraksi ja sitä me emme varmasti toivo!

Illan tavoitteena on rauhoittua kuuntelemaan meissä jokaisessa olevaa sisäistä ohjausta, sitä hiljaista ääntä, joka auttaa meitä kulkemaan rohkeasti omassa elämässämme oikeaan suuntaan ja tekemään hyviä ratkaisuja. Me voimme kirkastaa meissä jokaisessa ja toisissamme olevaa jumalkipinää, sisäistä valoa.

Mitä siellä tapahtuu?

Eri iltoina teemme hiukan erilaisia tehtäviä, mutta jotkin osat toistuvat joka kerta – ehkä menetelmät vaihtelevat.

Aivan aluksi hiljennymme ja päästämme irti siitä, mitä oli äsken, ennen tähän hetkeen tulemista.

Kaivamme esiin mukanamme tuomamme paperin, johon olemme kirjoittaneet oman, senhetkisen unelmamme. Sen seuraksi kirjoitamme toisen paperin, jonka sisältö selviää sitten kun on sen aika. Nämä talletamme illan ajaksi kauniiseen rasiaan, jonka olen siunannut pyhitetyllä vedellä.

Teemme meditaation, joka tarkoittaa rentoutumista ja mielikuvamatkaa, oman sisimmän kuuntelemista – käytän rauhallisen puheen lisäksi erilaisia soittimia, mm. kristallikulhoa ja chaimsia. Sinä saat istua rauhassa silmät kiinni – tai asettua pitkälleen lattialle.

Luonto vahvistaa yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme ja illan aikana luonto on läsnä monella tavalla: minulla on 5000 vuotta suossa olleeseen puuhun, liekopuuhun piirretyt riimumerkit. Jokainen voi nostaa omaan unelmaansa liittyvään kysymykseen riimumerkin, jotka tulkitsen ohjeiksi seuraavia askeleita varten.

Asetumme pöydän ympärille ja pysähdymme kertomaan ja kuuntelemaan luonnosta kerätyn materiaalin välityksellä asioita, jotka kuvaavat elämäämme.

Heitämme tuleen rasiassa odottaneet lappuset ja katselemme yhdessä niiden palamista.

Mitä on hyvä ottaa huomioon?

Kirjoita ennen tuloasi paperiin oman elämäsi unelma tai unelmia ja ota paperi mukaasi – sitä ei tarvitse näyttää kenellekään. Omia unelmia ei illan aikana tarvitse kertoa, jos ei halua. Uskon, että ne vahvistuvat kyseisen ihmisen elämässä joka tapauksessa. Jos ja kun illan aikana tulee esille mukanaolevien sisimpiä ajatuksia, me säilytämme yhteisen luottamuksen.

Toivon, että olemme kaikki paikalla kello 18.00 ja vältämme raskasta ateriaa
ennen saapumista. Kokoontumisen aikana nautimme vain raikasta vettä.

Myös toivon, että vältämme keskustelua ja keskitymme mahdollisiin kuulumisiin vasta illan päätteeksi. Nautimme hoitavasta hiljaisuudesta ja näin annamme itsellemme ja toisillemme  mahdollisuuden kuunnella sisäistä puhetta kukin erikseen ja kaikki yhdessä.

Osallistuminen maksaa 10 euroa ja pyydän varaamaan tasarahan valmiiksi.

Pyydän ilmoittautumaan etukäteen saman viikon torstai-iltaan mennessä joko sähköpostilla tai puhelimella.

 

 

Miten pääsen Päivärinteelle?

 

Päivärinne on minun kotini, johon olen muuttanut joulunalusperjantaina. Sen osoite on Hämäläntie 35, 58830 Parkumäki. Tämä on Rantasalmen kunnan aluetta ja kotoani on n. 14 km Rantasalmen keskustaan ja n. 25 km Savonlinnaan. Rantasalmelta tullaan Parkumäentietä kohti Savonlinnaa ja n. 14 km:n kohdalla kääntyy oikealle Hämäläntie. Savonlinnasta päin tullessa ajetaan tietä 14 kohti Mikkeliä parikymmentä kilometriä ja sitten käännytään oikealle, Parkumäentielle kohti Rantasalmea. Sitä ajetaan n. 5 km ja silloin Hämäläntie siis kääntyy vasemmalle.

Kun käännytte Hämäläntielle, ajatte ensin parisataa metriä, jolloin kääntyy vasemmalle tie kohti mäen päällä olevaa, rakenteilla olevaa isoa omakotitaloa – EI SINNE! Jatkatte suoraan ja sitten heti on edessä maalaistalon pihapiiri. Ette aja sen pihaan, vaan ajatte tavallaan pihan oikeasta sivusta, piharakennuksen edestä suoraan tulosuunnassa mäen yli, jolloin kotini, punainen omakotitalo jo näkyykin oikealla edessä. Päivärinne nimensä mukaisesti kylpee päivällä kauniissa talviauringon valossa. Parkumäentieltä on n. 300 m pihaani. Tervetuloa!

Ota mukaasi avoin mieli ja jo etukäteen kiitollisuus kaikesta siitä avusta, jota saamme omalla elämänpolullamme – kunhan pyydämme sitä apua.

Lämpimin tervetulotoivotuksin
Helena Nuutinen

FM, Logonomi, Kalevan Nainen
050-3016400

helena.nuutinen@mielenkieli.com

www.mielenkieli.com

 

 

 

 

         Uusi aika on alkanut, uusi ovi on avoinna

 

Ovi on auki uuteen -

- ja valot syttyvät keltaiseen huoneeseen.

 

Kuuntelen. Kuuntelen aivan hiljaa, kun uusi aika hipaisee

 

Mielenkieli ja Kalevan Nainen on muuttanut Rantasalmelle, jäänyt eläkkeelle opetustyöstä ja asettunut hiljaisuuteen, punaiseen taloon peltojen ja metsien keskellä. Ihmeellistä!

Vihdoinkin saan antaa tilaa kaikelle sille, mikä on ollut tulossa jo kauan, kauan.

 

 

 

 

 

 

Mielenkieli ja Kalevan Nainen toivottaa tervetulleeksi osastolleen

Voi Pyhä Jyssäys -messuille Joensuussa 2.-3.11.2013:

Riimutulkintaa ja -ennustusta,

Pyhä yksinkertaisuus -kirjan ja cd-levyjen esittelyä.

Tervetuloa myös Pyhä yksinkertaisuus -luento-meditaatioon lauantaina klo 16.00-17.00!

Katso:

Voi Pyhä Jyssäys 2013

 

 

 

Tervetuloa
Kalevan Nainen Helena Nuutisen seurassa
UNELMAPÄIVÄÄN

Taide- ja hyvinvointitila Auvoon
Nastolan Mäkelään Salmintie 72

Lauantaina 16.11.2013 klo 9.00-17.00

Päivän tavoite:
Vahvistamme omia ja toistemme unelmia ja etsimme voimaa luonnosta

Ohjelma:

8.30 Saavumme perille ja tutustumme taloon ja ympäristöön

9.00 Nautimme aamupalasta

9.30 Myyttinen metsäretki, joka pohjautuu suomalaisiin kansantarinoihin ja luonnon ja rauhoittumisen vaikutukseen. Puemme yllemme metsäkaavun ja astumme sisään Metsän portista. Rakennamme elämänpolun luontoon.

12.00 Lounas

13.00 Meditaatio ja voimannoutomatka kristallikulhon ja kellojen soinnuissa

14.30 Päiväkahvi

15.00 Pysähtelevää kävelyä ulkona ja nautiskelua

15.30 Hiljaista unelma-työskentelyä joko sisällä tai ulkona. Käytämme värillisiä kankaita ja luonnosta kerättyjä materiaaleja työskentelyssä.

16.30 Unelmapiirissä vahvistamme omia ja toistemme unelmia.

Osallistuminen maksaa 65 euroa, joka sisältää ohjelman toteutuksen sekä aamukahvin, keittolounaan ja päiväkahvin (suolaista ja makeaa syötävää). Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen helena.nuutinen@mielenkieli.com ja maksamalla 30 euroa tilille FI7410453500114680 Mielenkieli la 9.11. mennessä. Merkitse viestikenttään nimesi ja sana Unelmapäivä. Ruokailut maksetaan käteisellä paikan päällä.

Huomioi:

1) Pukeudu lämpimästi ja vielä lämpimämmin – sekä ulkona että sisällä työskentelyä varten! Muista myös lämpimät kengät! Meditaatiota varten voit ottaa peitteen ja alustan – minulla on ohuita retkipatjoja.

2) Päivään liittyy hiljentymistä ja vain rajoitetusti puhumista. Näin annamme itsellemme ja toisillemme luvan rauhoittua ja kuunnella sisintämme.

Tervetuloa!

 

 

——————————-

 

 

Tervetuloa

Voimaa hiljaisuudesta -luennolle

Hiljan päivänä 8.10.2013 klo 18.00

Lahden kaupunginkirjaston auditorioon!

 

Katso tarkemmat tiedot tästä:

Voimaa hiljaisuudesta -luennon esite kirjasto

 

—————————————-

 

Nainen 60+.   Aika tehdä uusi sopimus elämän kanssa?

 

Kesällä 007Uusi polku

 

 

Nainen 60+. Aika tehdä uusi sopimus elämän kanssa?

Kohtaaminen Frantsilan Hyvän Olon keskuksessa 18.-20.10.2013

Viikonlopun teemat:

”Vain tyhjentynyt malja voi täyttyä”. Katsomme mennyttä ja luovumme sen kivuista.

”Kuuntelen itseäni ja löydän uuden elämän ainekset”. Katsomme nykyhetkeä ja löydämme sen arvon.

”Kiitän elämän lahjoista ja pyydän voimaa uuteen vaiheeseen.” Teemme uuden sopimuksen oman elämän kanssa.

 

Kesto: Kohtaaminen alkaa perjantaina klo 17.00 ja sen jälkeen on hiljainen ateria klo 17.30. Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla! Kotimatkalle lähdemme sunnuntaina n. klo 15.

Hinta: Viikonlopun hinta 190 euroa sisältää ohjelman, majoituksen, saunan ja luomuvoittoisen kasvisruuan sekä alv:n.

Ilmoittautuminen ja maksaminen: Ilmoittautumiset Arja Sihvolalle 28.9.2013 mennessä joko sähköpostitse osoitteeseen sihvola.arja@gmail.com tai tekstiviestillä numeroon 050-5399341 ja maksamalla ilmoittautumismaksu 40 euroa tilille  FI74 1045 3500 1146 80    Mielenkieli. Loppumaksu 150 euroa maksetaan 1.10.2013 mennessä eri tilille FI47 4503 4020 0072 47  Tmi Aija Lento. Merkitse molempia maksuja maksaessasi viestikenttään merkintä 60+ sekä nimesi ja puhelinnumerosi.

Peruutusehdot: Jos perut osallistumisesi 14 päivää ennen kohtaamisemme alkamista, veloitamme puolet koko hinnasta. Jos perut 7 pv ennen tai et peru lainkaan, veloitamme koko maksun. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 40 euroa. Jos kohtaamisemme ei jostakin syystä toteudu, maksamme maksun kokonaisuudessaan takaisin. Varmista itsekin viikkoa ennen sen toteutuminen; voit kysyä myös peruutuspaikkoja.

Vakuutus: Jokainen on vastuussa itsestään ja hoitaa itse myös vakuutuksensa.

Huomioitavaa:  Viikonloppuun sisältyy paljon hiljentymistä ja rajoitetusti puhumista. Jos olet kokenut elämässäsi vastikään vaikean kriisin, tämä kohtaaminen ei ole vielä tässä vaiheessasi ehkä paikallaan.

Kännykät ja muut tekniset vempeleet laitetaan sivuun ja luovutaan jatkuvasta tavoitettavana olemisesta.

Varaa mukaasi lämpimiä, mukavia vaatteita sekä sisällä että ulkona olemista varten. Metsärauhan majalle kävelemme hitaasti ja siellä istumme nuotion ääressä, joten lämmikettä tarvitaan. Muista myös tukevat ja lämpimät kengät ja tietysti villasukat!

Tärkein varuste on avoin mieli!

 

Lisätietoja: Viikonlopun sisällön ja ohjelman osalta  Arja Sihvola 050-5399341 ja Helena Nuutinen 050-3016400 sekä ruokailun ja majoituksen osalta Aija Lento 040-5918742.

Ohjelma:

Perjantai. Saavumme ajoissa paikalle, majoitumme ja asetumme Hyvän Olon keskuksen rauhalliseen tunnelmaan.  Yhteisessä kokoontumisessa kello 17.00  muodostamme naisten voimapiirin ja  laskeudumme hiljaisuuteen nauttimaan erinomaisesta kasvisruuasta. Pimenevässä lokakuun illassa pukeudumme aterian jälkeen lämpimästi villavaatteisiin ja metsäkaapuun ja vaellamme vähän matkan päässä olevalle Metsärauhan majalle. Kuuntelemme luontoa ympärillämme ja itsessämme. Rätisevän nuotion ympärillä tyhjennymme  menneistä kivuista itkun ja luopumisrituaalin avulla.

Lauantai. Katselemme omaa elämää piirtämällä ja hiljentymällä. Kuuntelemme Virpi Raipala-Cormierin luentoa kypsää naista tukevista luonnon apukeinoista. Rakennamme ulos ison kynttiläspiraalin ja kutsumme siinä kulkiessamme rohkeutta astua uuteen vaiheeseen omassa elämässä. Saunomme Hyvän Olon keskuksen yrttisaunassa ja rentoudumme vesipaljussa ihaillen täysikuuta!

Sunnuntai. Etsimme rituaalien keinoin suunnanantajia. Pyydämme ohjausta ja hiljennymme löytämään taitomme ja voimamme. Ikiomaan ajatusrasiaan olemme viikonlopun aikana koonneet uuteen elämänsopimukseen liittyviä symboleja ja lopuksi kokoonnumme yhteiseen, naisen voimaamme vahvistavaan jakamiseen.

Kanssakulkijoina:

Arja Sihvola, toimittaja, tiedottaja, luontaisterapeutti, 050-5399341

Helena Nuutinen, Kalevan Nainen, Puukuiskaaja, FM, Logonomi, lehtori, 050-3016400

www.mielenkieli.com

 

www.frantsilanhyvanolonkeskus.fi,  Kyröspohjantie 32, 39100 Hämeenkyrö

 

”Eniten tapahtuu silloin, kun ei tapahdu yhtään mitään.”

 

 ————————————-

Valokuva PYHÄ YKSINKERTAISUUS -kirjan kannesta 1

Tilaa!

32 euroa + postitus

www.mielenkieli.com /

PYHÄ YKSINKERTAISUUS

-klikkaus etusivulta

 

 

 

 

 

PYHÄ YKSINKERTAISUUS

Helena Nuutisen PYHÄ YKSINKERTAISUUS -kirjan  ja CD -levyjen julkistamistilaisuus Joensuussa Voi Pyhä Jyssäys 2013 -tapahtumassa lauantaina 23.3.2013 klo 13-14 Islon Peilisalissa, käynti kansalaisopiston ovesta (Papinkatu 3)

Tilaisuus jatkuu klo 14-15 PYHÄ YKSINKERTAISUUS -luento-meditaatiolla, Kalevan Nainen Helena Nuutinen

Esite: Helena Nuutinen Pyhä Yksinkertaisuus

PYHÄ YKSINKERTAISUUS -kirja, -meditaatio ja äänikirja johdattelee Sinut henkiselle polulle, meissä jokaisessa olevan jumalkipinän löytämiseen ja vaalimiseen. Elävässä yhteydessä sisäiseen valoosi et ole enää kulkuri vaan pyhiinvaeltaja, jonka askeleita suojaa rakastava henkimaailma.

Sisäisen valon etsijä kohtaa nykymaailmassa monenlaista melua ja häiriötä, kiirettä, pelkoja, materialismia, juurettomuuden tunnetta. Pyhiinvaeltajana vahvistat ja kirkastat sisäistä viisauttasi ja valoasi etsimällä elämääsi rauhaa ja hiljaisuutta. Astut seitsemän askelta kohti pyhää yksinkertaisuutta.

Minä kirjoitan ja puhun Sinulle mielen kielellä, mielenkielellä, joka avaa tajuntaa herkällä tavalla ja valaisee eteesi rakastavan tietäjän tien: tärkeimmät asiat elämässä ovat hyvin yksinkertaisia. Pyhiä ja yksinkertaisia.

Kirjan mukana saat kaksi CD-levyä:

 

PYHÄ YKSINKERTAISUUS –meditaatio  CD

on rauhoittava ja voimaannuttava mielikuvamatka.

Asetut joko istumaan selkä suorana tai mukavasti lattialle patjalle makaamaan, suljet silmäsi – ja pääset mielikuvamatkalle saamaan oman sisäisen viisautesi ja omien henkisten oppaidesi rakastavaa ohjausta.

Ohjaan Sinua matkallasi puhelemalla rauhallisesti ja sen lisäksi käytän  vaihdellen tingsat-kelloja, soivaa kristallikulhoa ja chaimsia, joiden rentouttavat värähtelyt eheyttävät ja rauhoittavat mieltä. Tällainen mieli kuulee myös sen puheen, jota ei ääneen sanota: hiljaisuuden! Hiljaisuudessa valo kasvaa ja valaisee kaiken sen, mikä valoa tarvitsee.

 

VÄRITIELLÄ SISIMMÄSSÄSI –äänikirja CD

Haluan tarjota Sinulle mahdollisuuden nähdä mielen kuvia, kuunnella mielen kieltä, mielenkieltä. Kun katseesi ei tarvitse seurata kirjaimia kirjan sivuilla, voit vapauttaa mielesi katselemaan sisäisiä kuvia. Saat mielikuvitella maisemia väritien varrella.  Jos kuvat ja maisemat eivät ole juuri sellaisia, joita Sinulle kuvailen, älä välitä siitä. Jos et näe mitään kuvia, älä välitä siitäkään. Jatka vain matkaa ja anna alitajuisen mielesi hoitaa matkasi eteneminen. Tai vain lepää siinä kohdassa ja nauti. Nauti.

Mielikuvitus on valtava voimalähde meille jokaiselle erikseen ja kaikille yhdessä: mitään ei ole tässä maailmassa keksitty ilman mielikuvitusta! Mieli kuulee myös ne sanat, joita en ole kirjoittanut tai ääneen sanonut. Kuunteleminen on avain mielikuvitteluun: kun rohkenet avata sisäiset, henkiset silmäsi ja katsoa, Sinä alat nähdä! Mitä parempaa voisit toivoa? Se on yksinkertaista. Pyhää ja yksinkertaista.

 

CD-levyjen valmistus:

Äänitys ja miksaus: Jani Louhos, Studio SoudLouhos, Vantaa

Monistus: Taavi Leppiman, SeeSee OU, Tallinna

 

Mielenkieli antaa mielelle kieltä!

 

__________________________________________________

 

Kalevan Nainen ja Mielenkieli on mukana:

17.3.2013 klo 10-18 Iloa ja Valoa 2013

Mikkelin Naisvuoritalolla

Riimutulkintaa ja -ennustusta

 

 

 

 

 

 

 

PYHÄ YKSINKERTAISUUS

-kirja, -meditaatio ja -äänikirja

ja

VOIMANNOUTOMATKALLA KALEVALAN HENKEEN

-meditaatio

 

valmistuu viikolla 11 ja kirjan julkistamistilaisuus on Joensuussa Voi Pyhä Jyssäys -messuilla lauantaina 23.3. 2013 kello 13.00. Tervetuloa!

 

______________________

 

Mielenkieli ja Kalevan Nainen on messuilla seuraavasti:

 

 

Mielenkieli ja Kalevan Nainen on mukana kevään messuilla seuraavasti:
Iloa ja Valoa 2013 Kouvolan Tuulensuojassa 10.3. klo 10-18,
Voi Pyhä Jyssäys 2013 Joensuussa 23.-24.3. ja
Pyhä Koli – Hyvä Olo -tapahtuma 3.-5.5.2013

Teen näissä tapahtumissa Pyhä Yksinkertaisuus -luento-meditaation,  Riimutulkintaa ja -ennustusta sekä muutakin ohjelmaa. Tervetuloa!

 

_________________________________

 

 

 

Naisten ryhmät kokoontuvat kodissani Lahden Kujalassa

Tervetuloa voimannoutomatkalle: etsimään yhdessä naisten voimin ja keinoin voimanlähteitä ja tekemään uutta sopimusta oman elämän kanssa!

 

 

Nainen tarvitsee juuret ja siivet. Juuriamme vahvistamme lujittamalla yhteyttämme luontoon ja esivanhempiemme viisauteen. Siipiämme hoidamme hiljentyessämme vastaanottamaan henkisten oppaidemme ja auttajiemme apua, kirkastamalla sisäistä valoamme ja kykyämme kohota arjen yläpuolelle.

Nainen on luotu elämään voimakkaasti yhteydessä luontoon ja siksi me kaipaamme luonnon läheisyyttä: luonnossa voimme tuntea itsemme ehjäksi ja kokonaiseksi. Kotini lähellä on pieni metsä ja siellä etsimme jokainen itsellemme voimapaikan, jossa voi vain olla. Olla.

Kokoontuessamme yhteen naisina vahvistamme yhteistä alkuvoimaamme, ikivanhaa esiäitiemme viisautta. Kalevan Nainen Helena Nuutinen on opas tällä matkalla kansanperinteeseen: kansanrunoihin, -tarinoihin, itkuvirsiin ja kalevalaiseen viisauteen. Yhdessä vahvistamme sekä juuriamme että siipiämme: annamme luonnon ja rauhan virrata itseemme, vähennämme puhumista ja keskustelemista ja kuuntelemme hiljaisuutta.

Veden, puiden, maan ja tulen läheisyys hoitaa mieltä ja auttaa pääsemään yhteyteen omien tunteiden ja toiveiden kanssa.  Rauhoitumme yhdessä ja teemme harjoitteita, jotka vahvistavat herkkyyttä ja luovuutta – ja näin tehdessä voi elämälle löytyä aivan uusi suunta!

 

 

 

 

Rentoudumme ja meditoimme Helenan ohjaamalla mielikuvamatkalla kristallikulhon, rumpujen, chaimsin, sadesauvan ja  tingsat-kellojen eheyttävissä värähtelyissä. Kokemaamme voimme käsitellä turvallisesti yhdessä – jos niin haluamme.

Tervetuloa yhteiselle löytöretkelle Kalevan Naisen kanssa!

 

Tapaamisajat keväällä 2013 tiistaisin kello 18.00-20.00.

19.2.  19.3.  16.4.

Ilmoittautuminen tulee tehdä 7 päivää ennen tapaamista sähköpostilla helena.nuutinen@mielenkieli.com ja maksamalla osallistumismaksu 15 euroa / henkilö / kerta tilille FI74 1045 3500 1146 80 – tilin nimi on Mielenkieli. Merkitse viestikenttään nimesi ja ilta, jolloin haluat osallistua sekä sana Naisryhmä. Merkitse ilmoittautuessasi sähköpostiin myös nimesi ja puhelinnumerosi. Peruutusehdot: Jos perut osallistumisesi, veloitan puolet hinnasta. Jos et peru lainkaan, veloitan koko maksun.  Jos ilta ei jostain syystä toteudu, maksan maksun kokonaisuudessaan takaisin.

Osallistumismaksu 15 euroa /henkilö /  kerta

Muuta huomioitavaa:

–  Varaudu olemaan ulkona n. tunnin ajan. Ota siis mukaasi lämpimät vaatteet ja kengät – sisällä kotonani voit vaihtaa vaatteita. Jos menemme heti aluksi metsään, ilmoitan siitä saatuani yhteystietosi ja ilmoittautumisesi ja silloin voit halutessasi tulla jo ulkovaatteissa. Metsään mennessämme otamme mukaan kosteutta eristävät istuinalustat ja pukeudumme metsäkaapuihin. Jos sataa kovasti, emme tietenkään ole ulkona.

–  Tule ajoissa paikalle niin että olet valmis aloittamaan kello 18.00.

– Vältä raskasta ruokaa ennen kokoontumista. Illan aikana on tarjolla raikasta vettä.

– Pyrimme rauhoittamaan tapaamisemme ja puhumme tarpeelliset asiat hillitysti.

– Voit hiljentyä jo ennen tuloasi ja pyytää henkisiä oppaitamme ja auttajiamme suojelemaan ja vahvistamaan meitä ja työskentelyämme. Vapaaehtoinen hiljaisuus vahvistaa myös siipiä, yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme.

–  Jos olet juuri kokenut elämässäsi pahan kriisin, tällainen työskentely ei välttämättä ole ajankohtainen aivan vielä.

– Jos tulet mukaan ystäväsi kanssa, anna kuitenkin oma rauha itsellesi ja ystävällesi: vaikka olemme yhdessä, jokainen on kuitenkin yksin.

–  Mukaan mahtuu 6 osallistujaa + minä ( 7 on ollut minulle aina hyvä ja pyhä luku!). Seitsemän meditaatiojakkaraa on odottamassa.

– Kokoontumisen jälkeen klo 20.00 voin tehdä yhden Riimutulkinnan ja –ennustuksen yhdelle osallistujalle. Sen kesto on n. 40 min ja hinta 40 euroa. Jos haluat varata sen, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Teen Riimutulkintaa ja –ennustusta muulloinkin tilauksesta!

–   Ja tärkeintä on tietysti: olet sydämellisesti tervetullut yhteiselle voimannoutomatkalle!

 

 

_______________________________________________________________________________________

 

Mielenkieli ja Kalevan Nainen on mukana toteuttamassa:

http://voipyhajyssays.omasivu.fi/files/2012/08 /Aikataulut5.pdf

 

3.-4.11.2012 Joensuussa

 

Luento-meditaatio Pyhä Yksinkertaisuus,

 

Workshop Voimannoutomatkalla luontoon sekä

 

Riimutulkintaa ja -ennustusta

 

Tervetuloa!

 

 

 

 

 

 

 

Mielenkieli toteuttaa Hengen ja Tiedon messuilla:

 

PYHÄ YKSINKERTAISUUS

Luento-meditaatio ensi sunnuntaina klo 11.00-11.50 luokassa 4T 4. krs (Ovi suljetaan klo 11.00.)

 

ja

 

RIIMUTULKINTAA JA -ENNUSTUSTA

3 krs:ssa käytävällä sijaitsevassa pisteessä LA-SU. Tervetuloa!

 

 

http://www.rajatieto.fi/system/files/Messuohjelma-14.10.2012.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naisten ryhmät kokoontuvat kodissani Lahden Kujalassa

Tervetuloa voimannoutomatkalle: etsimään yhdessä naisten voimin ja keinoin voimanlähteitä ja tekemään uutta sopimusta oman elämän kanssa!

 

 

Nainen tarvitsee juuret ja siivet. Juuriamme vahvistamme lujittamalla yhteyttämme luontoon ja esivanhempiemme viisauteen. Siipiämme hoidamme hiljentyessämme vastaanottamaan henkisten oppaidemme ja auttajiemme apua, kirkastamalla sisäistä valoamme ja kykyämme kohota arjen yläpuolelle.

Nainen on luotu elämään voimakkaasti yhteydessä luontoon ja siksi me kaipaamme luonnon läheisyyttä: luonnossa voimme tuntea itsemme ehjäksi ja kokonaiseksi. Kotini lähellä on pieni metsä ja siellä etsimme jokainen itsellemme voimapaikan, jossa voi vain olla. Olla.

Kokoontuessamme yhteen naisina vahvistamme yhteistä alkuvoimaamme, ikivanhaa esiäitiemme viisautta. Kalevan Nainen Helena Nuutinen on opas tällä matkalla kansanperinteeseen: kansanrunoihin, -tarinoihin, itkuvirsiin ja kalevalaiseen viisauteen. Yhdessä vahvistamme sekä juuriamme että siipiämme: annamme luonnon ja rauhan virrata itseemme, vähennämme puhumista ja keskustelemista ja kuuntelemme hiljaisuutta.

Veden, puiden, maan ja tulen läheisyys hoitaa mieltä ja auttaa pääsemään yhteyteen omien tunteiden ja toiveiden kanssa.  Rauhoitumme yhdessä ja teemme harjoitteita, jotka vahvistavat herkkyyttä ja luovuutta – ja näin tehdessä voi elämälle löytyä aivan uusi suunta!

 

 

Rentoudumme ja meditoimme Helenan ohjaamalla mielikuvamatkalla kristallikulhon, rumpujen, chaimsin, sadesauvan ja  tingsat-kellojen eheyttävissä värähtelyissä. Kokemaamme voimme käsitellä turvallisesti yhdessä – jos niin haluamme.

Tervetuloa yhteiselle löytöretkelle Kalevan Naisen kanssa!

 

Tapaamisajat syksyllä 2012 kello 18.00-20.00.

26.9., 17.10. ja 20.11.

 

Muuta huomioitavaa:

–  Varaudu olemaan ulkona n. tunnin ajan. Ota siis mukaasi lämpimät vaatteet ja kengät – sisällä kotonani voit vaihtaa vaatteita. Jos menemme heti aluksi metsään, ilmoitan siitä saatuani yhteystietosi ja ilmoittautumisesi ja silloin voit halutessasi tulla jo ulkovaatteissa. Metsään mennessämme otamme mukaan kosteutta eristävät istuinalustat ja pukeudumme metsäkaapuihin. Jos sataa kovasti, emme tietenkään ole ulkona.

–  Tule ajoissa paikalle niin että olet valmis aloittamaan kello 18.00.

– Vältä raskasta ruokaa ennen kokoontumista. Illan aikana on tarjolla raikasta vettä.

– Pyrimme rauhoittamaan tapaamisemme ja puhumme tarpeelliset asiat hillitysti.

– Voit hiljentyä jo ennen tuloasi ja pyytää henkisiä oppaitamme ja auttajiamme suojelemaan ja vahvistamaan meitä ja työskentelyämme. Vapaaehtoinen hiljaisuus vahvistaa myös siipiä, yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme.

–  Jos olet juuri kokenut elämässäsi pahan kriisin, tällainen työskentely ei välttämättä ole ajankohtainen aivan vielä.

– Jos tulet mukaan ystäväsi kanssa, anna kuitenkin oma rauha itsellesi ja ystävällesi: vaikka olemme yhdessä, jokainen on kuitenkin yksin.

–  Mukaan mahtuu 6 osallistujaa + minä ( 7 on ollut minulle aina hyvä ja pyhä luku!). Seitsemän meditaatiojakkaraa on odottamassa.

– Kokoontumisen jälkeen klo 20.00 voin tehdä yhden Riimutulkinnan ja –ennustuksen yhdelle osallistujalle. Sen kesto on n. 40 min ja hinta 40 euroa. Jos haluat varata sen, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Teen Riimutulkintaa ja –ennustusta muulloinkin tilauksesta!

–   Ja tärkeintä on tietysti: olet sydämellisesti tervetullut yhteiselle voimannoutomatkalle!

 

—————————————————————————————

 

 

Kalevalaisuus! Suomalaisuuden juuret ja identiteetti

 

Hartolan esite

 

Suomalaisuuden juuret ja identiteetti Hartolassa

 

Hartolassa syyskuussa: TERVETULOA!

 

Muutamalla klikkauksella nämä ylläolevat tekstit aukeavat.

 

 

 

 

 

Kalevalainen metsäretriitti

 

Halla & Helle järjestää Punkaharjulla, Kuivaharjun luomutilalla metsäretriitin Kokoonnumme vanhassa talossa, josta kuljemme lehmälaitumien ja hevoshakojen ohitse metsään. Teemme myyttisen kalevalaisen metsäretken: pukeudumme kaapuihin ja astumme sisään metsän salaisuuksien portista.

 

Kokoonnumme yhdessä vahvistamaan alkuvoimaamme, ikivanhaa esivanhempiemme viisautta yhdessä kesäluonnon kanssa. Yhteisellä tekemisellä vahvistamme sekä juuriamme että siipiämme; annamme kesäisen luonnon kauneuden ja rauhan virrata itseemme. Jätämme välillä puhumisen ja kuuntelemme hiljaisuutta. Veden, puiden, maan ja tulen läheisyys hoitaa mieltä ja auttaa pääsemään yhteyteen omien tunteiden ja toiveiden kanssa.

 

Vahvistamme juuriamme myös esivanhempiemme viisauteen ja kansanperinteeseen. Siipiämme hoidamme vahvistamalla sisäistä valoamme ja kykyämme kohota arjen yläpuolelle. Nyt juuri kesäaikaan se on helppoa! Päivän aikana olemme sekä ulkona luonnossa että sisällä talossa.

 

Oppaamme matkalla kansanrunoihin, kansantarinoihin, itkuvirsiin ja kalevalaiseen viisauteen on Kalevan nainen Helena Nuutinen rumpuineen ja riimumerkkeineen (www.mielenkieli.com). Halutessasi voit varata ajan riimutulkintaan (40 €) ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Aika:              lauantai, 11. elokuuta 2012 klo 10 – 17

Paikka:          Kuivaharjun luomutila, Lammasvaarantie 141, Hiukkajoki (Punkaharju)

Hinta:            70 euroa, johon kuuluu ohjelma, tulokahvit, herkullinen kasvisateria ja                                                             päiväkahvit kotileivonnaisen kera

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

 

Helky Ahokas

puh. 040 545 8231

info@hallahelle.fi

 

Haluatko tulla Myyttiselle metsäretkelle ihanalla issikalla? Siinä tapauksessa yhteishinta on 115 euroa. Ota yhteyttä Aurinkolaukkaan (www.aurinkolaukka.com), Soile Lötjönen p. 050 553 5640.

”Auta luonto, anna voima, tee vereni vahvemmaksi!”

 

 

 

 

 

Iloa ja voimaa kesäluonnosta – kurssi ja luontoretriitti

Frantsilan Koskelan museotorpalla  Suodenniemellä 25.-27.6.2012

( alkaa ma klo 16.00 ja loppuu ke klo 15.30)

Tämä Iloa ja voimaa kesäluonnosta –kurssi ja luontoretriitti sopii kaikille, elämänkatsomuksesta riippumatta.

 

Tervetuloa nautiskelemaan kesäisistä hetkistä vanhassa ja kauniissa  Koskelan museotorpan pihapiirissä, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä Frantsilan Hyvän Olon Keskuksesta, järven rannalla luonnonkauniissa ympäristössä.

Meidät ihmiset on luotu elämään voimakkaasti yhteydessä luontoon ja kaipaamme aina luonnon läheisyyttä.   Meidän tulee löytää itsestämme ja toisistamme voima ja kantaa sitä eteenpäin.

Kokoonnumme yhdessä vahvistamaan alkuvoimaamme, ikivanhaa esivanhempiemme viisautta yhdessä alkukesän heräävän luonnon kanssa. Yhteisellä tekemisellä kahden päivän aikana vahvistamme sekä juuriamme että siipiämme: annamme kesäisen luonnon kauneuden ja rauhan virrata itseemme, jätämme puhumisen ja keskustelemisen ja kuuntelemme hiljaisuutta. Veden, puiden, maan ja tulen läheisyys hoitaa mieltä ja auttaa pääsemään yhteyteen omien tunteiden ja toiveiden kanssa.  Rauhoitumme yhdessä aistimaan luonnon ihmeitä ja tekemään harjoitteita, jotka vahvistavat herkkyyttä ja luovuutta – ja näin tehdessä voi elämälle löytyä aivan uusi suunta!

Luonnon välityksellä voi työskennellä monella tavalla ja näiden päivien aikana voit halutessasi saada myös menetelmiä, ideoita, työskentelytapoja omaan työhön esim. hoito- ja opetusalalla. Näin vaikutus kantaa arjessakin.

Vahvistamme juuriamme myös esivanhempiemme viisauteen ja kansanperinteeseen. Kalevan Nainen Helena Nuutinen rumpuineen ja riimumerkkeineen on opas tällä matkalla kansanrunoihin, -tarinoihin, itkuvirsiin ja kalevalaiseen viisauteen. Teemme  Myyttisen metsäretken kalevalaiseen metsään: pukeudumme metsäkaapuihin ja astumme sisään metsän salaisuuksien portista.

Siipiämme hoidamme vahvistamalla sisäistä valoamme ja kykyämme kohota arjen yläpuolelle. Nyt juuri kesän valoisimpana aikana se on helppoa! Rentoudumme ja meditoimme mielikuvamatkalla kristallikulhon, chaimsin, sadesauvan ja  tingsat-kellojen eheyttävissä värähtelyissä. Kokemaamme voimme käsitellä turvallisesti yhdessä – jos niin haluamme. Käytämme pienimuotoista kirjoittamista, kuuntelemista, piirtämistä. Vapaaehtoinen hiljaisuus vahvistaa myös siipiä, yhteyttä henkiseen olemuspuoleemme.

Toisena yönä teemme hiljaisuusvaelluksen  yhdessä  kävelymatkan päässä olevalle vuorelle. Saamme tuntea kesäyön ja valon voimakkaan vaikutuksen.

Yövymme museotorpan hämyisissä vanhoissa aitoissa, kammareissa  ja pirtissä tai  teltassa.  Nautimme Frantsilan Hyvän Olon keskuksen emännän kasvisruokaherkuista sekä saunan lempeistä  löylyistä ja  pulahdamme välillä suloiseen järviveteen.

ILMOITTAUTUMINEN sähköpostilla helena.nuutinen@mielenkieli.com. Ilmoittautuminen on sitova kurssin toteutumisen takaamiseksi.HINTA on 288 €, joka sisältää kurssin, majoituksen ja ruokailut. . Maksa varausmaksu 95 euroa 28.5.2012 mennessä tilille FI74 1045 3500 1146 80, ja kirjoita viestikenttään: 25-27.6.2012  torppa ja oma nimesi. Tilin nimi on Mielenkieli. Loppumaksu  193 € maksetaan  8.6.2012 mennessä eri tilille Tmi Aija Lento, FI47 4503 4020 0072 47, viestikenttään: 25-27.6.2012  torppa. Ota ohjeet talteen.  Hinnat sisältävät jo alvit.PERUUTUSEHDOT Jos perut osallistumisesi 14 pv ennen kurssin alkamista = 11.6.2012 mennessä, veloitamme puolet kurssin hinnasta. Jos perut 7 pv ennen kurssin alkamista tai et peru lainkaan, veloitamme koko maksun. Lääkärintodistuksella veloitamme vain toimistokulun 40 €. Esteen sattuessa kurssin voi luovuttaa toiselle henkilölle. Jos kurssi ei jostain syystä toteudu, maksamme maksun kokonaisuudessaan takaisin. Varmista itsekin viikkoa ennen kurssia sen toteutuminen. Voit kysyä myös peruutuspaikkoja.

VAKUUTUS JA VARUSTEET Jokainen on vastuussa itsestään ja hoitaa itse myös vakuutuksensa. Ota mukaan lakanat, uima-asu, pyyhkeet, sadeasu, lämmin oloasu sisällä ja ulkona työskentelyä varten – muista villasukat! Olemme välillä ulkona metsässä, joten varaa siihenkin sopiva varustus, erityisesti kengät. Ota mukaan myös itikkakarkote, aurinkovoide ja hellehattu, omat henkilökohtaiset tarvikkeet, mahdolliset lääkkeet ym.

HUOMIOITAVAA On tärkeää, että olet mukana koko ajan, ohjelmaan merkitystä aloituksesta lopetukseen asti. Ennen yhteistä aloitusta maanantaina toivon Sinun jo ehtineen majoittua. Näin kurssi on samalla kertaa sekä yksityinen kokemus että yhteinen matka. Teemme tilaa itsellemme ja toisillemme. Jos mukana on ystäväsi, toivon Teidän antavan itsenne ja toisenne tehdä silti rauhassa omaa matkaa. Jos olet äskettäin kokenut vaikean kriisin, retriitti ei ehkä ole ajankohtainen aivan vielä. Kurssityöskentely on kännykkävapaata aluetta: siksi annan jo tässä kutsukirjeessä oman puhelinnumeroni, jonka voi jättää kotijoukoille mahdollisia hätätilanteita varten. Jos Sinulla on ruoka-allergioihin tai majoitukseen liittyviä toiveita tai kysyttävää, ole yhteydessä: Aija Lento 040-5918742 tai info@frantsilanhyvanolonkeskus.fi.

OHJELMA:

1. päivä

17.00 Päivällinen

18.00 Yhteinen aloitus ja hiljaisuus alkaa

20.00 Yhteinen iltahetki, meditaatio ja sauna

21-22 Iltapala

 

2. päivä

8.30 Yhteinen aamuhetki ja meditaatio

9.00 Aamiainen

10.00-12.00 Myyttinen metsäretki

12.30 Lounas, lepoa, ulkoilua

14.00 Päiväkahvi

14.30   – 16.00 Yhteistä rauhallista työskentelyä luonnossa

18.00 Päivällinen

19.30  Meditaatio, sauna ja iltapala

22 – Hiljainen yövaellus luonnonenergialtaan voimakkaaseen paikkaan

 

 

3. päivä

8.30 Yhteinen aamuhetki ja meditaatio

9.00 Aamiainen

10.00-12.00 Voimaa kesäluonnosta -harjoituksia

12.30 Lounas, lepoa, ulkoilua

14.00-15.00 Voimaa kesäluonnosta -harjoituksia

15.00  Yrttitee/kahvi+pulla. Virkein mielin kotiin, reppu täynnä uusia eväitä

Voit opetella jo ennen tuloasi voimaloitsun, jota käytämme sekä tässä luontoretriitissä että varmasti sen jälkeenkin:

”Auta luonto,  anna voima, tee vereni vahvemmaksi!”

Sydämellisesti tervetuloa Rauhan ja Hiljaisuuden tyyssijoille!

 

Maa, opeta minulle huolenpitoa, että olisin kuin äiti, joka suojelee pienokaistaan.

Maa, opeta minulle rohkeutta, että olisin kuin puu, joka seisoo yksinään.

Maa, opeta minulle vapautta, että olisin kuin kotka, joka liitää taivaalla.

(Amerikan alkuperäiskansojen rukous)

Ohjelmasta vastaa:

Helena Nuutinen

Kalevan Nainen

Hiljaisuuden retriitin ohjaaja, Luontoterapian ohjaaja

Puukuiskaaja

FM, Logonomi, Lehtori

050-3016400

www.mielenkieli.com

helena.nuutinen@mielenkieli.com

 

Mukana on myös:

Anna Karhu-Cormier, Kuvateiteilija, Fytoterapeutti opisk.

 

 

Tuulikirjeitä Sofien oksilla

 

 

Naisten ryhmät kokoontuvat kodissani Lahden Kujalassa

Tervetuloa etsimään yhdessä naisten voimin ja keinoin voimanlähteitä ja tekemään uutta sopimusta oman elämän kanssa.

Kokoontumisen alussa teemme rauhallisen meditaation, mielikuvitusmatkan tai rentoutumisen.

Kullakin kerralla käytämme vaihtelevia luovan toiminnan ja viriketyöskentelyn menetelmiä, maalaamista,  runojen,  tarinoiden ja satujen avaamista ja pienimuotoista kirjoittamista. Tavoite on vahvistaa yhteyttä omaan sisäiseen hiljaisuuteen ja löytää iloista varmuutta omalle elämänpolulle.

Sovimme yhdessä kolmesta kokoontumiskerrasta (2 h / kerta) ja mukaan mahtuu 3-5 naista / ryhmä. Jos Sinulla on sopiva ryhmä jo tiedossa, aloitamme siitä – jos ei ole vielä ryhmää, sellainen löytyy, kun lähetät minulle viestin joko nettisivujeni Tilaus-sivulla olevan postilaatikon tai sähköpostini kautta (helena.nuutinen@mielenkieli.com).

Osallistumismaksu 20 euroa /henk. /  kerta.

Tervetuloa yhteiselle löytöretkelle Kalevan Naisen kanssa!