Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme

 

Tämä on äänitteen ja työkirjan muodostama kokonaisuus, jonka sain ihmeellisellä tavalla tehtäväkseni pari vuotta sitten.

Yhtä varmasti kuin sinä ja minä olemme syntyneet, on meidän myös kuoltava. Kuolema pelottaa. Siksi näidenkin iltasatujen tehtävänä on, että mieli rauhoittuu, uni tulee ja saa nukuttua.

Äänite on lempeä matka kuolemaan ja kuoleman rajan toiselle puolelle. Se ei ole hartauspuhe eikä tieteellinen selvitys kuolemasta, vaan yhden pienen ihmisen, minun matkani. Ja koska se matka on meillä jokaisella erilainen, olen suunnitellut myös työkirjan, johon kuolemassa oleva tai hänen läheisensä – tai kuka vain – voi kirjoittaa toiveitaan, pelkojaan ja elämänsä merkittäviä asioita.

Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään. Kuolema näyttää, mikä omassa elämässä on ollut ja on merkityksellistä. Silloin tekee mieli pyytää ja antaa anteeksi, kiittää ja ymmärtää. Ja sitä varten on työkirja.

Maaliskuussa 2016  teksti tätä pakettia varten oli lähes valmis. Silloin sain tietää sairastavani rintasyöpää! Nyt raskaat hoidot ovat takana ja elämä jatkuu – ainakin jonkin aikaa. Kukaan meistä ei tiedä jäljellä olevien päiviensä määrää ja elämä on saanut uuden merkityksen.

Unta kuolemasta –äänite- ja työkirjapaketin valmistuminen on loppusuoralla ja nyt meidän pitää saada se julkaistua! Käynnistän joukkorahoituskampanjan ja tarvitsen sinun apuasi, jotta tämä tärkeä tuote saadaan julkaistua ja kaikkien meidän, sitä tarvitsevien ulottuville. Sinäkin voit osallistua julkaisemisen kustannuksiin itse valitsemallasi summalla. Osallistumisestasi saat vastikkeen ja näihin vastikkeisiin voit tutustua mesenaatti.me-sivuilla, kampanjan nimi on Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle.

Liity joukkoomme ja tule tekemään tämä projekti valmiiksi meidän kanssamme!

Tervetuloa mukaan!

Helena Nuutinen, Kalevan Nainen