Tapahtumat

MYYTTINEN METSÄ – KALEVAN NAISEN MENETELMÄKURSSI 19.-21.8.2022

MYYTTINEN METSÄ – KALEVAN NAISEN MENETELMÄKURSSILLA
ELOKUUSSA
sinä ohjaaja, taiteilija, kansanparantaja, opettaja
varustelet vartalosi
hapsutetulla nutulla,
pääsi harjoat havuilla
katajilla kampaelet,
kuljet kohti korven reunaa.
Löydät uutta sisältöä ja inspiraatiota omaan ja ryhmäsi luontoyhteyteen.
TERVETULOA!

Tiedot

 
Tapahtuma, jonka järjestävät Helena K. Karhu, Helena Nuutinen ja Pielisen Tietäjäkeskus
 
Kesto: 2 päivää
 
Julkinen Kaikki Facebookin käyttäjät ja muut ihmiset
Ohjausta ohjaajille Helena Nuutisen opastuksella
Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet luonnon, kansanperinteen tai myyttisten tarinoiden parissa esimerkiksi ohjaajana, taiteilijana, kansanparantajana tai opettajana – tai joka olet muuten vain kiinnostunut kurssin teemasta. Kurssi on ainoa laatuaan, jossa meillä on suuri kunnia vielä saada Kalevan Nainen Helena Nuutinen opastamaan ja jakamaan meille monikymmenvuotisesta kokemuksestaan kansanperinteen, -runojen ja -tarinoiden ja myyttisten metsäretkien parissa.
 
Kurssi on niin sanottu ”ohjausta ohjaajille” -menetelmäkurssi, jonka tarkoituksena on saada lisää inspiraatiota ja työkaluja omalle polullesi ohjaajana tai taiteilijana. Ja ennen muuta vakuuttua omien juuriemme merkityksestä. Kansanperinteen valtavasta aarrearkusta löytyy varmasti jokaiselle omanlaistaan sovellettavaa. Tämän kurssin tarkoitus on avautua luovan Luojan luoman luonnon mahdollisuuksille!
Helena on pienestä asti ollut kiinnostunut kielestä ja vanhasta kansanviisaudesta ja lokakuussa 1997 hän sai selkeän, konkreettisen kehotuksen ryhtyä viemään ihmisiä Myyttiselle metsäretkelle. Samaan aikaa hänelle selvisi, että hänellä on myös vahva esivanhempien perimä kansanperinteeseen, itkijöihin ja näkijöihin. Kuukauden kuluttua tästä hän perusti toiminimen Mielenkieli, joka tarjoaa suomalaisen kansanperinteen, metsien ja hiljaisuuden mielenkieltä. Tätä työtä hän on pioneerina tehnyt ja nauttinut siitä.
 
Siispä: jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi hupullinen metsäkaapu ja sulkeudu omaan tarinoiden maailmaasi! Kalevan Nainen johdattaa sinut sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille. Nautimme rauhoittumisesta, kun ei tarvitse kommentoida eikä kuunnella muiden kommentteja.
 
Polun viereltä löytyy yllätyksiä: mättäästä kaivettu taikajuoma virkistää mieltä ja kehoa, ohranjyvät muuttuvat oman elämän kiitollisuuden aiheiksi, surukivi kantaa suruja ja löytää sammaleesta lohduttajan, lemmentaika ja –juoma vahvistavat ystävyyttä ja rakkautta, toiveet muuttuvat kangassuikaleissa tuulikirjeiksi ja kuljettavat toiveet eteenpäin… Ikivanhoilla riimumerkeillä on muutama yhteinen viesti kaikille, miten täällä olisi hyvä olla ja elää.
 
Jos polulla liikkujilla on onnea, voi Metsän isäntä Tapio näyttäytyä yhdessä Metsän emäntä Mielikin kanssa – kenties metsänneidot ja muukin haltiakansa haluaa ilahduttaa meitä omalla tavallaan! Tämän voi toteuttaa joko niin, että tehdään yhdessä oma metsäinen näytelmä tai järjestetään avustajia roolitehtäviin. Kalevan Nainen lainaa kaikille itse valmistamansa rooliasut ja perehdyttää tähän helppoon tehtävään.
 
Myyttinen metsäretki tehdään ulkona ja Kalevan Nainen lainaa jokaiselle hupullisen metsäkaavun. Pukeudu sään mukaiseen, lämpimään ulkoiluvarustukseen, kävelemme ohjelman aikana vain aivan pienen matkan. Muista metsäpolulle sopivat kengät ja hyttyskarkote!
Kalevan Nainen Helena Nuutinen on koonnut tekstit suomalaisista kansantarinoista, Suomen Kansan Vanhoista Runoista ja itkuvirsistä.
 
Elokuinen viikonloppumme:
PERJANTAI 19.8.
17.00- Saapumiset
18.00 Illallinen
19.00 Meditatiivinen matka Puukuiskaajan metsään kristallikulhon ja chimesin soinnuissa
20.00 Ajatusrasia käy metsässä
 
LAUANTAI 20.8.
08.00 Aamiainen
10.00 Myyttinen Metsäretki Kalevan Naisen tapaan
11.30 Helena kertoo tarinansa: miten olen tullut tähän? Istumme ISON pöydän ympärille ja levitämme eteemme Helenan toteuttamien esitysten lähdeteoksia ja tekstikokoelmia.
Tutkimme Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemia lähdeteoksia, arkistomateriaalia, esitteitä sekä lehtiartikkeleita ja annamme itsellemme luvan inspiroitua niistä:
– mistä löytäisin itseäni kiinnostavan idean ja siihen sopivaa materiaalia?
– miten voisin monipuolistaa ja jalostaa ideaani?
– mihin ja miten voisin liittää löytämääni materiaalia?
– mitä voisin kansanruno- ja -tarinamateriaalilla tehdä?
– millaisia aiheita voisi käyttää yritystoimintana ja miten?
– mitä hyvää voin löytää, mitä voin jakaa, antaa?
– mikä auttaa minua, mikä auttaa meitä kaikkia, millä on merkitystä?
– Helena esittelee valmistamiaan rooliasuja. Hän myy osan niistä kurssilaisten käytettäväksi.
12.30 Lounas
Tauko
15.00 Jatketaan työskentelyä, työstetään omaa menetelmää.
18.00 Illallinen
Sauna. Helena ’sanoo jokaisen saunojan hyväksi’.
 
SUNNUNTAI 21.8.
08.00 Aamiainen ja ajatusrasia käy metsässä
10.00 Tarinakutsut luonnonmateriaalin kanssa
Suopuuhun kaiverretut ikivanhat riimumerkit viestivät meille
12.30 Lounas
Loppupiiri: ajatusrasia avataan
14.00 / 15.00 – Kotiinlähtö
 
OHJAAJA:
Helena Nuutinen
FM, Logonomi, Kalevan Nainen, Luontoyhteysohjaaja, Hiljaisuuden retriitin ohjaaja
Helena on 71-vuotias kolmen lapsen äiti, esiintyvä taiteilija, kirjailija, yrittäjä ja vuoden 2014 alusta jäänyt eläkkeelle äidinkielen ja vuorovaikutustaidon opettajan työstä. Luonto kertoi hänelle jo aivan nuorena, että oli tullut aika jatkaa esiäitien viitoittamalla polulla. Rakkaus vanhaan viisauteen heräsi aluksi metsästä ja kansanrunojen trokee-mitasta ja laajeni tarinoihin, myytteihin ja itkuvirsiin. Hän on toteuttanut 14 monologinäytelmää, joiden joukossa on kansanruno- ja – tarinatekstien lisäksi suomalaisten runoilijoiden ja kirjailijoiden sekä Vanhan testamentin tekstejä. Aluksi toteuttamiensa ensi-iltaesitysten jälkeen hän on esittänyt niitä perhejuhlissa, kulttuuritilaisuuksissa, yrityskokoontumisissa ja tyky-päivissä.
Tunnemme Helenan myös hänen kirjoittamastaan Puukuiskaaja -teoksesta (2021, Basam Books). Aiemmat teokset: Pyhä yksinkertaisuus (kirja + 2xcd) (2013, Mielenkieli), Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme (teos, työkirja ja cd) (2018, Mielenkieli), Peili näkee (Runoteos, 2018, Mediapinta)
”Arvostan ikää ja toivon itselleni sen tuomaa lämpöä ja hiljaista ymmärrystä elämän tärkeimmistä asioista. Kansanperinteen koen arvokkaaksi aarteeksi, jota aika ja ikä vain jalostavat. Odotan malttamattomasti lisää ryppyjä ja harmaita hiuksia! Tämä ei ole pikkutyttöjen vaan elämää kokeneiden Naisten, Akkojen työtä.”
”Vanha viisaus on tie, joka on valinnut minut. Haluan johdattaa ihmisiä elämän perusasioiden kohtaamiseen, pyhään yksinkertaisuuteen. Siitä hiljaisesta tiedosta, joka on aina ollut, voimme edelleen ammentaa jaksamista, iloa ja voimaa.”
Voimaloitsu: ”Auta luonto, anna voima, tee vereni vahvemmaksi!”
KURSSIPAIKKA:
Majatalo Puukarin Pysäkki, Kajaanintie 844, Valtimo, www.puukarinpysakki.com
Ajomatka Joensuusta on noin puolitoista tuntia. Pääsemme tällä kurssilla nauttimaan ihastuttavan yläkarjalaisen majatalon lämmöstä ja vieraanvaraisuudesta. Majatalon arvomaailma pohjautuu luonnon kunnioitukselle, jonka vuoksi majapaikan toiminnassa on ajateltu mahdollisimman ekologisesti ja toiminta perustuu kestävälle matkailulle. Majatalo on kuuluisa erityisesti karjalaisesta ruokaperinteestään ja sillä on ”Karelia a la Carte”-tunnus. Keittiön sydän on puulämmitteinen uuni, ja raaka-aineet tulevat suoraan lähiseudun tuottajilta.
ILMOITTAUTUMINEN:
Kurssin järjestää Pielisen Tietäjäkeskus ry. Kurssimaksu yhdistyksen jäsenille 160 €, muille osallistujille 190 €. Kurssille otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi järjestetään min. 5 osallistujalle.
Majoitus täysihoidolla sis. majoitus jaetussa huoneessa täysihoidolla (perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen) on tämän lisäksi 175 EUR sis. ALV. Lisämaksu 1-hengen huoneesta on 20 EUR /yö eli 40 EUR kurssin ajalta.
Kurssimaksu ei sisällä matkoja Puukarin pysäkille eikä matkavakuutusta. Ilmoittautumiset ovat sitovia, sillä järjestämme kurssin niin pian. Joten ilmoittauduthan vain, jos olet varmasti tulossa ❤
 
Ilmoittaudu 20.7.2022 mennessä tämän linkin kautta: https://forms.gle/Gxx6jSKYj8X2Abw5A
Mikäli ilmoittautuminen ei onnistu linkin ja lomakkeen kautta, voit ilmoittautua myös sähköpostitse: info@tietajakeskus.org
Mikäli tulet kauempaa, voit halutessasi varata majataloon majoituksen lisävuorokausille. Ota yhteyttä suoraan majataloon lisävuorokausien ja hintatietojen suhteen: majatalo@puukarinpysakki.com tai 0503443824 / Anni.

Näytä vähemmän

Mukana Voi Pyhä Jyssäys -messutapahtumassa Joensuussa 2.-3.11.2019

Olen mukana näytteilleasettajana ja sisällöntekijänä Voi Pyhä Jyssäys -messutapahtumassa, TERVETULOA!

Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet Voi Pyhä Jyssäys -netti- ja Facebook-sivuilta.

 

Teen lauantaina 2.11. kaksi työpajaa:

 

1) Aikuisten satutunti klo 12-13

Tervetuloa nauttimaan! Tämä nautinto syntyy hiljaisuudesta, rauhallisesta kuuntelemisesta, upeista saduista ja ikivanhasta viisaudesta, Kalevan Naisen rauhallisesta kerronnasta sekä kristallikulhon ja chimesin ihmeellisestä soinnista!

Aikuisten satuhuone on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua. Suljet puhelimesi, saat asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille.

Saat harteillesi kuuntelun ajaksi lämpimän taikaviitan, joka karkottaa pois ikävät ajatukset. Taikaviitan voit halutessasi lunastaa lopuksi itsellesi tai ystävällesi 10 eurolla ja käyttää sitä vaikkapa omissa lukuhetkissäsi. Sen lisäksi saat lahjaksi Tarinakiven ja Hiljaisuuden hunnun ja ne ovat ikiomasi aina!

Sadut ovat ihmiskunnan arvokasta ja ikivanhaa perintöä ja ne auttavat elämän mielekkyyden ja tarkoituksen löytämisessä ja ymmärtämisessä.

Varaa mukaasi lämmin asu, ehkä saalikin istumiseen ja tietysti villasukat! Salissa on myös jumppapatjat ja sovimme yhdessä, haluammeko istua vai asettua patjoille.
Tärkein varuste on avoin mieli!

Aikuisten satutunti on tarkoitettu vain aikuisille. http://mielenkieli.com/palvelu/aikuisten-satutunti/
Kalevan Nainen Helena Nuutinen
p. 050 3016 400, helena.nuutinen@mielenkieli.com www.mielenkieli.com

Jyssäys-ohjelma numero 14. Meditaatio: Aikuisten rentouttava satutunti
* Kalevan Nainen Helena Nuutinen
Paikka: Kristallien Luola – meditaatiotila – 3.krs.
LA klo 12.00-13.00
Kesto 1h.
Hinta 10€/henkilö
KS. ilmoittautumis- ja maksuohjeet Voi pyhä jyssäys -sivulta

Tervetuloa sadun siiville!

…………………………………………………………….

2) Luopumisen ja surun käsitteleminen lempein keinoin – Unta kuolemasta – työpaja lauantaina klo 15.30-17

Pyhäinpäivänä, tuonilmaisiin siirtyneiden muistelupäivänä käsittelemme luopumista ja surua Kalevan Nainen Helena Nuutisen kanssa. Lähestymme surua ja lohtua lempeällä tavalla: hiljaisuuden, kansanrunojen, itkuvirren, soittimien, suru- ja lohtusanojen kielellä. Hiljaiseen huoneeseen tultuasi saat laskeutua omaan rauhaasi ja kuunnella. Osallistua ei tarvitse.

Jokaista meitä koskettaa suru. Elämä tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös omasta elämästä. Jokainen näistä on pieni tai suuri kuolema, jota seuraa suru. Ja jokainen suru tarvitsee lohduttajan.

Yhtä varmasti kuin olemme syntyneet, on meistä jokaisen myös kuoltava.

Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään: se näyttää, mikä omassa elämässä on ollut ja on merkityksellistä. Kaikki turha palaa pois ja jäljelle jää vain kaikkein arvokkain aarre!

Kalevan Nainen Helena Nuutisen seurassa lähestymme pyhäinpäivän iltapäivänä surua ja lohtua lempeällä tavalla: hiljaisuuden, kansanrunojen, itkuvirren, soittimien, suru- ja lohtusanojen kielellä. Hiljaiseen huoneeseen tultuasi saat laskeutua omaan rauhaasi ja kuunnella. Osallistua ei tarvitse.

Saat omaksesi hiljaisuuden hunnun, jonka suojassa voit tämän illan jälkeenkin liikkua missä vain ja säilyttää silti oman sisäisen rauhasi.

Saat omaksesi kipukiven, joka kuuntelee huoliasi ja pelkojasi, sekä auttaja-lohduttajan luonnosta. Kuuntelemme kristallikulhon ihmeellistä sointia ja Kalevan Nainen Helena Nuutisen lempeää puhetta kuolemasta ja ikävästä sekä ikivanhaa itkuvirttä kivuista, suruista, peloista, pettymyksistä. Anomme Pyhää Äitiä Neitsyt Maariaista avuksemme ja heitämme itkumme tuuleen.

Kokoontumishuoneemme on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua. Suljet puhelimesi ja voit asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille.

Varaa mukaasi lämmin asu, ehkä saalikin istumiseen ja tietysti villasukat! Tärkein varuste on avoin mieli! http://mielenkieli.com/palvelu/unta-kuolemasta-iltasatuja-sinulle-ja-minulle-jotka-tiedamme-kuolevamme/
Kalevan Nainen Helena Nuutinen
p. 050 3016 400, helena.nuutinen@mielenkieli.com www.mielenkieli.com

Jyssäys-tapahtuma numero 12.
Työpaja: Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme.
* Kalevan Nainen Helena Nuutinen
Paikka: Luovuuden Linna – työpajasali – 3.krs. LA klo 15.30-17.00
Kesto 1h.
Hinta 15€/henkilö
Katso ilmoittautuminen ja maksaminen Voi pyhä jyssäys -nettisivujen infosta

…………………………………………………………………

Omalla osastollani (paikkaohje löytyy infosta!):

Riimutulkinta Kalevan Naisen tapaan

Saat henkisen ohjauksen kautta neuvoja

Koen ja myös fyysisesti tunnen olevani ohjaajavanhus, kun teen Sinulle Riimutulkintaa viisituhatta vuotta vanhoilla riimumerkeilläni. En ole ”kirjanoppinut”, joka välittää joidenkin muiden riimuselityksiä, vaan olen lempeä näkijä, jonka puhe Sinulle tulee henkisen kanavani kautta. Tunnen sen voimakkaasti myös kehossani virtauksena ja värähtelynä. Samat riimut nousevat pöytään eri ihmisille, mutta viestit ovat aivan erilaiset jokaiselle. Ennen jokaista Riimutulkintaa hiljennyn ja pyydän, että saisit kauttani kuulla juuri ne asiat, jotka Sinun on hyvä kuulla korkeimmaksi parhaaksesi ja joista olisi Sinulle apua oman elämäsi kysymyksissä.

Riimut ovat luonnon ja luonnonvoimien symboleja ja edustavat elämämme henkistä pohjaa. Ne korostavat asioiden ja tapahtumien syvempää merkitystä: miten niissä ilmenee se korkeampi henkinen tehtävä, jota varten olemme tähän elämään syntyneet. Ne auttavat Sinua järjestämään ajatuksiasi ja ymmärtämään, mitä on tekojesi ja ajatustesi taustalla.

Ohjaajavanhuksen lempeitä ohjeita

Riimutulkinta perustuu kysymykseen, jonka teet riimuille hiljaa mielessäsi. Kysymyksen sisältö ja muoto ovat tärkeitä ja niihin saat tarkat ohjeet ennen kuin aloitamme. Riimutulkinta ei ole ennustusmenetelmä, vaikka sen kautta aukeaakin näkymiä myös tulevaisuuteen. Heittäydy siis rohkeasti kuuntelemaan ikiaikaisten riimumerkkien viestejä Sinulle ja anna vastausten vaikuttaa omalla tavallaan – kaikkea ei tarvitse selittää järjellä vaan sydämellä.

Tärkeää on myös tämä: minun Riimutulkinnassani ei koskaan tule esille pelottavia tai uhkaavia asioita; siitä pitävät minua ja meitä ohjaavat valon oppaat huolen. Sinun ei siis tarvitse jännittää, vaan voit rentoutua vastaanottamaan lempeää ohjausta.
Riimutulkinta kestää n.45 – 50 min.

Palautetta Riimutulkinnasta:
JUHA: Riimutulkinta oli valtava apu elämän kriisikohtaan ja avasi uusia näkemyksiä sekä vastauksia suurempiin kysymyksiin, joita en osannut tulkinnassa edes kysyä. Löysin tulkinnasta elämäni päämäärän. Suosittelen lämmöllä Helenan riimutulkintaa kaikille.
MARIA: Menin Kalevan Nainen Helena Nuutisen Riimutulkintaan lievästi sanottuna ahdistavassa elämänvaiheessa ja hyvin jännittyneenä. Vähä vähältä levottomuuteni hävisi kuunnellessani riimujen välittämiä lohdullisia viestejä ja Helenan rauhallista puhetta. Se oli ihmeellistä! Kuulemani asiat liittyivät omaan elämääni ja hankalaan tilanteeseeni yksi toisensa jälkeen, vaikka kysymystäni en tietenkään ollut kertonut Helenalle. Minä tavallaan tiesin alitajuisesti sen kaiken, mikä tuli esille, Helenan taitava tulkinta sai sen aikaan. Sain vahvistusta siihen, mitä nyt kannattaa tehdä – tai olla tekemättä. Ja se oli korvaamaton apua siinä tilanteessa! Suosittelen lämpimästi Riimutulkintaa!
ANNA-LIISA: Oli hieno ja syvällinen kokemus saada Helenalta riimutulkinta! Tulkinta oli henkisesti avartavaa ja puhdistavaa. Tulkinnan jälkeen monet asiat alkoivat mielessä saada uusia näkökulmia ja ajatukset kirkastuivat. Helena tulkitsi intuitiivisen herkästi ja osuvasti, vaikkei tiennyt mielessä olevaa kysymystä.
Voin suositella lämpimästi!
RITVA: Minä olen kokenut Helenan riimutulkinnan. Kokenut ja tuntenut. Sain vastauksia kysymykseeni, jota olin kauan miettinyt ja mielessäni pyöritellyt. Ja tiedän, että kerta ei ollut viimeiseni, haluan kokea sen uudelleen. Suosittelen lämpimästi Helenan tekemää Riimutulkintaa!
RIDE: Suosittelen lämpimästi muitakin tulemaan luoksesi ja kokemaan
riimujen taikaa sinun kauttasi!
IKKA: Riimutulkintasi oli minulle tärkeä, koska se oli hyvällä tavalla kannustava tässä elämäntilanteessani. Oli upeaa, miten kanavoit sen olennaisen asian minun elämästäni! Minulle merkittävä ohje oli myös tulkinnassasi riimujen kautta esille tullut kehotus rajojen asettamisesta päättäväisemmin omassa elämässä ja toisaalta nyt lukittuina olevien ovien avaaminen.
KATRIINA: Koin riimutulkintasi koskettavana ja mietityttävänä myönteisellä tavalla. Siitä alkoi prosessi, jossa aukeaa pikkuhiljaa palasia riimuneuvottelussa kanavoimistasi asioista. Ne tulevat muistista sitä mukaa kun pystyn niitä ottamaan vastaan ja sitten ne yhdistyvät oman elämäni tunteisiin ja tapahtumiin. Riimutulkinnasta käynnistyi prosessi, josta on minulle hyötyä monella tavalla. Suosittelen lämpimästi Kalevan Nainen Helena Nuutisen tekemään Riimutulkintaa muillekin!
JAANA: Valoisa ja hyvä oloni on jatkunut – tämä on kuin ihme! Olet enkeli! Koin minulle tekemäsi Riimutulkinta-tapaamisen vahvasti ja olin todella kiitollinen kaikesta, mitä sain vastaanottaa sinulta. Haluan sinun myös tietävän, että jo sinun läsnäolosi on parantava ja tyynnyttävä. Kanssasi tulee kuulluksi ja nähdyksi – ja ennen kaikkea hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on.

Olen Voi Pyhä Jyssäys -messuilla näytteilleasettajana la-su 2.-3.11. ja näyttelypöytäni luona silloin, kun en ole toteuttamassa kahta työpajaani. Tarkemmat tiedot löydät paikanpäällä. Riimutulkinnan ajan voit varata pöydälläni olevasta listasta.
Riimutulkinta maksaa 45 € ja se maksetaan käteisellä tulkinnan jälkeen. Tervetuloa!

Myyttinen metsäretki Helsingissä!

Tämän ainokaisen kerran:
 
Tervetuloa MYYTTISELLE METSÄRETKELLE Kalevan Nainen Helena Nuutisen seurassa sunnuntaina 26.8.2018 klo 12.45 Helsingissä, Vantaanjoen ja Niskalan Arboretumin läheisyydessä!
 
MYYTTINEN METSÄRETKI pohjautuu suomalaisiin myyttisiin kansantarinoihin, Suomen Kansan Vanhoihin Runoihin ja itkuvirsiin. Se on samalla matka omaan sisimpään ja luonnon henkiseen merkitykseen.
 
Kokoonnumme Niskalan Arboretumin parkkipaikalle Kuninkaantammentie 40, 00690 HKI klo 12.45, puemme metsäkaavut ja astumme sisään metsän salaisuuksien ja voiman portista, lähdemme Myyttiseen metsään. Pukeudu säänmukaiseen ulkoiluvarustukseen, huomioi erityisesti, että jalkineet soveltuvat metsässä liikkumiseen – luvassa ei ole hikihölkkää, vaan rauhallista liikkumista pienellä alueella. Tarvittaessa lainaan osallistujille kertakäyttösadetakit, sateenvarjoja ei käytetä ja kännykät jätetään kotiin. Jos ilma on kovin lämmin, kannattaa ottaa vesipullo taskuun. Retki kestää n. 1½ – 2 tuntia ja se on tarkoitettu aikuisille.
 
Varaa osallistumismaksuksi 25 € (ei korttimaksua).
http://mielenkieli.com/palvelu/myyttinen-metsaretki
 
Ilmoittautuminen Helenalle tekstiviestillä numeroon 050-3016400. Jos on ongelmia paikan löytämisessä, voit soittaa: Susanna Purra 040-8470275
 
Voit halutessasi tutustua ennen tai jälkeen retken myös: http://vihreatsylit.fi/niskala-arboretum/

Mielenkieli mukana Minä olen -messuilla Finlandiatalossa!

Ensi viikonloppuna 10.-11.2.2018 olet tervetullut Minä olen -messuille Finlandiataloon! Olen siellä näytteilleasettajana paikalla 280 a. Myyn kirjoittamiani teoksia

UNTA KUOLEMASTA – ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME (äänite ja työkirja) (julk. 2017)

PEILI NÄKEE runoteos (julk. 2017)

PYHÄ YKSINKERTAISUUS (kirja ja 2 cd-levyä)

Teen myös RIIMUTULKINTAA ikivanhaan suopuuhun kaiverretuilla riimuillani.

Tervetuloa!

Henkinen ja Hengellinen Hartolan Kevätseminaari

Olen mukana toteuttamassa:
Henkinen ja hengellinen Hartolan kevätseminaari 9.-11.3.2018 Itä-Hämeen opistossa Hartolassa.

Teen siellä RIIMUTULKINTAA ikivanhaan suopuuhun piirretyillä riimuillani
sekä
myyn kirjoittamiani teoksia

UNTA KUOLEMASTA – ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME (äänite ja työkirja, julk. 2017)

PEILI NÄKEE runoteos (julk. 2017)

PYHÄ YKSINKERTAISUUS (kirja ja 2 cd-levyä, julk. 2013)

TERVETULOA!

Mukana Kouvolassa Hyvinvoiva minä -messuilla

Olen näytteilleasettajana Hyvinvoiva minä -messuilla sunnuntaina 18.3.2018 klo 10 – 18. Paikka: Kouvolan aikuiskoulutuskeskus Taitajantie 2, 45100 Kouvola.

 

Aluksi toteutan auditoriossa työpajan klo 10.00 – 10.45. Aiheena on UNTA KUOLEMASTA – ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME. Ovi suljetaan klo 10.00, jonka jälkeen ei pääse sisälle. Ei sisäänpääsymaksua työpajaan.

Työpajan jälkeen myyn kirjoittamiani teoksia:

UNTA KUOLEMASTA – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme (äänite 1 h ja työkirja 44 s) (Julk. 2017)

PEILI NÄKEE RUNOTEOS (Julk. 2017)

PYHÄ YKSINKERTAISUUS (kirja ja 2 cd-levyä)

Teen myös RIIMUTULKINTAA 5000 vuotta vanhaan suopuuhun, liekopuuhun kaiverretuilla riimuillani.

TERVETULOA!

LUKUBILEET to 28.12.-17 klo 17.30 – 19.30

Tervetuloa lukubileisiin! Tänä syksynä on monta syytä iloita ja järjestää juhlahetki Kalevan Naisen tapaan:

– Mielenkieli-yritykseni täyttää 20 vuotta
– Myyttinen metsäretki täyttää 20 vuotta
– Ilmestyi teokseni Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme
– Ilmestyi runoteokseni Peili näkee
– Oma elämäni jatkuu ja vietin juuri synttäreitä
– Elämä on ihmeitä täynnä ja samalla niin haurasta

Valmistaudu näin: ota mukaasi jokin Sinulle tärkeä teksti. Se voi olla runoa, proosaa, mietelmiä… ja tule klo 17.30 mennessä Seminaarinmäellä Ryhtilän vieressä olevaan Vanhaan Pajaan, jota kutsutaan myös Kappeliksi.

Kun kaikki olemme paikalla, soitan meille kristallikulhoa ja teen meditaation. Asetumme lukemaan tekstejämme aivan hiljaa vähintään puolen tunnin ajaksi. Sen jälkeen halukkaat voivat lukea teksteistään pienen katkelman ääneen ja me muut pääsemme mielikuvittelemaan kuulemaamme. Ja nauttimaan kuulemastamme.

Mielenkieli antaa mielelle hiljaista kieltä ja rauhoittaa sydämemme joulun pyhyyteen.

Otan mukaani myös teoksiani ostettavaksi: varaathan tasarahan!
Unta kuolemasta 35 €
Peili näkee 25 €

Tarjolla on (vain) raikasta vettä.
Muistathan villasukat!

VAPAA PÄÄSY

Semmoiset bileet, TERVETULOA!

AIKA: to 28.12. klo 17.30 – 19.30. Olethan ajoissa paikalla!
PAIKKA: Seminaarinmäellä Jyväskylässä Ryhtilän vieressä oleva Vanha Paja = Kappeli

 

2.10 ja 6.11.2017 Aikuisten satutunti ja tee/kahvihetki Kahvila Muistossa

Aikuisten satutunti ja kahvi/teehetki Kalevan Naisen seurassa
 
 Tule nauttimaan ikivanhojen satujen ja tarinoiden kuuntelemisesta ja sisäisestä matkasta sadun siivillä, 
Toivolan Vanhan Pihan ja Kahvila Muiston ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä tee/kahvihetkestä 
maukkaan leivonnaisen kera!
 
 Kalevan Nainen Helena Nuutinen lainaa harteillesi kuuntelun ajaksi lämpimän taikaviitan, 
joka karkottaa pois ikävät ajatukset. Voit satutunnin jälkeen lunastaa viitan itsellesi hintaan 5 €.
 
 Saat asettua tuoliisi kaikessa rauhassa, sulkea silmäsi ja vajota ikiomaan sisäiseen satumaailmaasi. 
Voit katsella sisäisiä kuvia, mielikuvitella! Saat kuunnella ja nauttia Helenan rauhallisesta kerronnasta, 
satujen ja tarinoiden ikivanhasta viisaudesta sekä kristallikulhon, rummun ja chimesin ihmeellisestä soinnista. 
Nautittavaa!
 
 Aika: maanantai 2.10. ja 6.11.2017 klo 17.45 - 19.15. HUOM! Tule nauttimaan tee/kahvi ja leivonnainen 
klo 17.45, klo 18.00 siirrymme täysin hiljaiseen satuhuoneeseen!
 Paikka: Toivolan Vanha Piha, Kahvila Muisto Cygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä
 Hinta: 10 € + 8 € = satutunti ja tarjoilu. Varaathan tasarahan!
 Huomioitavaa: Kännykät ja muut tekniset vempeleet laitetaan sivuun.
 Varaa mukaasi oikein lämmin asu ja tietysti villasukat! Tärkein varuste on avoin mieli!
 
 Ilta on tarkoitettu vain aikuisille.
 Lisätietoja: Illan sisällön ja ohjelman osalta Helena Nuutinen 050-3016400

 SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

.........................................................
Paraseurassa:
UNTA KUOLEMASTA - ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME

Maanantaina 16.10.2017 klo 18.00-19.30. Olethan ajoissa paikalla, ulko-oven sähkölukko sulkee oven klo 18.00!

  
 Tule kuulemaan ja näkemään unta kuolemasta! Kerron iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme.
 
 Elämä tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Yhtä varmasti kuin olemme syntyneet, on meistä jokaisen myös kuoltava. Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään.
 
 Kauniissa syysillassa rauhoitumme kuuntelemaan toisenlaisia unia, iltasatuja suurista ja pienistä kuolemista, luopumisesta ja surusta.
 
 Saat omaksesi hiljaisuuden hunnun, jonka suojassa voit tämän illan jälkeenkin liikkua missä vain ja säilyttää silti oman sisäisen rauhasi. Saat omaksesi kipukiven, joka kuuntelee huoliasi ja pelkojasi, sekä auttaja-lohduttajan luonnosta. Kuuntelemme kristallikulhon ihmeellistä sointia ja Kalevan Nainen Helena Nuutisen lempeää puhetta kuolemasta ja ikävästä sekä ikivanhaa itkuvirttä kivuista, suruista, peloista, pettymyksistä. Anomme Pyhää Äitiä Neitsyt Maariaista avuksemme ja heitämme itkumme tuuleen.
 
 Kenenkään ei tarvitse puhua, jos ei halua. Voit rauhassa viipyä omassa sisäisessä maailmassasi ja kuunnella niitä hiljaisia kuiskauksia, joita oma surusi ja kipusi Sinulle kertovat.
 
 Toivon ja pyydän, että kokoontumishuoneemme on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua, vaan voit asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaasi villasukat ja esim. saali.
 
 
 Paikka: Kansalaistoimintakeskus Matara, II kerros, Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä, Tourula

 Pääsymaksu jäsenmaksun maksaneilta jäseniltä 4 €, vierailijat 7 €, varaathan tasarahan, kiitos!
 
 Tervetuloa! 

Iltasatuja kuolemasta     – Purnussa

Aika: sunnuntai 6.8.2017 klo 16.00

Paikka: Purnun taidekeskus Mustasaari 63, 35100 Orivesi

UNTA KUOLEMASTA – ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME
Tule kuulemaan ja näkemään unta kuolemasta! Elämä tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Yhtä varmasti kuin olemme syntyneet, on meistä jokaisen myös kuoltava. Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään.
Kauniina Purnun kesäpäivänä rauhoitumme kuuntelemaan toisenlaisia unia, iltasatuja suurista ja pienistä kuolemista, luopumisesta ja surusta.

Saat omaksesi hiljaisuuden hunnun, jonka suojassa voit tämän illan jälkeenkin liikkua missä vain ja säilyttää silti oman sisäisen rauhasi. Saat omaksesi kipukiven, joka kuuntelee huoliasi ja pelkojasi, sekä auttaja-lohduttajan luonnosta. Kuuntelemme kristallikulhon ihmeellistä sointia ja Kalevan Nainen Helena Nuutisen lempeää puhetta kuolemasta ja ikävästä sekä ikivanhaa itkuvirttä kivuista, suruista, peloista, pettymyksistä. Metsä tulee sisälle ja tarjoaa sanoja surulle. Anomme Pyhää Äitiä Neitsyt Maariaista avuksemme ja heitämme itkumme tuuleen.

Kenenkään ei tarvitse puhua, jos ei halua. Voit rauhassa viipyä omassa sisäisessä maailmassasi ja kuunnella niitä hiljaisia kuiskauksia, joita oma surusi ja kipusi Sinulle kertovat.
Toivon ja pyydän, että kokoontumishuoneemme on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua, vaan voit asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaasi villasukat ja esim. saali.

Olethan ajoissa paikalla!


Edelliset tapahtumat

16.10.2017 Unta kuolemasta – iltasatuja Paraseurassa

16.10.2017 UNTA KUOLEMASTA – ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME

Tule kuulemaan ja näkemään unta kuolemasta! Kerron iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme.

Elämä tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Yhtä varmasti kuin olemme syntyneet, on meistä jokaisen myös kuoltava. Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään.

Kauniissa syysillassa rauhoitumme kuuntelemaan toisenlaisia unia, iltasatuja suurista ja pienistä kuolemista, luopumisesta ja surusta.

Saat omaksesi hiljaisuuden hunnun, jonka suojassa voit tämän illan jälkeenkin liikkua missä vain ja säilyttää silti oman sisäisen rauhasi. Saat omaksesi kipukiven, joka kuuntelee huoliasi ja pelkojasi, sekä auttaja-lohduttajan luonnosta. Kuuntelemme kristallikulhon ihmeellistä sointia ja Kalevan Nainen Helena Nuutisen lempeää puhetta kuolemasta ja ikävästä sekä ikivanhaa itkuvirttä kivuista, suruista, peloista, pettymyksistä. Anomme Pyhää Äitiä Neitsyt Maariaista avuksemme ja heitämme itkumme tuuleen.

Kenenkään ei tarvitse puhua, jos ei halua. Voit rauhassa viipyä omassa sisäisessä maailmassasi ja kuunnella niitä hiljaisia kuiskauksia, joita oma surusi ja kipusi Sinulle kertovat.

Toivon ja pyydän, että kokoontumishuoneemme on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua, vaan voit asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaasi villasukat ja esim. saali.

Olethan ajoissa paikalla, ulko-oven sähkölukko sulkee oven klo 18.00.!
Paikka: Kansalaistoimintakeskus Matara, II kerros, Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä, Tourula
Aika: ma 16.10. klo 18.00 – 19.30
Pääsymaksu jäsenmaksun maksaneilta jäseniltä 4 €, vierailijat 7 €, varaathan tasarahan, kiitos!

Tervetuloa!

Unta kuolemasta – iltasatuja Paraseurassa

16.10.2017 UNTA KUOLEMASTA – ILTASATUJA SINULLE JA MINULLE, JOTKA TIEDÄMME KUOLEVAMME

Tule kuulemaan ja näkemään unta kuolemasta! Kerron iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme.

Elämä tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Yhtä varmasti kuin olemme syntyneet, on meistä jokaisen myös kuoltava. Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään.

Kauniissa syysillassa rauhoitumme kuuntelemaan toisenlaisia unia, iltasatuja suurista ja pienistä kuolemista, luopumisesta ja surusta.

Saat omaksesi hiljaisuuden hunnun, jonka suojassa voit tämän illan jälkeenkin liikkua missä vain ja säilyttää silti oman sisäisen rauhasi. Saat omaksesi kipukiven, joka kuuntelee huoliasi ja pelkojasi, sekä auttaja-lohduttajan luonnosta. Kuuntelemme kristallikulhon ihmeellistä sointia ja Kalevan Nainen Helena Nuutisen lempeää puhetta kuolemasta ja ikävästä sekä ikivanhaa itkuvirttä kivuista, suruista, peloista, pettymyksistä. Anomme Pyhää Äitiä Neitsyt Maariaista avuksemme ja heitämme itkumme tuuleen.

Kenenkään ei tarvitse puhua, jos ei halua. Voit rauhassa viipyä omassa sisäisessä maailmassasi ja kuunnella niitä hiljaisia kuiskauksia, joita oma surusi ja kipusi Sinulle kertovat.

Toivon ja pyydän, että kokoontumishuoneemme on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua, vaan voit asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaasi villasukat ja esim. saali.

Olethan ajoissa paikalla, ulko-oven sähkölukko sulkee oven klo 18.00.!
Paikka: Kansalaistoimintakeskus Matara, II kerros, Matarankatu 6, 40100 Jyväskylä, Tourula
Aika: ma 16.10. klo 18.00 – 19.30
Pääsymaksu jäsenmaksun maksaneilta jäseniltä 4 €, vierailijat 7 €, varaathan tasarahan, kiitos!

Tervetuloa!

2.10. ja 6.11. Aikuisten satutunti ja tee/kahvihetki Kahvila Muistossa

Aikuisten satutunti ja teehetki Kalevan Naisen seurassa

Tule nauttimaan ikivanhojen satujen ja tarinoiden kuuntelemisesta ja sisäisestä matkasta sadun siivillä, Toivolan Vanhan Pihan ja Kahvila Muiston ainutlaatuisesta tunnelmasta sekä tee/kahvihetkestä maukkaan leivonnaisen kera!

Kalevan Nainen Helena Nuutinen lainaa harteillesi kuuntelun ajaksi lämpimän taikaviitan, joka karkottaa pois ikävät ajatukset. Voit satutunnin jälkeen lunastaa viitan itsellesi hintaan 5 €.

Saat asettua tuoliisi kaikessa rauhassa, sulkea silmäsi ja vajota ikiomaan sisäiseen satumaailmaasi. Voit katsella sisäisiä kuvia, mielikuvitella! Saat kuunnella ja nauttia Helenan rauhallisesta kerronnasta, satujen ja tarinoiden ikivanhasta viisaudesta sekä kristallikulhon, rummun ja chimesin ihmeellisestä soinnista. Nautittavaa!

Aika: maanantai 2.10. ja 6.11.2017 klo 17.45 – 19.15. HUOM! Tule nauttimaan tee/kahvi ja leivonnainen klo 17.45, klo 18.00 siirrymme täysin hiljaiseen satuhuoneeseen!
Paikka: Toivolan Vanha Piha, Kahvila Muisto Cygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä
Hinta: 10 € + 8 € = satutunti ja tarjoilu. Varaathan tasarahan!
Huomioitavaa: Kännykät ja muut tekniset vempeleet laitetaan sivuun.
Varaa mukaasi oikein lämmin asu ja tietysti villasukat! Tärkein varuste on avoin mieli!

Ilta on tarkoitettu vain aikuisille.
Lisätietoja: Illan sisällön ja ohjelman osalta Helena Nuutinen 050-3016400
SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

Myyttinen metsäretki

Kalevan Nainen Helena Nuutinen on koonnut tekstit suomalaisista kansatarinoista ja Suomen Kansan Vanhoista Runoista ja itkuvirsistä.

Jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi hupullinen metsäkaapu ja sulkeudu omaan tarinoiden maailmaasi! Kalevan Nainen johdattaa ryhmäsi sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille. Nautimme rauhoittumisesta, kun ei tarvitse kommentoida eikä kuunnella muiden kommentteja.

Polun viereltä löytyy yllätyksiä: mättäästä kaivettu taikajuoma virkistää mieltä ja kehoa, ohranjyvät muuttuvat oman elämän kiitollisuuden aiheiksi, surukivi kantaa suruja ja löytää sammaleesta lohduttajan, lemmentaika  ja –juoma vahvistavat ystävyyttä ja rakkautta, toiveet muuttuvat kangassuikaleissa tuulikirjeiksi ja kuljettavat toiveet eteenpäin… Ikivanhoilla riimumerkeillä on muutama yhteinen viesti kaikille.

Myyttinen metsäretki tehdään ulkona ja Kalevan Nainen lainaa jokaiselle hupullisen metsäkaavun ohjelman ajaksi – myös kertakäyttösadetakit, jos on tarpeen. Sateenvarjoja ei käytetä ja myös reput jätetään Juliuksen tiloihin.

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen, kävelemme ohjelman aikana vain aivan pikkupikku matkan!

Paikka: Kuokkalan Kartano Talliteatteri Juliuksen vieressä oleva metsikkö.

Aika: lauantai 20.5. klo 14

Liput: 18 € sis. alv sekä  kahvi/tee ja makea kahvileipä Kartanolla esityksen jälkeen.

Ohjelma kestää n. 1½ h ja sen jälkeen siirrytään Kartanolle nauttimaan kahvia tai teetä ja makeaa kahvileipää.

Tervetuloa!

Aikuisten satutunti ja teehetki Tuomiston Tilan mustassa riihessä

Tule nauttimaan Tuomiston riihen salaperäisestä hämärästä, ihmeellisten satujen ja tarinoiden kuuntelemisesta, sisäisestä matkasta sadun siivillä!

Kalevan Nainen Helena Nuutinen lainaa harteillesi kuuntelun ajaksi lämpimän taikaviitan, joka karkottaa pois ikävät ajatukset.

Saat asettua tuoliisi kaikessa rauhassa, sulkea silmäsi ja vajota ikiomaan sisäiseen maailmaasi. Voit katsella sisäisiä kuvia, mielikuvitella! Saat kuunnella ja nauttia Helenan rauhallisesta kerronnasta, satujen ja tarinoiden ikivanhasta viisaudesta sekä kristallikulhon, rummun ja chimesin ihmeellisestä soinnista. Nautittavaa!
Satutunnin jälkeen siirrymme vieressä olevaan tunnelmalliseen navettarakennukseen nauttimaan takkatulesta, teestä ja leivonnaisesta.

Aika: Keskiviikko 31.5.2017 klo 18.00 – 20.00 Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla!

Sitova ilmoittautuminen: 24.5. mennessä tekstiviestillä Helenalle 050-3016400. Merkitse tekstiviestiin oma nimesi, mihin tilaisuuteen ilmoittaudut ja montako ihmistä tulee mukaan.

Paikka: Tuomiston tila Rannankyläntie 502 A, 40950 Muurame

Huomioitavaa: Kännykät ja muut tekniset vempeleet laitetaan sivuun ja luovutaan  tavoitettavana olemisesta.
Varaa mukaasi lämmin asu, ehkä saalikin istumiseen ja tietysti villasukat! Tärkein varuste on avoin mieli!

Ilta on tarkoitettu vain aikuisille.

Paikka: Tuomiston tila Rannankyläntie 502 A, 40950 Muurame
Hinta: 15 € (sis. metsäistä syötävää) Varaathan tasarahan!

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

Nainen 50 +. Aika tehdä uusi sopimus oman elämän kanssa

Keskiviikkona 24.5. klo 18-20.30

Tuomiston Tila, Rannankyläntie 502 Muurame

Ikääntyminen tuo mukanaan monia muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Mikä auttaisi luopumisessa ja mitä voisin saada tilalle?

Metsässä me suomalaiset olemme tottuneet jo kauan sitten etsimään mielenrauhaa ja ratkaisuja ongelmiimme. Metsä lohduttaa ja hoitaa, eheyttää mieltä ja uudistaa.

Metsässä saa kokea hiljaisuuden, koska levoton mieli tyyntyy ja saa vastakaikua. Metsä pitää sylissä ja siinä sylissä saa levähtää ja nauttia olemalla osa luonnon ääretöntä kokonaisuutta.

Nyt mennään metsään! Luonnossa oleminen ja rauhallinen liikkuminen auttavat tunnistamaan omia tuntoja elämästä ja pääset helpommin kosketuksiin oman sisäisen luontosi kanssa. Kivet, puut, hiekka, ruoho, metsän äänet, tuuli ja aurinko hoitavat metsässä liikkujaa ja kannon päässä istujaa – lisäksi ne tarjoavat symboleja omille toiveille, peloille, unelmille ja mahdollisuuksille.

Jätetään arki taakse ja puetaan metsäkaapu, lähdetään Kalevan Naisen kanssa metsän tuoksuvaan syliin hoivattavaksi. Puhkeavan kesän runsaus ja kauneus, kukkivat tuomet ja huikea vihreys lohduttavat mieltä ja Kalevan Naisen lempeässä ohjauksessa alkaa näkyä polun pää eteenpäin.

Metsässä kaikki on hyvin, vaikka elämässä ei aina olisi.

Aika: Keskiviikko 24.5.2017 klo 18.00 – 20.30. Huolehdithan, että olet ajoissa paikalla!

Sitova ilmoittautuminen: Tekstiviestillä Helenalle 050-3016400     17.5. mennessä. Merkitse tekstiviestiin oma nimesi, mihin tilaisuuteen ilmoittaudut ja montako lippua varaat.
Paikka: Tuomiston tila Rannankyläntie 502 A, 40950 Muurame
Hinta: 20 € (sis. metsäistä syötävää) Varaathan tasarahan!

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

Myyttinen metsäretki (Muurame-päivät)

Jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi hupullinen metsäkaapu ja sulkeudu omaan tarinoiden maailmaasi! Kalevan Nainen johdattaa ryhmäsi sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille. Nautimme rauhoittumisesta, kun ei tarvitse kommentoida eikä kuunnella muiden kommentteja.

Polun viereltä löytyy yllätyksiä: mättäästä kaivettu taikajuoma virkistää mieltä ja kehoa, ohranjyvät muuttuvat oman elämän kiitollisuuden aiheiksi, surukivi kantaa suruja ja löytää sammaleesta lohduttajan, lemmentaika  ja –juoma vahvistavat ystävyyttä ja rakkautta, toiveet muuttuvat kangassuikaleissa tuulikirjeiksi ja kuljettavat toiveet eteenpäin… Ikivanhoilla riimumerkeillä on muutama yhteinen viesti kaikille.

Jos polulla liikkujilla on onnea, voi Metsän isäntä Tapio näyttäytyä yhdessä Metsän emäntä Mielikin kanssa – kenties metsänneidotkin haluavat ilahduttaa meitä omalla tavallaan!

Myyttinen metsäretki tehdään ulkona ja Kalevan Nainen lainaa jokaiselle hupullisen metsäkaavun ohjelman ajaksi – myös kertakäyttösadetakit, jos on tarpeen. Sateenvarjoja ei käytetä ja myös reput jätetään autoon tai  sisätiloihin.

Pukeudu sään mukaiseen ulkoiluvarustukseen, kävelemme ohjelman aikana vain aivan pienen matkan. Muista metsäpolulle sopivat kengät!

Kalevan Nainen Helena Nuutinen on koonnut tekstit suomalaisista kansantarinoista ja Suomen Kansan Vanhoista Runoista ja itkuvirsistä.

Tapahtuma: Muurame-päivät

Aika: keskiviikko 7.6.2017 klo 18.00-20.00

Sitova ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tekstiviestillä 31.5. mennessä Helenalle puh. 050-3016400. Merkitse tekstiviestiin nimesi, mihin tilaisuuteen ilmoittaudut ja montako ihmistä on tulossa.

Paikka: Tuomiston Tila Rannankyläntie 502, Muurame

Hinta: 15 € (sis. metsäistä syötävää). Varaathan tasarahan!

HUOM! Myyttinen metsäretki on tarkoitettu vain aikuisille.

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!