Ohjelmaa Kalevan Naiselta

Kalevan Nainen lumoaa juhlatunnelman

Pohjoisessa on ammoisista ajoista osattu juhlia. Vieraat on toivotettu tervetulleiksi, jonka jälkeen on ylistetty myös juhlatunnelmaa nostattavaa juomaa. Etenkin häissä on myös nostettu lempeä morsiusparin onneksi. Kalevan Nainen tuo kansanperinteen lumovoiman elävänä Sinun juhlaasi.

Oluen ylistys ja kalevalainen vieraantervehdys

Kalevalainen vieraantervehdys ja oluen ylistys aloittavat juhlasi komeasti. Pyydä Kalevan Nainen ottamaan vieraasi vastaan perinteisin menoin syntymäpäivillä, häissä tai vaikkapa yrityksesi juhlissa.

Oluen ylistys ja kalevalainen vieraantervehdys kohottaa taatusti juhlatunnelmaa. Kansanrunojen säkeiden välissä maistellaan nautinnollisesti juomaa, kunnes lasi on tyhjä. Sitten onkin aika täyttää kolpakot uudelleen, siirtyä pöytään ja aloittaa yhteinen juhla.

”Olut on oikia nimensä
hyvä juoma hurskahille
paha paljon juonehille!”

Käytännön toteutus

Oluen ylistys ja kalevalainen vieraantervehdys kestää noin 10 minuuttia. Ohjelman voi järjestää joko sisällä tai ulkona. Osallistujamäärää ei ole rajattu. Oluen ylistyksen aikana tarjoiltavat juomat suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa ja juomat eivät kuulu esityksen hintaan.

Lemmennosto

Lemmennosto saa kuuman liekin syttymään kuulijan rintaan. Ohjelma on koottu ikivanhoista suomalaisista lemmennostoloitsuista, jotka eivät jätä mitään arvailujen varaan. Rummutus ja väkevä loitsiminen, soivasta kulhosta juotu punainen lemmenjuoma ja mukaan saatu lemmentaika varmistavat, että jokainen löytää omakseen sen oikean.

”Nouse lempi liehumahan
kunnia kukoistamahan,
pala uljaitten miesten mieli
tämän tyttären tyköhön
tämän naisen lantehille!
Pala ihanien naisten mieli
tämän urohon tyköhön
tämän uroon lantehille!”

Käytännön toteutus

Lemmennosto toimii parhaiten ulkona nuotiotulen ympärillä piirissä, mutta se on vaikuttava myös tunnelmallisessa sisätilassa kynttilöiden valossa. Ohjelma kestää noin 10 minuuttia eikä osallistujamäärää ole rajattu.