Myyttisen metsän väeltä

Jätä arki ja kiire taakse, pue yllesi metsäkaapu! Kalevan Nainen johdattaa ryhmäsi sisään metsän portista. Rummun kumina opastaa Sinut ja kumppanisi aikamatkalle, luonnon hiljaisen viisauden ja voiman lähteille.

Kävele luontoon, kulje omaan sisimpääsi

Kulje rauhallisesti luontoon ja omaan sisimpääsi. Esivanhempiemme metsäiset tarinat heräävät eloon, kun metsän isäntä Tapio ja metsän emäntä Mielikki osoittavat maahisten ja haltioiden kanssa luonnon merkitystä meille suomalaisille.

Luonnollinen näkökulma omaan elämään

Nyt mennään sananmukaisesti metsään. Lähde luontoon hakemaan uutta näkökulmaa oman elämän haasteisiin. Osallistujien yksilöllisiä toiveita ja mahdollisuuksia liitetään luonnossa liikkumiseen Kalevan Naisen kanssa.

Miltä kuulostaisivat epäonnistumisten hautajaiset, joissa haudataan viime kuukausien ärsytyksen aiheet ja epäonnistumiset? Turha painolasti jätetään taakse eikä muistella enää. Entä millaista olisi jättää pyyntöjä omasta elämästä kangassuikaleisiin kirjoitettuina tuulikirjeinä pihlajan oksaan? Vai kiittäisitkö itseäsi onnistumisista jättämällä ohranjyviä koivun juurelle?

Löydä luonnosta uutta voimaa

Luonnon ikiaikaisen viisauden avulla elämän haasteet ja ongelmat ratkeavat. Liikkuminen ja nuotion katseleminen yhdessä eheyttävät mieltä ja yhdistävät ryhmää kuin ryhmää. Luontoon liittyvät kansantarinat tulevat todellisiksi Kalevan Naisen elävässä toteutuksessa. Kalevan Nainen tulkitsee ja ennustaa riimuista nuotiolla, sillä ikivanhaan puuhun kaiverretuilla riimumerkeillä on viesti riimun nostajalle.

Käytännön toteutus

Myyttinen metsäretki tehdään ulkona. Osallistujia kehotetaan pukeutumaan säänmukaiseen ulkoiluvarustukseen. Jos ryhmä ei halua mennä ulos huonolla ilmalla, ohjelman voi toteuttaa sisälläkin. Silloin tarvitaan huone, joka saadaan hämärrettyä tai pimennettyä, ja tila valaistaan kynttilöin ja lyhdyin.

Myyttinen metsäretki kestää 1-3 tuntia ryhmän koosta, tilaajan esittämistä toiveista ja käveltävän matkan pituudesta riippuen. Suositeltava ryhmäkoko on 20-40 henkeä. Isommille ryhmille suosittelen toteutusta, jossa ei liikuta paikasta toiseen kovin paljoa. Myyttisen metsäretken tunnelmaan virittäviä metsäkaapuja on 70 ja lisäksi erilaisia rooliasuja.

Myyttinen metsäretki sisältää:

  • Ohjelman toteutuksen tilaajan järjestämässä paikassa
  • Rooliasut, metsäkaavut ja tarvittaessa kertakäyttösadetakit
  • Ohjelmaan kuuluvat taikajuomat (alkoholipitoisista taikajuomista sovitaan etukäteen)
  • Ohjelmaan kuuluvan pienen leipäpalan

Tilaa tai kysy lisää

Ota yhteyttä!