Tarinakutsut

Pysähdy kuuntelemaan ja ajattelemaan, mitä minulle ja meille todella kuuluu Kalevan Naisen järjestämillä Tarinakutsuilla. Luonnosta kerätyt materiaalit antavat ajatuksille sanoja ja auttavat lähestymään omia ja yhteisiä kysymyksiä, kipupisteitä ja mahdollisuuksia.

Anna aikaa kaikkien ajatuksille

Asetu piiriin ja ota mukava asento. On aika pysähtyä kuuntelemaan ja puhumaan ihmisenä olemisesta, työn tekemisestä ja työssä jaksamisesta. Pohdittavana olevia aiheita ja ajatuksia käsitellään rauhallisessa, turvallisessa tilanteessa. Jokainen tulee kuulluksi, ja toisten esittämät ajatukset ja kokemukset rikastuttavat  omaa ajattelua. Kalevan Naisen ohjatessa keskustelua Te voitte keskittyä toistenne ymmärtämiseen.

Asiat kirkastuvat luonnon ja tarinoiden avulla

Luonnonmateriaaleja käyttäen kuvitteellinen muuttuu todelliseksi. Strategiat konkretisoituvat, projektit selkiytyvät ja kehityshankkeet pannaan käytäntöön, kun omaa työtä ja yksityiselämää järjestetään tarinalliseksi poluksi yksin ja  pienessä ryhmässä.

  • Millaisessa tilanteessa haluamme olla kahden vuoden kuluttua?
  • Mitä jaksan kantaa yksin ja mitä jaksamme yhdessä?
  • Mihin haluan itse sitoutua?
  • Millaisia mahdollisuuksia, sudenkuoppia ja voimanlähteitä polullani on?
  • Mitä lupaan itselleni ja työtovereilleni huomisaamusta alkaen – meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi?

Kalevan Nainen opastaa ryhmääsi tarinapolullanne kerronnallisia ja luovia menetelmiä käyttäen. Kiireetön keskusteleminen ja kuunteleminen, ehkä myös pienimuotoinen kirjoittaminen sekä rentoutuminen ja mielikuvatyöskentely auttavat ymmärtämään ympärillämme työskenteleviä ihmisiä ja kunnioittamaan elämän monimuotoisuutta.

Tarinakutsuilla vaikeidenkin asioiden käsittely saa olla hauskaa

Pysähtymis- ja kuuntelutehtävät virikemateriaalin kanssa toimivat, koska:

  • Aktiivinen tekeminen ja löytäminen toimivat paremmin kuin luennointi
  • Luonnossa liikkuminen ja hiljaisuus vahvistaa ja virkistää
  • Luonto auttaa ottamaan aikaa itsensä ja toisten kuuntelemiseen arjen keskellä
  • Omien voimavarojen vahvistaminen lisää jaksamista työssä ja vapaalla
  • Tarinalliset, aktivoivat menetelmät soveltuvat hyvin erilaisille ryhmille

Ota Helena Nuutinen, Kalevan Nainen avuksenne työyhteisönne kehittämiseen. Ryhmänne tai työyhteisönne toteutukset voidaan rakentaa toiveidenne mukaan eripituisiksi parista tunnista pidempiin, toistuviin tapaamisiin. Tarinakutsuilla käsiteltäväksi sopivat mitkä tahansa työhön liittyvät ajankohtaiset asiat.

Tilaa tai kysy lisää

Ota yhteyttä!

 

Lue lisää!

Jätä kommentti