Nainen 50+, Aika tehdä uusi sopimus oman elämän kanssa

Metsässä me suomalaiset olemme tottuneet jo kauan sitten etsimään mielenrauhaa ja ratkaisuja ongelmiimme. Metsä lohduttaa ja hoitaa, eheyttää mieltä ja uudistaa. Luonnossa saa kokea hiljaisuuden, koska levoton mieli tyyntyy ja saa vastakaikua. Metsä pitää sylissä ja siinä sylissä saa levähtää ja nauttia olemalla osa luonnon ääretöntä kokonaisuutta.

Nyt mennään metsään! Luonnossa oleminen ja rauhallinen liikkuminen auttavat tunnistamaan omia tuntoja elämästä ja pääset helpommin kosketuksiin oman sisäisen luontosi kanssa. Kivet, puut, hiekka, ruoho, vesi, metsän äänet, tuuli ja aurinko hoitavat metsässä liikkujaa ja kannon päässä istujaa – lisäksi ne tarjoavat symboleja omille toiveille, peloille, unelmille ja mahdollisuuksille.

Ikääntyminen tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. 50 + -ikään ehtineellä on todennäköisesti ollut ja myös tulossa luopumisia. Ne tekevät kipeää. Mikä auttaisi luopumisessa ja mitä voisin saada tilalle? Mikä voisi lohduttaa?

Jätetään arki taakse ja puetaan metsäkaapu, lähdetään Kalevan Naisen kanssa metsän tuoksuvaan syliin hoivattavaksi. Kesän runsaus, kauneus  ja huikea vihreys lohduttavat mieltä ja Kalevan Naisen lempeässä ohjauksessa alkaa näkyä polun pää eteenpäin. Vaihtelevat ja erilaiset tehtävät auttavat pohdiskelemaan omaa tilannetta ja näkemään sen uudella tavalla. Kenenkään ei tarvitse puhua eikä avautua omista asioistaan, ja silti vaikuttaa yhdessä oleminen, yhtä aikaa jonkin asian työstäminen vaikkapa hiljaisuudessa.

Metsässä kaikki on hyvin, vaikka elämässä ei aina olisi.

 

HUOM! Nainen 50 +. Aika tehdä uusi sopimus oman elämän kanssa -ohjelma voidaan mainiosti toteuttaa myös sisätiloissa! Kalevan Nainen Helena Nuutinen suunnittelee tehtävät sisätiloihin sopiviksi.