Aikuisten satutunti

Tervetuloa nauttimaan! Tämä nautinto syntyy hiljaisuudesta, rauhallisesta kuuntelemisesta, upeista saduista ja ikivanhasta viisaudesta, Kalevan Naisen rauhallisesta kerronnasta  sekä kristallikulhon, rummun ja chimesin ihmeellisestä soinnista! Kalevan Nainen Helena Nuutinen lainaa harteillesi kuuntelun ajaksi lämpimän taikaviitan, joka karkottaa pois ikävät ajatukset. Taikaviitan voit halutessasi lunastaa lopuksi itsellesi tai ystävällesi 5 eurolla ja käyttää sitä vaikkapa omissa lukuhetkissäsi. Sen lisäksi saat lahjaksi Tarinakiven ja Hiljaisuuden hunnun ja ne ovat ikiomasi aina!

Voit asettua tuoliisi kaikessa rauhassa, sulkea silmäsi ja vajota sisäiseen maailmaasi. Voit katsella sisäisiä kuvia, mielikuvitella! Aikuisten satuhuone on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua. Saat asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille.

Sadut ovat ihmiskunnan arvokasta ja ikivanhaa perintöä ja ne auttavat elämän mielekkyyden ja tarkoituksen löytämisessä ja ymmärtämisessä. Ne myös siirtävät kulttuuria eteenpäin. Satua kuunnellessa kuulohavainnot muuttuvat näköhavainnoiksi, sisäiseksi näkemiseksi. Kuuntelija luo sisäisiä kuvia, jotka vaikuttavat aivan eri tavalla kuin nähdyt kuvat. Tällainen sisäinen näkeminen kehittää mielikuvitusta ja luovuutta, se myös hoitaa ja parantaa, eheyttää tunne-elämää. Mielikuvitus on meille jokaiselle korvaamaton aarre – sekä lapsille että aikuisille – ja hyviä satuja kuunnellessa lähtevät liikkeelle meissä uinuvat luovat mahdollisuudet. Meidän maailmamme vain on valitettavasti rakennettu enemmän kuvien kuin kuuntelemisen varaan, siitä pitävät kännykät, televisio ja tietokoneet huolen.

Kalevan Nainen Helena Nuutinen valitsee kutakin Aikuisten satutuntia varten sadut jostakin teemasta, esim. eri kansojen saduista tai ihmisen henkiseen kasvuun liittyvistä saduista ja tarinoista. Pysähtyminen ja rauhoittuminen avaavat sydämemme ja korvamme kuuntelemaan satujen ja tarinoiden ikivanhaa viisautta. Tule nauttimaan sisäisestä matkasta sadun siivillä!

Huomioitavaa: Kännykät ja muut tekniset vempeleet laitetaan sivuun. Varaa mukaasi lämmin asu, ehkä saalikin istumiseen ja tietysti villasukat! Tärkein varuste on avoin mieli!

Aikuisten satutunti  on tarkoitettu vain aikuisille.