Toisenlainen syntymäpäivälahja

A Kalevan Akka ja syntymäpäivä metsässä

Moni meistä tuskailee, mitä antaa syntymäpäivälahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea. Useimmilla keski-ikäisillä on kaapit ja varastot täynnä tavaraa ja kovin monia niistä tarvitaan vain muutossa!

A Kalevan Akka rummuttaa

Mitäpä jos järjestettäis aivan toisenlainen syntymäpäiväjuhla? Mentäis sananmukaisesti metsään – Myyttiselle metsäretkelle nauttimaan niistä lahjoista, joita mättäiden takaa löytyy! Ja Kalevan Akan seurassa siellä on varmasti yllätyksiä – niin kuin kuvasta näkyy:

Kalevan Akka tarjoaa taikajuomaa

Se vaatii ihan pikkuisen työtä ja ennakkovalmisteluja ja niistäkin suurimman osan hoitaa Kalevan Akka. Hän tuo mukanaan metsäkaavut ja kaiken muunkin tarpeellisen, kipot ja kupit ja taikajuomat. Järjestäjän tehtäväksi jää houkutella osa juhlaväestä avustajan tehtäviin, pukeutumaan Akan valmistamiin Metsän isäntä Tapion, Metsän emäntä Mielikin, Metsänpoikien ja Haltioiden asuihin.

Tapio ja Mielikki sekä Metsän väkeä

Ja sitten ne lahjat! Tämänkin juhlaväen kanssa asetuttiin piiriin satumaisen kauniissa illassa ja Kalevan Akka antoi juhlavieraille tehtäväksi hakea  ympäröivästä luonnosta jotakin; kiven, kävyn, marjan, sienen, oksan. Se symboloi jotakin syntymäpäiväsankarin lukuisista hyvistä ominaisuuksista tai se kuvaa lupausta jostakin ihanasta asiasta, jonka lahjan antaja lupaa  tehdä sankarin kanssa tai hänen hyväkseen.

Kalevan Akan seurassa antamassa lahjoja

Kerrankin saa oikein kunnolla kehua ja kuunnella vlpittömästä sydämestä tulevia kehuja. Kaikilla meillä ei ole rohkeutta  pitää puhetta sankarille ison vierasjoukon kuunnellessa, mutta tällainen pienimuotoinen tilanne houkuttelee sanomaan ne kaikkein aidoimmat sanat. Ne saavuttavat kuulijan sydämen ja ne muistetaan varmemmin kuin lahjaksi saatu, kallis ja hieno maljakko kaapin nurkassa.

Tällekään syntymäpäiväsankarille ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia keksiä sanottavaa – niin ainutlaatuinen ja upea ihminen ja nainen hän on. Yksi lahjoitti puolukanvarvun, koska sankari on niin kauniilla tavalla suomalainen nainen, toinen taipuisan pajunoksan: se on ollut sitkeä ja taipuisa elämän myrskyissä niin kuin sankarikin on ollut.  Kolmas lahjoitti höyhenen kuvaamaan sankarin herkkyyttä ja neljäs – sammakon, koska hän toivoi sankarin elämään sopivia yllätyksiä!

Akka ja Katriina iltahämärässä

Mukana oli suomalaisten vieraiden lisäksi myös ulkomaalaisia ja he ovat muistelleet vielä nyt, lähes puolen vuoden kuluttua metsässä kokemaansa aitoa suomalaista iltaa. Nämä syntymäpäiväjuhlat eivät unohdu!

Iltarusko syntymäpäiväiltana Metsäretken jälkeen

Jätä kommentti