Ollaan läsnä!

Portaille

 

Haluan uskoa, että me ihmiset etsimme elämäämme täyttymystä, onnea ja merkitystä. Tämä haave tuntuu lipuvan yhä kauemmas, kun katselee nykyistä materiaalisuuteen perustuvaa  elämänmuotoa. Kuva-, ääni- ja sanaviestintä tykittää tehokkaasti joka puolella ja siltä on vaikea suojautua.

 

Sosiaalinen media on tullut viimeistelläkseen tämän tykityksen: kodeissa ja työpaikoilla tietokoneet ja älypuhelimet ovat auki koko ajan ja ihmiset facettavat  ja twittailevat ja lukevat uutisia lähes samaan aikaan tapahtumien kanssa.

 

Tapaamisissa jopa läheisten ystävien ja perheenjäsenten kesken pidetään koneet auki ja omat ajatukset valmiustilassa reagoimaan siihen, mitä ruudulla kulloinkin näkyy. Katse ja mieli on suunnattuna hienon älypuhelimen ruutuun. Läsnä me emme ole, koska olemme muualla. Me emme kohtaa, me emme kuuntele, me emme pysähdy siihen hetkeen.

 

Todelliset merkitykset ja vastaukset olemassaolomme syviin kysymyksiin syntyvät vain hiljaisuudessa ja rauhassa.  Ajan kanssa, tulta katsellessa ja hiekkatietä astellessa. Ystävän kanssa tai yksin. Sisimpämme ääni on aluksi hiljainen ääni, mutta se haluaisi kertoa meille, mihin suuntaan tulisi ottaa seuraava askel vai onko syytä vielä odottaa, olla hiljaa juuri tässä. Kaikkein tärkeimmät vastaukset laskeutuvat meihin vain yksinäisyydessä, koska vain silloin voimme kohdata itsemme. Olla läsnä.

 

Tätä on Suuren  Paaston aika. Pysähtymistä ja suunnan tarkistamista. Hiljaisuudessa viipyilyä, pyhän valon etsimistä ja askelten suuntaamista sitä kohti. Avautumista yksinkertaiselle rakkaudelle.

 

 

 

Jätä kommentti