Kultainen pallo, sielunkoti

 

valoa kannetaan

 

Kultaisen pallon kirkkaus on jumalkipinän hohde jokaisessa ihmisessä, jokaisessa sielussa. Se muistuttaa meitä eheydestä, joka on elämämme tavoite: pyrkiä tinkimättömästi kohti pyhää, kohti täydellisyyttä. Pallo on kultainen ja pyöreä ja se säteilee voimaa ja ikuista valoa. Luojan Valoa.

Sisäisessä ja ulkoisessa pimeydessä ja melussa harhaillessamme joudumme helposti liian kauas omasta kultaisesta pallostamme ja saatamme jopa unohtaa sen jonnekin polun varteen. Kunnes kehno olo muistuttaa siitä, että on aika palata kotiin, palata ikioman kultaisen pallon lähelle, omaan sielunkotiin.

Yksinolo on ensiarvoisen tärkeää jokaiselle, joka haluaa kulkea henkistä polkua ja kantaa valoa, kultaista sielunpalloa. Yksinolo hiljaisuudessa lohduttaa ja hoitaa, se ehkäisee uupumusta ja heikkoutta. Se avaa silmämme niin, että alamme nähdä selvästi. Nähdä selvästi.

Kultaisen pallon hehku on ikuisen maailmansielun voimaa, joka kuuluu meille jokaiselle: se on meidän voimaamme, Sinun ja minun.  Se on voimanlähde jokaiselle askeleellemme, jokaiselle teollemme ja se kasvaa jokaisella askeleella, jonka astumme sen pyhässä valossa.

Sielunkoti on henkinen aika ja paikka, jonka ovi avautuu hiljaisuudessa. Vain hiljaisuudessa. Meitä ympäröivä melu ja elämän pintakuohu hukuttaa helposti alleen sielumme kutsun palata kotiin. Palata kultaisen pallomme luokse meren rantaan, suurten puiden alle tai pienen puron äärelle, juuri siihen kohtaan, jossa kukaan ei vaadi mitään. Jossa saa vain olla. Olla ja kuunnella sielun puhetta. Keskustella sielun kanssa sanattomin sanoin ja kuitenkin ymmärtää aivan kaikki. Ja sielu neuvoo meitä!

Mikä elämässäni on menossa oikeaan suuntaan, mistä on syytä luopua, mikä vaatii enemmän, mitä seuraavaksi?  Vastaukset tulevat silloin kun on tarpeen ja juuri niin kuin on tarpeen – hänelle, joka kuuntelee hiljaa. Ja sen jälkeen saan hengittää ikioman kultaisen palloni ikuista varmuutta, pyöreää rauhaa, sieluni alkemistin puhdasta kultaa!

 

Mitä parempaa, ehjempää, kauniimpaa  voisin ikinä toivoa!?

 

(Kuvan lähdettä en valitettavasti tiedä)

 

Jätä kommentti