Hiljainen tuli

Takkatuli on paras televisio!

Yllätys toisensa jälkeen odottaa sen vieressä istujaa, hengitys tasaantuu itsestään, sydämenlyönnit rauhoittuvat, lämpö virtaa jäseniin ja lohduttaa mieltä, punaisen, oranssin ja mustan eri sävyt hivelevät silmää, kiireinen maailma häipyy kauas.

Ohjelma vaihtuu koko ajan eikä tarvitse edes vaihtaa kanavaa. Kuitenkaan koskaan ei tarvitse katsoa väkivaltaisia kohtauksia eikä niistä tarttuva pelko pääse hiipimään mieleen, kiusalliset ajatukset asettuvat vähitellen omaan arvoonsa ja ne voi heittää tikkuina tai pölleinä tuleen – riippuen ongelman suuruudesta – ja mikä riemu nähdä niiden häipyvän tuhkana tuuleen!

Kyllä me nykyihmiset tiedämme kaiken, mikä on tarpeen tietää. Ymmärtäminen on aivan toinen asia. Meillä vain ei tahdo olla aikaa ja halua ja uskallusta vetäytyä kaikkialla ympäröivästä  tiedon tulvasta ja antaa hiljaisuuden ja rauhan tulla – siinä tilassa me tiedämme ja ymmärrämme kaiken, mikä on tarpeen ymmärtää.

Tulta katsellessamme yhdistymme salaisella ja kauniilla tavalla esivanhempiimme ja heidän nuotiopiireihinsä ja sydän lepää. Sydän lepää.

Yksi kommentti artikkeliin ”Hiljainen tuli”

  1. Tutustuin sivustoosi ja tosi mielenkiintoista tarinaa. Rauhoittuminen ja levollinen mieli on minulle tärkeää ja suomalinen luonto on ollut aina minulle se tärkeä paikka, metsä ja vaelluspolut ovat paikka johon pakenen tätä maailman kiirettä! Seuraan blogiasi jatkossakin! Rauhoittavaa syksyä ja terveisiä Ilomantsista!

Jätä kommentti