”Eniten tapahtuu silloin, kun ei näytä tapahtuvan mitään.”

Melua ja hälyä

Me tarvitsemme alituista puuhaa ja hälyä ympärillemme, koska melun suojamuuri antaa turvallisuuden tunteen: ei tarvitse kuunnella omaa sisintä! Kuitenkin me kaipaamme pysähtymistä ja hiljaisuutta, koska vain sieltä löytyy todellinen lepo.

Hiljaisuutta ja pysähtymistä

Meidän kiireinen ja meluinen elämäntapamme ei millään tavoin ruoki ja suojele meidän sisäistä rauhaamme – päinvastoin! Tekniset laitteet syytävät ääntä ja kuvaa jatkuvasti. Kännyköiden ja sähköpostin myötä oma tila kaventuu, kun koko ajan pitää olla tavoitettavissa ja muiden ”kentässä”. Väitän, että se ei ole ihmisen ominaislaadulle hyväksi ja niinpä meitä vaivaavat unettomuus, ilottomuus, ahdistuneisuus, keskittymiskyvyttömyys.

Tärkeimmät asiat ihmisen elämässä ovat lopulta hyvin yksinkertaisia – me emme niitä usein edes huomaa kaikessa tässä tohinassa. Oma tila, oma rauha, oma sisäinen hiljaisuus tulee löytää ja sitä tulee vaalia kuin kynttilänliekkiä tuulessa – kukaan muu ei sitä tee kuin minä ja Sinä itse. Elämä alkaa hiljaisuudesta ja päättyy äärettömään hiljaisuuteen.

Mielenkieli haluaa tarjota mielen kieltä; pysähtymisen, hiljaisuuden ja rauhoittumisen kieltä.

2 kommenttia artikkeliin ””Eniten tapahtuu silloin, kun ei näytä tapahtuvan mitään.””

  1. Unelmat syntyvät hiljaisuudessa ja hiljaisesti olet ne suomalaisella viisaudella ja sisulla toteuttanut. Mahdollistat nyt hiljaisuuselämyksillä monen ihmisen vaellusta oman sisäiseen ja rohkeutta mennä ulos. Avasit tien Lappiin, annoit avaran tilan…Onnea uusille sivuille, onnea ihmisille Helenan mielenkielen kautta.
    Anu Lapin hiljaisuudesta

  2. Kiitos, kulta! Voi miten kauniisti kirjoitat. Kiitos!

    Olen iloinen, että olet siellä Lapissa. Iloitsen myös siitä, että olet löytänyt niitä aarteita, joita rauha ja luonto siellä tarjoavat. Minäkin nautin niistä kovasti siellä asuessani.

Jätä kommentti