Askel kohti hiljaisuutta, mietiskelyä ja rauhaa

 

 

 

 

 

 

Elämäsi on alkanut hiljaisuudesta ja päättyy äärettömään hiljaisuuteen. Syvimmällä kaikessa on hiljaisuus, myös ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Kanssakäymiseen liittyy usein puhetta, sanoja, mutta niidenkin takana ja pohjalla on hiljaisuus. Ihmiset kohtaavat syvemmin toisensa; ei suinkaan sanojen, vaan hiljaisuuden alueella – tai eivät kohtaa.

Saat yhteyden korkeimpaan kirkkauteen, jumaluuteen itsessäsi, kun etsit hiljaisuutta ja rauhaa ympärillesi ja sisällesi.  Korkein kirkkaus on sinussa aina odottamassa, että asetut hiljaisuuteen ja otat siihen yhteyden hiljentyen, meditoiden, rukoillen. Monet pyhät ihmiset vuosituhansien aikana ovat hakeutuneet hiljaisuuteen koko elämänsä ajaksi tai ennen tärkeää tehtävää: Jeesuskin vetäytyi yksinäisyyteen ja vuorelle rukoilemaan ja paastoamaan.

Sinun tulee aluksi totuttaa itsesi kuuntelemaan, seuraamaan ja tiedostamaan niitä ääniä, joita ympäristössäsi kuuluu. Monet meistä elävät kovien äänien ja melun keskellä eivätkä huomaa sitä – tietoisesti tai tiedostamatta. Kuitenkin monissa paikoissa ja tilanteissa on mahdollista kääntää volyymia pienemmälle tai painaa off-nappulaa, kytkeä äänet pois. Tämä on tärkeää, koska melu valtaa meissä sen aallonpituuden, jolla voimme kuulla sisäisen äänemme. Sisäinen ääni on aluksi hyvin pieni ja arka, mutta vahvistuu vähitellen, kun asetut kuuntelemaan sitä uudelleen ja uudelleen.

Yhteytesi sisimmässäsi olevaan jumaluuteen voimistuu ja vahvistuu, kun käytät sitä.  Pian saat huomata, että olet, elät ja liikut jatkuvassa yhteydessä siihen.

Vain tyhjentynyt malja voi täyttyä.

Hiljaisuus antaa rauhan ja sen avulla löytyy todellinen lepo. Hiljaisuuden kautta saat yhteyden korkeimpaan valoon ja pyhyyteen itsessäsi ja koko elämässä. Kun vetäydyt hiljaisuuteen itsellesi sopivalla tavalla, yksin tai yhdessä muiden kanssa, saat mahdollisuuden kuunnella itseäsi ja sisintäsi. Kun sisäinen rytmisi hidastuu ja aistit herkistyvät, voit nähdä elämäsi korkean päämäärän selvänä ja kirkkaana ja nähdä myös sen polun, jota sinun on tarkoitus kulkea siihen päämäärään päästäksesi. Voit kuulla hiljaisen äänen sisimmässäsi, yksinkertaisen mielen kielen.

 

 

Tämä on katkelma kuukauden kuluessa ilmestyvästä kirjastani    PYHÄ YKSINKERTAISUUS.

Jätä kommentti