Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme

Tule kuulemaan ja näkemään unta kuolemasta! Kerron iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme. Me rauhoitumme kuuntelemaan toisenlaisia unia, iltasatuja suurista ja pienistä kuolemista, luopumisesta ja surusta.

Elämä tuo mukanaan muutoksia ja pakottaa meidät luopumaan monista asioista: ihmissuhteista, terveydestä, työelämästä, aikanaan myös elämästä. Yhtä varmasti kuin olemme syntyneet, on meistä jokaisen myös kuoltava. Kuoleman väistämättömyys opettaa elämään: se näyttää, mikä omassa elämässä on ollut ja on tärkeää ja merkityksellistä. Kaikki turha palaa pois ja jäljelle jää  vain kaikkein arvokkain aarre!

Saat omaksesi hiljaisuuden hunnun, jonka suojassa voit tämän illan jälkeenkin liikkua missä vain ja säilyttää silti oman sisäisen rauhasi. Saat omaksesi kipukiven, joka kuuntelee huoliasi ja pelkojasi, sekä auttaja-lohduttajan luonnosta. Kuuntelemme kristallikulhon ihmeellistä sointia ja Kalevan Nainen Helena Nuutisen lempeää puhetta kuolemasta ja ikävästä sekä ikivanhaa itkuvirttä kivuista, suruista, peloista, pettymyksistä. Anomme Pyhää Äitiä Neitsyt Maariaista avuksemme ja heitämme itkumme tuuleen.

Suomalaiset ovat aina käyneet luonnossa ja metsässä sekä iloitsemassa että itkemässä:  metsä vastaa salatulla tavalla erilaisiin tunnetiloihin. Niin käy nytkin:  metsä tulee sisälle luonnosta kerättyinä materiaaleina ja tarjoaa sanoja luopumisen herättämille tunteille. Kenenkään ei tarvitse puhua, jos ei halua. Voit rauhassa viipyä omassa sisäisessä maailmassasi ja kuunnella niitä hiljaisia kuiskauksia, joita oma surusi ja kipusi Sinulle kertovat. Saat lohdutusta.

Surun ja lohdun käsitteleminen on ollut minulle Kalevan Naisen tehtävässäni tärkeä ja läheinen jo kauan ja nyt viime aikoina aivan erityisellä tavalla. Kerron siitä illassamme. Minulla on valmisteilla äänite ja työkirja UNTA KUOLEMASTA – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme.

Toteutuspaikaksi sopii mikä tahansa rauhallinen ja hiljainen huone. Toivon ja pyydän, että kokoontumishuoneemme on HILJAISUUDEN HUONE ihan alusta asti, siellä ei siis tarvitse eikä pidä esittäytyä eikä seurustella ennen tilaisuuden alkua, vaan voit asettua paikallesi ja vaikka sulkea silmäsi. Olla omassa rauhassasi ja antaa se rauha myös muille.

Pukeudu lämpimästi ja ota mukaasi villasukat ja esim. saali.