Voimannoutomatkalla

 

 

Tänä vuonna maailmalla liikkuu ensimmäisen kerran yli miljardi turistia. Miljardi!

 

Matkustaminen tekee hyvää, sanotaan. Mutta sen jälkeen voi todeta: kaikkein paras hetki matkassa oli kotiintulo. On ihana nukkua omassa sängyssä ensimmäinen yö matkan jälkeen, kun kaikki on taas tavallisesti. Aarre on jälleen omassa sisimmässä, omassa kodissa ja tavallisessa olemassaolossa. Yksinkertaisuudessa!

 

Minulla on olohuoneessani matkatuoli. Se on aivan tavallinen, pehmoinen nojatuoli takkani edessä. Sytytän takkaan tulen ja laitan musiikin soimaan ja sisäisten matkojen portit avautuvat hetkessä. Aina en halua edes musiikkia, vaan annan tulen rätinän ja huminan virrata sieluuni ja – olen jo kaukana henkisen maailman poluilla. Ei tarvitse odotella lentojen lähtöä lentokentillä, ei hikoilla tungoksessa ja helteessä eikä pelätä turvallisuutensa puolesta oudoissa paikoissa!

Takka on minulle televisio: siinä kuvat ja maisemat vaihtuvat koko ajan. Koskaan ei ohjelma muutu pelottavaksi eikä vastenmieliseksi niin kuin oikeata televisiota katsellessa käy usein. Tulen katseleminen, hitaasti lipuva aika ja kodissani vallitseva rauha vievät minua voimannoutomatkalle aina yhtä suloisesti ja hitaasti. Palaan aina siltä matkalta virkistyneenä ja varmana niistä elämäni asioista, joihin pyysin matkalle lähtiessäni neuvoa ja opastusta.

 

Niin yksinkertaista se on. Helppoa ja yksinkertaista!

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Voimannoutomatkalla”

  1. Aivan ihana tunnelmakuva! Vaikka itse voin vain haaveilla takasta tms. on ilo jakaa kanssasi, täällä bittitaivaassa ajatuksesi, jotka ovat niin samoja itseni kanssa. Kiitos Mielenkieli sivustosta!

Jätä kommentti