Rauhaa, vain rauhaa

 

 

 

Rauha on jumalallinen voima ilmenneenä. Se tuo varmuutta, selkeyttä ja luottamusta siihen, että kaikki on hyvin.

Sinussa on synnyinlahjana valo, jumalkipinä, joka haluaisi roihuta soihdun lailla. Sinussa on mittaamattomia voimavaroja, jotka vain odottavat käyttöönottoa. Ne odottavat, että uskaltaisit avata kaikki portit ja luukut ja päästää valon virtaamaan. Sinut on kutsuttu valoon ja rakkauteen, tekemään omassa elämässäsi valon ja rakkauden työtä. Vaikka paikkasi olisi kuinka pieni tahansa, sen tulee olla sinulle kaikkein tärkein: sinut tarvitaan juuri siinä paikassa ja tekemässä juuri sitä työtä, jota tekemään sinut on asetettu. Vähäpätöistä paikkaa tai työtä tai ihmistä ei ole. Ei ole.

Sinä edistät rauhaa ja kauneutta maailmassa, kun ilmennät niitä omassa elämässäsi. Ensimmäinen askel tässä rauhantyössä ja henkisellä polulla on, että aloitat rauhoittamalla oman sisimpäsi ja sydämesi. Hakeudut hiljaisuuteen meditoimaan, rukoilemaan ja hiljentymään. Sinun ei tarvitse lähteä matkalle meren taakse, ei vuorelle eikä autiomaahan etsimään henkistä aarrettasi. Aarre on kätketty sisällesi, niin kuin vanha tarina kertoo. Se aarre on sinun sisälläsi oleva hiljainen ääni, joka ohjaa sinua valon tielle. Varaa aikaa sen äänen kuuntelemiseen  ja anna itsellesi aikaa. Jos hiljentyminen ei aiemmin elämässä ole ollut tapanasi, anna sille vielä enemmän aikaa äläkä odota tuloksia heti. Ja pyydä tähän apua henkisiltä oppailtasi! He antavat sitä apua mielellään.

Mahdollisuuksia ja menetelmiä hiljentymiseen on lukematon määrä ja jokainen voi löytää niistä omansa. Joku löytää sisäisen rauhansa metsäpolulla kävellessä tai kannon päässä pysähtyessä, joku toinen tutussa nojatuolissa istuen tai hämärässä saunassa hikoillen. Polkuja samaan päämäärään on monenlaisia, päämäärä kaikilla on sama: yhdistyä omassa sisimmässä asuvaan korkeimpaan kirkkauteen.

Jokaisella meillä on sisimmässämme esteitä ja kuonaa, jotka häiritsevät valon virtaamista: melua, hälyä, pelkoja, vihaa, kateutta. Hiljentymällä säännöllisesti ja itsellesi sopivalla tavalla vahvistat vähitellen yhteyttäsi henkiseen olemuspuoleesi ja sisimpääsi kerääntynyt kuona alkaa puhdistua pois.

Hiljentyminen voi pelottaa, jos et sitä aikaisemmin ole harrastanut – se tuntuu yhtä oudolta kuin mikä tahansa muukin uusi asia. Mutta tätäkään ei tarvitse pelätä, sillä olet korkeimman valon suojeluksessa ja sinulle ei voi silloin tapahtua mitään pahaa.

 

Entä jos puhuisimme vain, kun sanamme ovat kauniimpia kuin hiljaisuus?

 

Teksti on tänä keväänä ilmestyvästä kirjastani PYHÄ YKSINKERTAISUUS.

Kirjan mukaan tulee samanniminen meditaatio-cd.

Yksi kommentti artikkeliin ”Rauhaa, vain rauhaa”

  1. Kauniita sanoja ja universaaleja, jumalkipinä on hieno nimi joka on lienee sama kuin kaikissa ihmisissä oleva buddhaluonto, ja varmasti monillle muillekin eri kulttuurien samalle kokemukselle. Kiitos näistä sanoista!

Jätä kommentti