Pyhä Huolettomuus

 

Pyhä huolettomuus ei ole laiskuutta vaan lepoa. Lepoa kaikesta turhasta ja häiritsevästä. Lepoa huolehtimisesta, turhista tavaroista ja turhasta ajattelemisesta, etäisyyden ottamista kaikesta siitä hälinästä, joka meitä täällä ympäröi joka paikassa, joka hetki, lukemattomilla tavoilla.

Minut pysäytti lapsi syöttötuolissa, kun hän totesi juotuaan mukin tyhjäksi:”Paito on hyvää!” Siis tietysti hän tarkoitti maitoa. Ja siinä onnellinen hymy lapsen kasvoilla: koko maailman rikkaus oli läsnä siinä maitolasillisessa, jonka hän sai juoda tyhjäksi. Sellainen opettaja ja guru minulla!

Hiljaisuus ja pysähtyminen häivyttää ahtaat rajat ympäriltämme ja auttaa näkemään enemmän. Mitään kummallista eikä erityistä ei tapahdu, mutta hiljaisuudessa mieli löytää rauhan, sydän asettuu sijoilleen aivan rauhallisesti kuin lintu omaan pesäänsä. Ja vain on.

Hiljaisuus luo mielelle kieltä. Mielen kieltä.

Ei tarvitse lähteä minnekään. Voi vain olla. Olla.

Kiire lisää kiirettä, kiukku lisää kiukkua, mutta rauha lisää rauhaa. Annan oman maljani tyhjentyä kaikesta turhasta, turhasta kiireestä, turhasta huolehtimisesta, turhasta puheesta. Annan ympäriltäni pois kaiken turhan tavaran enkä halua yhtään enempää. Ja maljani on kerrankin kaunis ja tyhjä ja odottaa salaperäisesti jotain aivan uutta. Vain tyhjä maljani voi täyttyä uudella. Pyhitän sen tyhjän tilan, siunaan sen ja annan katseeni kiertää tyhjän tilan rauhassa ja kimmeltävässä kauneudessa.

Mikä Pyhä Huolettomuus!

Yksi kommentti artikkeliin ”Pyhä Huolettomuus”

 1. Olen miettinyt miksi me menetämme iloisen mielen ja meistä tulee niin helposti vaativia ja suvaitsemattomia ja arvostelevia.

  Syy on vaatimukset ja huolettomuuden menettäminen.
  Lapsena meillä oli luottamus vanhempiimme ja heidän kautta elämäämme.
  Nuorena meihin tarttui negatiivisia asenteita.
  Monet meistä tuli torjutuksi ja arvostelun kohteeksi, koimme arvottomuutta ja ilomme katosi.
  Uskon huolettomuuden olevan tie onnellisuuteen.
  Monesti haemme töihin tai koulutukseen jossa pääsemme pätemään ja jota muutkin arvostavat, vaikka meidän tulisi kuulla itseämme ja tehtävä sitä jossa olemme hyviä.
  Tietenkin luottamus siihen että saan aivan kaiken jota tarvitsen, auttaa onnen tulnteessa.

Jätä kommentti