Nukketeatteri-palaute

Ruoholahden lastentalossa Saahinkaisten ryhmässä 8.2.2010 Helena Nuutinen toteutti kokonaisuuden, jossa hän esitti aluksi  kolme pientä nukkenäytelmää ja sen jälkeen lapset valmistivat henkilökunnan avustamina Helena Nuutisen mukanaan tuomilla pöytäteatterinukeilla esityksiä toisilleen. Henkilökunta kuvaili kokemaansa:

Lapset olivat mukana esityksissä innostuneina ja ryhtyivät antaumuksella tekemään myös onnistuneita pieniä näytelmiä.  Ensin saimme katsoa muutaman valmiin esityksen Helena Nuutisen esittäminä ja sen jälkeen jatkettiin workshop-tyyppisellä työskentelyllä: henkilökunta jakoi lapset sopiviin ryhmiin pöytien ympärille, pöydät peitettiin erivärisillä kankailla ja Helena Nuutisen isosta nukkelaatikosta löytyi jokaisen ryhmän toiveiden mukaisia nukkeja näytelmää varten. Rekvisiittaa ja muuta tarpeistoa ilmaantui hyllyiltä ja kaapeista.  Valmistuneet esitykset kierrettiin katsomassa yhdessä ja onnistuminen oli yhteinen ilo.

Aamupäivä oli kaikille, sekä lapsille että henkilökunnalle mukava, toimelias, työteliäs ja lämminhenkinen. Huomasimme myös, että nukkenäytelmänkään ei tarvitse olla monimutkainen ja huippuvaativa ja silti sekä sen katsomisesta että tekemisestä voi nauttia. Kokemus käynnisti myös henkilökunnan intoa tehdä kivoja, helppoja nukkeja ja nukkenäytelmiä. Suosittelemme yhteistyötä Helena Nuutisen kanssa.

 

 

Helsingin Ruoholahden lastentalon Saahinkaisten ryhmän hoitaja

puh. 040-3343394

Jätä kommentti