Neljäs teokseni PUUKUISKAAJA ilmestyy maaliskuussa

 

Kirjoitin Puukuiskaajan, koska rakastan puita ja

  • toivon lukijan pääsevän pyhään metsään
  • haluan liittyä ikivanhaan juurevien naisten ja äitien ketjuun
  • minun naisensydämeni liittyy tuonilmaisissa oleviin parantajiin, lapsenpäästäjiin, ruumiinpesijöihin, itkijänaisiin
  • muinaiset halusivat minun kirjoittavan Puukuiskaajan

Puukuiskaaja avaa metsän portin toisella tavalla ja kuiskaa lukijalle ikivanhaa metsätietoa, viisaita salaisuuksia. Lukija saa astella vartijapuun oksien alta esiäitien ja parantajien metsään, sielukivelle, parannussaunaan, ohjaajavanhusta tapaamaan, yrttipellolle, surun karsikkoon, pyhään pihlajapiiriin.

Siljan kodin takaa lähtee polku, jota pitkin hän vie kyläläisiä metsänsä ’ohuille paikoille’, metsänpeittoon.  Niissä näkyvän ja näkymättömän maailman raja on olematon, siellä näkee toiselle puolelle: arkimaailmaan leikkautuu pyhyyden ja ajattomuuden todellisuus. Se vie Siljan ja häneltä apua hakevat kyläläiset kuuntelemaan sielunsa pyhää hiljaisuutta, luonnon ikuista viisautta ja tuonilmaisissa olevien muinaisten, esiäitien parantavaa hyrinää. Pyhää naiseutta. Se näyttää meille tien omille juurillemme, takaisin kotiin.

Me suomalaiset olemme puiden kansaa ja vaikka voimme olla monella tavalla vieraantuneet luonnosta, meistä löytyy metsämuisti. Metsän parantavasta vaikutuksesta puhutaan ja kirjoitetaan paljon ja aihe on ollut viime aikoina näyttävästi esillä, hyvä niin. Pääpaino keskustelussa näyttää kuitenkin olevan metsän fysiologisissa vaikutuksissa: stressitaso laskee, pulssi hidastuu, verenpaine laskee jne.

Puukuiskaaja astuu askeleen syvemmälle. Se saattelee lukijansa metsäpolulle kutsumaan metsän pyhyyttä, ajattomuutta ja syvää rauhaa. Siljan arkiseen todellisuuteen leikkautuu salaisuuksien todellisuus ja elämän henkinen olemus.

………………………………….

Kalevan Naisena ja kirjailijana rakastan metsää ja kansanrunon loputtoman rikasta kieltä. Olen elämäni aikana tutkinut, koonnut ja esittänyt kansanrunoista kokoamiani monologeja ja itkenyt itkuvirsiä. Olen vienyt metsäkaapuihin pukemiani ryhmiä Myyttiselle metsäretkelle, sisälle suomalaisiin kansantarinoihin. 

Olen tehnyt pitkän uran äidinkielen ja vuorovaikutustaidon opetustyössä sekä esiintyvänä taiteilijana ja kouluttajana Mielenkieli-yrityksessäni.

Minulla on kolme lasta ja kuusi lastenlasta.

……………………………………..

Aiemmin julkaistut teokset:

Pyhä yksinkertaisuus. Mielenkieli 2013. Kirja + 2 cd

Peili näkee. Runoteos. Mediapinta 2017.

Unta kuolemasta – iltasatuja sinulle ja minulle, jotka tiedämme kuolevamme. Mielenkieli 2017. Äänite, teksti- ja työkirja.

 

 

Jätä kommentti