Kirjoitustyö pääsi alkamaan!!!!!!!!!

 

Nyt olen päässyt alkuun kirjan kirjoittamisessa! Hurraa!!!

 

Niin paljon piti siivota ja siirrellä asioita sekä ulkoisella että sisäisellä tasolla, ennen kuin polku oli puhdas lähteä astelemaan uudessa valossa.

 

Ensin piti siivota ulkona ja sisällä

 

 

Minulle on aina ollut luovassa työssä ominaista se, että ulkoisen tulee vastata sisäistä tilaani: erityisen tärkeää ovat värit. Niiden tulee olla juuri sellaiset, että ne vahvistavat juuri oikeita asioita tulossa olevasta. Nyt piti uusia koko väritys yhdessä huoneessa: sinne tuli voimakkaat sininen, punainen ja vihreä – samaan huoneeseen – todella outoa minulle. Mutta toteutin kiltisti ohjeita ja siitä tuli oikein hyvä. Kiitos!

 

Lattiat täytyi pestä merisuolavedellä, jokaisen huoneen siunasin yksinkertaisella rukouksella, kynttilöillä, suitsukkeilla ja pyhitetyllä vedellä.

 

Piti ostaa uusia kirjahyllyjä – ja mitä vaikeuksia olikaan hankkia juuri sellaisia – kävin lopulta itse hakemassa niitä autolla jostakin Helsingin liepeiltä! Kirjat piti järjestää kaikki uudelleen huoneesta toiseen ja takaisin. Nyt on hyvä.

 

Ikkunat täytyi pestä, että kevään valo pääsee sisään ja että sitä voi hengittää sisälläkin. Piha täytyi lakaista ja viedä kuolleet lehdet pois silmistä, että uusi ruoho näkyy heti, kun pieni korrenpää työntyy esiin mustasta mullasta. Ja pihakalusteet tietysti ja orvokkeja katsomaan herkin silmin…

 

 

Ja sisäinen maailma sitten: niin paljon siivottavaa ja poistettavaa. Kuonaa ja kipeitä muistoja. Oli pakko maalata kuvia ja värejä ja kirjoittaa ja puhdistua sillä: myös täällä blogissa on puhdistautumistekstiä ja toivon niiden puhdistavan Sinuakin, lukija!

 

Henkinen, sisäinen tila kaventuu arjen touhuissa ja puristuksissa kovin kovin pieneksi eikä sinne oikein mahdu edes etsimään valoa ja pyhyyttä ja voimaa, joka muuntuisi kirkkaiksi ajatuksiksi kielenkin tasolla. Siihen auttoi

aika

lepo

rauha

rentoutuminen

veden katseleminen

hiljentyminen

hautuminen

uni

hiljaisuus

herkät aistit

yksinäisyys

hiljaisuus

meditointi

metsässä liikkuminen

rukous

oleminen

vain oleminen.

 

Ostin uuden tietokoneen hajoamistilassa olevan tilalle. Se on oikein hieno ja vaikuttava näky kirjoitustyöhuoneeni pöydällä: erilliset näppäimistöt ja langaton hiiri ja kaikki!

 

Nyt se alkaa, ajattelin. Mutta ei! Kursori välkytti ruudussa, mutta mitään ei tapahtunut. Tunti, kaksi, päivä, useita päiviä. Ei mitään. Apua! Miksi?

 

Tuli selkeä tunne, että siirry pois tästä tuolista. Opetustyön valmisteluiden tuolista. Tartuin vanhaan koneeseeni, jossa kirjoitusohjelma toimii vielä erinomaisesti ja siirryin – ruokapöytäni ääreen – suuren peikonlehden suojelevaan läheisyyteen, verhojen ja valaisimen sinisen värin syliin ja turvallisen ruokapöytäni ääreen. Tässä olen saanut nauttia hyvästä ruoasta ja hyvien ystävien seurasta ja tämä on juuri oikea paikka valmistella henkistä ateriaa, kirjoittaa tämä kaikki mikä pyrkii esiin sanoina!

 

 

Näin on hyvä. Vaikka tässä maailmassa on kirjoitettu niin paljon sanoja tyhjään paperiin, haluan silti uskoa, että minun annetaan koskettaa sanoillani juuri niitä sieluja, jotka sanojani tarvitsevat. Siihen haluan nöyränä ja rohkeana uskoa ja luottaa.

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirjoitustyö pääsi alkamaan!!!!!!!!!”

  1. Voi meitä naisia!! Juuri näin : ulkoinen vastuu roikkuu meissä koko ajan. Puit sanoiksi omia tunteitani ja tuskiani, kun joudun ajamaan itseäni takaa kaiket päivät, ja vain joskus tavoitan ja tyynnyn. Kirjoittaminen on ihanaa niille joille se on ihanaa. Kirjoitetaan, kyllä maailmaan mahtuu 😉

    terv. Vuokko Pohjanmaalta

Jätä kommentti