Kalevan Nainen

On hyvä hetki aloittaa uusi vaihe elämässä ja siksi Kalevan Akka on nyt Kalevan Nainen!  Kiitos sille ystävälleni, joka auttoi löytämään tämän uuden nimen.

Olen eilen vaihtanut nettisivuilleni www.mielenkieli.com tämän uuden arvonimeni – tai siis niihin kohtiin, joihin osasin sen ilman lisäapua vaihtaa.

Olen viime aikoina saanut useilta ihmisiltä palautetta siitä, että Kalevan Akka -nimessä Akka kuulostaa negatiiviselta: siitä tulee halveksuva ja äreä mielikuva. Eikä se enää ole hyvä ja kattava nimi kuvaamaan kaikkea sitä mitä teen – Hiljaisuusvaellukset, Reiki-energiahoidot, herkät kansanrunojen kielellä toteutetut henkäykset Kivutar ja Rajalta eivät oikein yhdisty Akka-nimeen.

Akka ON vanha arvonimi, jolla on kutsuttu perheen, suvun ja kyläyhteisön arvostamaa naista. Sellainen haluan olla ja siksi sain tuon arvonimen juhannuspäivänä 1999 juostessani tietä Pyhätunturin huipun kohdalla. Se on ollut hyvä nimi, kiitos siitä.

Mutta nyt on aika vaihtaa myös nimeä pehmeämpään. Elämä muokkaa ja pehmentää välillä kipeästikin, joten vaihtukoon myös nimi. Viisas lapsenlapseni Aino kysyi minulta vähän aikaa sitten:”Mummo, kun sinä olet tuollainen neuvonantaja, niin sano minulle, onko enkeleitä olemassa!”

Kalevan Nainen pyytää saada olla neuvonantaja, vanhan valon esiinkaivaja, loitsija ja tietäjä, hiljaisuuden kanavoija.

Elävä tuli
Elävä tuli

Jätä kommentti