Luontoretriitti

Veden hiljaisuus
Veden hiljaisuus

Luontoretriitti        – juurihoitoa nykyihmiselle!

Luonto hoitaa meitä monin tavoin, kunhan me annamme sille tilaa itsessämme. Luonto on ikuisesti hyväksyvä ja rakastava ja me saamme levähtää olemaan osa sen suurta viisautta. Luonto ravitsee meitä tarjoamalla ruumiimme tarvitseman ruuan ja veden. Samalla se ruokkii henkeämme: saamme kokemuksia uskomattomasta kauneudesta ja elämän eheydestä, aistit herkistyvät ja vahvistuva luontoyhteys luo toivoa koko elämään. Luonnossa sijaitsevassa mielipaikassa ihminen pystyy säätelemään olotilaansa terveyttä edistävään suuntaan ja sen vaikutus jatkuu arjessakin.

Me ihmiset voimme ja meidän tulee myös hoitaa luontoa ja palauttaa rakastava suhde ihmisen ja luonnon välille. Maaäiti ottaa mielellään vastaan kaiken avun, minkä me yhdessä ja erikseen annamme sille palauttaaksemme tasapainon. Samalla oma arvomaailmamme palaa yksinkertaisiin, tärkeisiin perusasioihin.

Luontoretriitissä ei tarvitse koko ajan olla hiljaa, vaikka hiljaisuus ja pysähtyminen ovatkin tärkeitä. Yhteinen hiljaisuus voi olla huikea kokemus: ei tarvitse kuunnella muiden kommentteja eikä kommentoida itse, vaan voi rauhoittua kokemaan, aistimaan ja tekemään matkaa omaan sisimpään luonnon avulla. Sovimme yhdessä, mitkä ajat ja paikat ja tilanteet ovat hiljaisia ja missä voi puhua.

Kielen kanssa työskentelyä = kirjoittamista ja lukemista voi haluttaessa mainiosti liittää luontoretriittiin. Oman ja yhteisen elämän kysymyksiin löytyy vastauksia muiden kirjoittamista ja omista teksteistä. Kalevan Nainen rakastaa kieltä ja merkityksiä sanojen takana ja hän on oivallinen opas tällä polulla.

Luontoretriitin ohjelmassa on yhteisiä, ohjattuja tilanteita ja myös runsaasti omaa aikaa rentoutumiseen, lepoon ja luonnossa liikkumiseen sekä ateriointiin ja saunomiseen. Tämä Luontoretriitti sopii kaikille, riippumatta maailmankatsomuksesta.

Luontoretriitit

25.-27.2.2011 ja 15.-17.4.2010 Ruusuhovissa www.ruusuhovi.fi Rantasalmella Hovintie 135, 58900 Rantasalmi puh. 0207289800 info@ruusuhovi.fi

 

9.-11.9.2011 Kreivilässä www.kreivila.fi Matkussa Kreiviläntie 219, 31110 Matku  puh. 050-3104565 kreivila.kurssit@netti.fi

pe klo 18 – su klo 14

Ilmoittautuminen retriittiin Helena Nuutiselle sähköpostitse helena.nuutinen@mielenkieli.com

 

Sisältää

-luontoretriitin ohjauksen ja

-majoituksen, täysihoidon, lauantaina rantasaunan takkatulineen

Luontoretriitin ohjaaja on

Helena Nuutinen

Kalevan Nainen

FM, Logonomi, Lehtori

Mielenkieli Tmi

050-3016400

www.mielenkieli.com

Polku hiljaisuuteen

Tervetuloa hiljaisuuden poluille!

Jätä kommentti