Metsä virkistää

Oliko yllätys??

Tämäkin asia on nyt tutkittu: metsä elvyttää ihmistä tehokkaammin kuin puisto. Luonnossa liikkuminen on ihmiselle stressinsäätelykeino. Tämän ovat todenneet toukokuun –09 lopulla julkaisemassaan tutkimuksessa Tampereen yliopiston psykologian dosentti Kalevi Korpela ja professori Liisa Tyrväinen Metsäntutkimuslaitoksesta.

Mennään metsään!

Kalevan Akan Myyttisellä metsäretkellä koetaan juuri se kaikkein alkuperäisin kosketus luontoon ja myös omaan itseen, hiljaisuuteen ja rauhaan. Ei tarvitse muuta kuin asettua kannon nokkaan istumaan aivan hiljaa, aivan hiljaa – ja siinä se on! Polku omaan sisimpään ja ikiomiin voimanlähteisiin. Varttitunniksi pysähtyminen on monille ollut järisyttävä kokemus.

Me suomalaiset olemme vielä lähellä metsää ja useimmille meistä luonnon vahvistava ja rentouttava vaikutus on säilynyt hiljaisessa muistissa. Elämäntapamme vain ei suosi kiireetöntä ja hiljaista olemista – päinvastoin! Siksi on arvokasta hakeutua puun juurelle yksin ja myös ryhmässä: saamani palaute kertoo rauhoittumisen myönteisestä vaikutuksesta koko työyhteisöön.

Voimaa!

Vastapuhjenneiden lehtien havinaa kuunnellessa voi hiljaa kuiskata esivanhempiemme voimaloitsun:

”Auta luonto, anna voima,

tee vereni vahvemmaksi!”

Jätä kommentti